Handvat-verwarming, een electrisch windscherm, messcherpe besturing… Wat een comfort! De kwaliteit van een BMW motorfiets is ongeëvenaard.

Volwassen mensen worden kleine kinderen op een motorfiets. Dit is waar je het voor doet, dit geeft een volwassen mens plezier! Plezier als je er naar kijkt, plezier als je er naar luistert en het meeste plezier als je er flink wat kilometers mee maakt.

Het gaat hier namelijk om de BMW R 1200 RT, origineel Nederlands, geleverd door BMW Dealer Harry Meijer. Ik noemde net al even een aantal opties en accessoires. Aan dit lijstje kan zelfs nog cruisecontrol worden toegevoegd. Op een motor! geweldig toch! En wat dacht je van een complete boordcomputer, inclusief actieradius en bijvoorbeeld temperatuur van de olie. ABS op het remsysteem en een actieradius van maar liefst 500km. Echt, ik ben zelf wat meer van de klassieke motoren, maar deze BMW heeft mij verbaasd.

En zo ook het rijden; wat voelt dat degelijk aan, ongekend. Remmen is ook echt remmen, zo veel anders dan op bijvoorbeeld een klassiekere Harley. De complete beleving is anders. Lekker de handvat verwarming aan en het is lekker toeren met een graad of 10, zoals vandaag. Je zit veilig en relatief warm achter de kuipen, je zithouding is perfect om het lang uit te houden. In deze tijd waar Covid-19 ons leven beheerst is het even niet mogelijk, maar je zou er zo op naar Zuid Frankrijk rijden!

Dan het onderhoud, ook niet geheel onbelangrijk. Duidelijk is dat daar niet op is bezuinigd. Deze BMW heeft het voordeel dat er slechts 3 voorgaande eigenaren zijn. Bovendien is de R1200 origineel Nederlands geleverd en dus niet geïmporteerd. Neem van mij aan; dat is nog wel eens anders. Een vaag verleden is dan meer regel dan uitzondering.

Één telefoontje naar BMW Harry Meijer maakt veel duidelijk. De vriendelijke medewerker ging het direct uitzoeken en kwam met geweldig nieuws. De R1200 is vanaf nieuw elk jaar keurig onderhouden, exact volgens specificaties van de dealer. ‘Er is niet bepaald op bezuinigd’ waren zijn woorden. Dat hoor ik graag! 2016 was het laatste jaar op rij waarin de motor bij de officiële BMW dealer Harry Meijer BV is onderhouden. De bijzonder grote onderhoudsbeurt is in de vorm van een factuur met bet bedrag van €1330,25 bij de documentatie van de motor te vinden. De kilometerstand destijds betrof 69.072km.

Begin 2017 is de ABS pomp gereviseerd, ook hiervan is de factuur aanwezig.  Verder is eind 2017 een grote beurt uitgevoerd bij Van de Waerdt Motors, compleet met een nieuwe achterband. De kilometerstand bedroeg toen 76.412km.

Ook bij Van de Waerdt Motors, eind 2017, is een onderhoudsbeurt uitgevoerd bij 84.175km. Factuur bijgevoegd.

Een klein jaar later, namelijk in Augustus 2018, is de BMW gekocht door zijn vorige en dus derde eigenaar. De kilometerstand betrof 87.876, natuurlijk is ook deze factuur aanwezig.

Een dergelijke historie is een goede basis wanneer je een motor zoekt; Op het gebied van motoren wordt helaas veel gerommeld. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, toch?

Deze R1200RT is hier ingeruild door Joost. Joost rijdt motor in groepsverband en dan wordt het gewaardeerd als je allemaal een motor van een vergelijkbaar type rijdt. Een Harley moest er dus komen en Joost kwam lekker uit Den Haag getoerd om de ruil te doen.

Nu kan ik proberen om de complete lijst met accessoires en aanpassingen te noemen, maar dat gaat mij niet lukken, daarvoor weet ik te weinig van BMW motoren af. De echte R 1200 kenner zal het onderscheid kunnen maken. Waar ik wel onderscheid in kan maken is het aanbod van R1200 motoren in Nederland. Vaak gaat het om een ex-overheid motor, bijvoorbeeld bereden door de marechaussee. De kleur? Doorgaans wit. Knipperlichtglaasjes? Doorgaans oranje. Accessoires? Doorgaans wat minder.

Hoe anders is deze diepblauwe RT, fris en modern ogend. Is er dan niks op aan te merken, vraag je je af? Ik heb weinig gevonden. Op de koffer rechtsachter zijn wat krassen zichtbaar, alsook op de kuip. Het gaat echter om minimale beschadigingen. Het windscherm is niet bekrast, de velgen zien er netjes uit en het lakwerk is mooi.

Er valt nog veel te zeggen over deze unieke BMW, maar een goed beeld krijg je natuurlijk pas wanneer je de motor bekijkt en rijdt. Je bent van harte welkom in Oirschot, de koffie staat klaar.

*Toevoeging i.v.m. Covid-19: Wij zijn zeer landelijk gelegen, er is geen drukte bij ons in de omgeving, slechts een en al rust. Voor een eventuele bezichtiging kan ik de klassieker klaarzetten, zodat we op ruime gepaste afstand met elkaar kunnen overleggen wanneer dat gewenst is. Ik neem geen onnodige risico’s. Neem voor een eventuele proefrit je rijbewijs èn identiteitsbewijs mee.

Waarom deze BMW?
Origineel NL geleverd
Dealer onderhouden tot 2017
Sluitende onderhoudsgeschiedenis
Geen ex-overheid motor
Slechts 3 voorgaande eigenaren
Veel accessoires
Mooie kleurstelling
Frisse, strakke motor om te zien

Export.
Jaguar en Daimler liefhebbers bevinden zich over de hele wereld. 35% van ons aanbod vind daarom zijn weg naar onze buurlanden. Vanzelfsprekend verzorgen wij de volledige afhandeling voor u, van aankoopkeuring tot exportdocumenten, al dan niet voorzien van een verzekering. We spreken Nederlands, Engels en Duits.

Technische informatie.
Geregistreerd in: NL, EU
Kenteken: MR-HT-33
Oorsprong: NL
Registratie NL: 03-02-2007
Eerste registratie: 03-02-2007
Kilometerstand: 91.730km
APK vervaldatum: –
Cilinderinhoud: 1170cm3
Motortype: 2 cilinder
Vermogen: 81kW/110PK

Financieel.
BMW Tour R 1200 RT Blue Metallic – 91.730km – BJ2007

Vaste prijs: €5.650,-

Marge motorfiets, geen BTW verrekenbaar

Inruil? Graag!

Contact

Contactformulier

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

Contactgegevens



Klaar met invullen? Druk hieronder op 'Verzend'. Je ontvangt binnen 24 uur een reactie!