John is altijd erg zuinig op zijn XJ, dat straalt er gewoon van af. Van binnen, van buiten, van onder.

Het doet altijd wel wat met je, als een mooie, gekoesterde Jaguar verkocht wordt om gezondheidsredenen. Deze week was dat al twee maal het geval. De eigenaar is blij om de Jaguar aan een liefhebber te verkopen, natuurlijk. Maar nog liever hadden ze deze zelf gehouden. Zo ook John. Ik had met hem te doen. Niet vanwege de Jaguar, maar dat zul je begrijpen.

Gelukkig melden zich hier uitsluitend liefhebbers en zo komt de Jaguar van John weer op een goed adres terecht, daar zorgen we met z’n allen voor.

Zoals gezegd, John is er zuinig op. Zo rijdt de XJ, zo oogt de XJ en zo ‘voelt’ de XJ. Geen parkeerschade. Geen achterstallig onderhoud. Geen rotte dorpels of bodemplaat. Alles up-to-date, tot in de puntjes verzorgd. Een heerlijk houten stuurwiel in topconditie. Een prachtige diep donkerbruine pookknop. Af, dat is deze 3.2 V8.

Inderdaad, helemaal af. Rij over een slechte weg en de Jaguar blijft degelijk en stabiel aanvoelen, iets wat nog wel eens anders wil zijn als je het gemiddelde aanbod bekijkt. Instabiel weggedrag, afgesleten stuurwiel, hangende hemel, beschadigde bestuurdersstoel… Zo anders is deze XJ. Het laatste onderhoud werd 7.000km geleden uitgevoerd. Hiermee is de Executive over 9.000km pas weer aan een onderhoudsbeurt toe.

Dan het optische deel, ook belangrijk. Bijvoorbeeld de hemelbekleding, niet hangend maar in topconditie. De stoelen in de mooie kleur Cashmere zien er netjes uit, geen gekke beschadigingen te zien in het interieur. Parkeerdeukjes of hagelschade? Nee hoor.

Nog even naar ‘de poetser’ wordt er vaak in de autowereld gezegd. Wij gaan niet naar de poetser. Een poetser maakt schoon, dat doen we graag zelf. Een detailer reconditioneert, brengt de uiterlijke staat van de auto in topconditie.  Wij gaan naar de ‘Detailer’. Een goede detailer is een druk bezet vrouw of man. 9 Juni staat onze afspraak, maar grote kans dat deze XJ al daarvoor een nieuwe eigenaar gevonden heeft!

Originele Jaguar Radio? Check. Lichtsensor? Jazeker. Volledig electrische stoelen? Ook dat. Houten stuur en houten pookknop, al eerder genoemd. Geweldig toch?

Bekijk de motorruimte en het valt direct op dat het er ook daar bijzonder keurig uitziet. Natuurlijk hebben we gecontroleerd of de kettingspanner modificatie is uitgevoerd. Goed nieuws; de bovenste kettingspanners en -geleiders zijn vervangen, niet geheel toevallig bij een specialist uit ons netwerk. Het gaat dus om een gedeeltelijke modificatie. De airconditioning koelt zoals het hoort, dat is prettig.

Gewoon een heel erg goed voorbeeld van een liefhebbersauto, deze X308.

De carrosserie van de Jaguar ziet er erg netjes uit. Er is geen roest zichtbaar aan de wielkastranden of aan de spatschermen. De bekende zwakke punten vooraan bij de dorpel zijn professioneel gerestaureerd. Ik moet zeggen, dat ziet er perfect uit, dat zie je nog wel eens anders.

De complete servicemap is bij de auto gevoegd. De Jaguar is nieuw geleverd op 1 februari 2000. Het onderhoud is schitterend opeenvolgend uitgevoerd.

De XJ wordt afgeleverd met een kersverse APK en 1 sleutelset. Een tweede set is eventueel tegen meerprijs te bestellen en door ons te leveren.

Er valt nog veel te zeggen over deze Jaguar, maar een goed beeld krijg je natuurlijk pas wanneer je de auto bekijkt en rijdt. je bent van harte welkom in Oirschot, de koffie staat klaar.

Waarom deze XJ Executive?
Compleet en goed onderhouden
Goed onderhouden
Bovenste spanners en geleiders gemodificeerd
Erg frisse auto om te zien
NAP rapport

Export.
Jaguar en Daimler liefhebbers bevinden zich over de hele wereld. 35% van ons aanbod vind daarom zijn weg naar onze buurlanden. Vanzelfsprekend verzorgen wij de volledige afhandeling voor u, van aankoopkeuring tot exportdocumenten, al dan niet voorzien van een verzekering. We spreken Nederlands, Engels en Duits.

Technische informatie.
Geregistreerd in: NL, EU
Kenteken: 92-DV-GK
Oorsprong: NL
Registratie NL: 01-02-2000
Eerste registratie: 01-02-2000
Kilometerstand: 259.937km
APK vervaldatum: 27-07-2021
Cilinderinhoud: 3248cm3
Motortype: 8 cilinders in V opstelling
Vermogen: 174kW/237PK

Financieel.
Jaguar XJ 3.2 V8 Executive – Westminster Blue – 259.937km – BJ2000

Gereserveerd voor Harold
Marge auto, BTW niet verrekenbaar

Inruil? Graag!

Contact

Contactformulier

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

ContactgegevensKlaar met invullen? Druk hieronder op 'Verzend'. Je ontvangt binnen 24 uur een reactie!