Or read in: Engels

23 jaar oud en tòch in bijna nieuwstaat, is dat mogelijk?

Deze Daimler Eight in de schitterende kleur Sherwood Green hééft het gewoon; Een in nieuwstaat verkerend interieur en exterieur, een onderstel in topconditie, werkelijk alles ademt ‘nieuw’ uit. Geen steenslag, geen parkeerdeukjes, geen beschadigingen. Dat zegt iets over de manier waarop deze Daimler de afgelopen jaren is bereden, gekoesterd in dit geval. Absoluut de investering waard, daar is geen twijfel over mogelijk.

Van oorsprong is de Eight in België nieuw geleverd. De tweede eigenaar heeft hem geïmporteerd in Nederland, een veel voorkomende situatie. Deze eerste eigenaar moet een echte liefhebber zijn geweest, net zoals zijn tweede eigenaar overigens. Alles straalt liefhebberij en kwaliteit uit.

De Eight is voorzien van een niet veel voorkomende kleur; Sherwood Green Metallic. Het interieur is uitgevoerd in prachtig Cashmere leder, leder dat haast nooit aangeraakt lijkt te zijn. Prachtig maar vooral ook bijzonder uniek. Natuurlijk vind je wortelnotenhout in overdaad. Hout dat normaal gesproken zijn diepe kleur en glans verliest, dit door de invloed van UV-licht. Niet bij deze Daimler, het houtwerk ziet er prachtig uit en verkeert in nieuwstaat.

Zoals gezegd; de tweede eigenaar is een liefhebber. Hij vertelde mij over zijn bijzondere klassieke Jaguars, maar ook zijn F-Pace SVR verraadde al het hart voor auto’s.

Juist die SVR was de reden om deze Daimler helemaal klaar te stomen voor de volgende 23 jaar. Tijdens de levertijd van de SVR werd de Daimler gereden. Wachten heeft doorgaans niet de voorkeur, daarom maak je die periode zo aangenaam mogelijk, toch?

De lijst is eindeloos en garandeert een betrouwbare X308. Met deze reden verkopen we de Daimler met garantie, iets waar ik later in deze tekst op terug kom. De vorige eigenaar ging voor kwaliteit; dat is wel duidelijk. Geen gedeeltelijke modificatie van de distributie, maar ‘the whole package’. Geen genoegen nemen met moe aanvoelende schokbrekers, maar gewoon een nieuwe set er onder. Roest wordt niet gewaardeerd, dus ook de bekende gevoelige punten zijn aangepakt. Topkwaliteit banden van het merk Michelin zijn gemonteerd; netjes vier nieuwe exemplaren, zoals je dat graag ziet. Als kers op de taart een nieuwe repro set lamswollen vloerkleden, helemaal goed!

We zijn inmiddels ruim €15.000,- verder, de levertijd van de SVR is verstreken, de Daimler komt bij mij terecht. Zo zie ik dat graag, dat zul je begrijpen. Klassieke Jaguars en Daimlers in deze staat kom je niet elke dag tegen.

Uiteraard is de servicemap aanwezig, compleet met volledig ingevuld onderhoudsboekje.

Vooruit, er moet toch iets te klagen zijn, zou je zeggen? Geloof me, eigenlijk niet, deze keer. Werkelijk alles is in orde en origineel. Mocht ik dan toch iets willen noemen, dan kan ik de ietwat doffere lak boven de rechter portieren aangeven, net boven de raamlijst. Direct zichtbaar? Hinderend? Nee hoor, maar dat was wel het enige dat ik kon vinden, dus het vermelden waard.

Zoals al aangegeven verkopen we deze Daimler met garantie. Drie maanden garantie. Niet alleen op ‘draaiende delen’ zoals wel eens gezegd in autoland, maar gewoon drie maanden garantie, op de gehele Daimler. Een volle tank inbegrepen. Wat ook is inbegrepen, is enorm veel rijplezier, elke dag weer!

Er valt nog veel te zeggen over deze Eight, maar een goed beeld krijg je natuurlijk pas wanneer je de auto bekijkt en rijdt. je bent van harte welkom in Oirschot, de koffie staat klaar.

Waarom deze Daimler Eight?
Unieke staat, ‘mint condition’
Drie maanden volledige garantie
Afkomstig van de tweede eigenaar
Volledig klaargemaakt voor dagelijks gebruik
Goede investering

Export.
Jaguar en Daimler liefhebbers bevinden zich over de hele wereld. 35% van ons aanbod vind daarom zijn weg naar onze buurlanden. Vanzelfsprekend verzorgen wij de volledige afhandeling voor u, van aankoopkeuring tot exportdocumenten, al dan niet voorzien van een verzekering. We spreken Nederlands, Engels en Duits.

Technische informatie.
Geregistreerd in: NL, EU
Kenteken: J-758-ZH
Oorsprong: BE
Registratie NL: 06-11-2020
Eerste registratie: 20-04-1998
Kilometerstand: 207.409km
APK vervaldatum: Nieuw bij aflevering
Cilinderinhoud: 3996cm3
Motortype: 8 cilinders in V opstelling
Vermogen: 209kW/284PK

Financieel.
Daimler Eight 4.0 V8 LWB – Sherwood Green – Cashmere – 207409km – Y1998

Gereserveerd voor Remco
Inclusief 3 maanden volledige garantie

Marge auto, geen BTW verrekenbaar

Inruil? Graag!

Contact

Contactformulier

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

ContactgegevensKlaar met invullen? Druk hieronder op 'Verzend'. Je ontvangt binnen 24 uur een reactie!