Or read in: Engels

De Jaguar MK2 is voor mij de mooiste sedan die ooit geproduceerd is.

Bekijk nou eens de foto’s, heb je ooit zo’n mooi gelijnde auto gezien? En dan het interieur… het volledige dashboard is uitgevoerd in schitterend houtwerk, wortelnotenhout natuurlijk. Zelfs de raamlijsten zijn ermee bekleed. Alles verkeert in erg nette conditie. De nette charcoal leren stoelen, de hemelbekleding, het instrumentenpaneel met daarin de meters voor oliedruk, temperatuur van koelvloeistof en natuurlijk de brandstofmeter. Schakelaars zoals ze in die ’50 en ’60er jaren gebruikt werden bij Jaguar, schitterend verwerkte binnenverlichting welke bij uitschakelen langzaam dimt. Uniek voor die tijd!

De Jaguar MKII is dé sports-saloon van de vijftiger en zestiger jaren. Groot genoeg om vier personen comfortabel mee te vervoeren, snel genoeg om de typische Engelse Roadsters van die jaren bij te kunnen houden. Niet voor niets was het een populair model. Destijds had je verdeeld over de productiejaren de keuze tussen 3 zescilinder lijnmotoren; de 2.4, 3.4 en 3.8, al dan niet gekoppeld aan een automatische transmissie.

Veel eigenaren hebben er later voor gekozen om de auto meer geschikt te maken voor regelmatig gebruik door motor en aandrijving te modificeren. Het kan natuurlijk ook nog een stapje verder dan een modificatie. Dat zie je wanneer je dit exemplaar bekijkt; de vorige eigenaar heeft deze MK2 geheel laten bouwen naar eigen wensen! Kosten noch moeite zijn gespaard gebleven tijdens deze ingrijpende restauratie en modificatie. Zo werd de complete koets gerestaureerd en in de prachtige kleur British Racing Green gespoten. Motor en versnellingsbak werden vervangen voor de iets krachtigere maar vooral soepelere combinatie van de Jaguar XJ 4.2.

Ook de stuurbekrachtiging werd gemonteerd, waardoor het nu verrassend makkelijk en aangenaam sturen is met de MK2.

In 2013 is de MK technisch volledig aangepakt; de complete motor werd uitgebouwd om deze vervolgens te voorzien van nieuwe keerringen en pakkingen. Motorsteunen werden vernieuwd en het uitlaatspruitstuk werd vervangen. Er werd zogenaamde 123-ontsteking gemonteerd, erg bedrijfszeker. Maar liefst €7.000,- is er  aan het motorisch deel gespendeerd bij een specialist in klassiekers. Uiteraard zijn de facturen voorhanden.

Duidelijk merkbaar is ook dat het onderstel de nodige aandacht heeft gehad. Geen vreemde trillingen en onstabiel weggedrag, maar een heerlijk sturende MK2. Niet vreemd; schokbrekers, veren en rubbers van voor-en achteras zijn reeds vernieuwd. Een geweldig verschil met de vele MK2 modellen met achterstallig onderhoud!

Hoewel de restauratie alweer even geleden is uitgevoerd, verkeert het lakwerk van de Jaguar Mark 2 in goede staat. De bodem van de Jaguar is ook in goede staat, bij een bezichtiging kunnen we de auto op de brug bekijken.

Dan de details… Een smetteloze chromen grille. De typerende verstralers in de uitsparingen aan de voorzijde. Prachtig chroomwerk. Hang- en sluitwerk in goede conditie. Het is een bijzondere verschijning, deze MK2.

Op comfort is niet bezuinigd. De fijne stoelen zijn electrisch bedienbaar en afkomstig van de Jaguar XJ, net zoals motor en versnellingsbak, zoals eerder genoemd. Vooral de automatische transmissie is een enorme verbetering ten opzichte van de originele bak, welke vaak hakerig schakelt. De versnellingsbak van deze MK2 schakelt soepel en feilloos, dat valt direct op.

Er valt nog veel te zeggen over deze unieke MK2, maar een goed beeld krijg je natuurlijk pas wanneer je de auto bekijkt en rijdt. je bent van harte welkom in Oirschot, de koffie staat klaar.

Waarom deze MK2?
Interieur en exterieur in nette staat
Gerestaureerd
Mooie kleurstelling
Slechts 3 eigenaren sinds de restauratie
Compleet uitgerust
Frisse, mooie auto om te zien

Export.
Jaguar en Daimler liefhebbers bevinden zich over de hele wereld. 35% van ons aanbod vind daarom zijn weg naar onze buurlanden. Vanzelfsprekend verzorgen wij de volledige afhandeling voor u, van aankoopkeuring tot exportdocumenten, al dan niet voorzien van een verzekering. We spreken Nederlands, Engels en Duits.

Technische informatie.
Geregistreerd in: NL, EU
Kenteken: AL-06-91
Oorsprong: USA
Registratie NL: 25-01-2002
Eerste registratie: 17-03-1961
Kilometerstand: 38.339km
APK vervaldatum: –
Cilinderinhoud: 4235cm3
Motortype: 6 cilinders in Lijn opstelling
Vermogen: 180kW/245PK

Financieel.
Jaguar MK2 4.2 L6 Automatic – British Racing Green – 38.339km – BJ1961

Vaste prijs: 28.490,-
Marge auto, geen BTW verrekenbaar

Inruil? Graag!

Contact

Contactformulier

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

ContactgegevensKlaar met invullen? Druk hieronder op 'Verzend'. Je ontvangt binnen 24 uur een reactie!