Or read in: Engels

Steeds vaker telt niet meer de kilometerstand, maar de staat van onderhoud en eventuele renovatie. Zoals het bij een echte klassieker hoort!

En dit is zo’n geval. 293.000 kilometer, dat is niet weinig. En juist dat maakt deze XJ zo interessant! Hoe dan? Simpel. Inmiddels is er bijzonder veel kwalitatief renovatiewerk gedaan om de Jaguar in optimale conditie te houden. Om met het technische verhaal te beginnen; bij de eerdere eigenaar kreeg het motorblok problemen. Er werd niet over 1 nacht ijs gegaan; het complete blok is vervangen voor een exemplaar met behoorlijk wat minder ervaring. Niemand minder dan Nederlands meest toegewijde Jaguar specialist Coventry BV verzorgde alle technische werkzaamheden. Het vervangende motorblok had slechts 180.000km achter de rug. Natuurlijk werd dit blok er niet zomaar ‘ingelepeld’, eerst een uitgebreide check-up. Vervolgens werd de veel besproken distributie modificatie uitgevoerd. Ook werd het koelsysteem aangepakt, volgde een grote beurt en werden diverse pakkingen en keerringen vernieuwd. Klaar voor vele kilometers!

Er is dus duidelijk gekozen voor kwaliteit. En zo rijdt de XJ ook. Rij over een slechte weg en de Jaguar blijft degelijk en stabiel aanvoelen, iets wat nog wel eens anders wil zijn als je het gemiddelde aanbod bekijkt. Instabiel weggedrag, afgesleten stuurwiel, hangende hemel, beschadigde bestuurdersstoel… Zo anders is deze XJ. Bijvoorbeeld de hemelbekleding, niet hangend maar in topconditie. De stoelen zien er netjes uit, geen gekke beschadigingen te zien in het prachtige zwarte interieur. Het stuurwiel, en de bestuurdersstoel? In topstaat.

Executive, oneerbiedig gezegd de basisversie van de XJ, samen met de Sport. In dit geval wel een erg bijzondere basisversie want ik kan weinig vinden wat deze Executive van een Sovereign onderscheidt.

Radio CD? Check. Regensensor? Aanwezig. Memory op de bestuurdersstoel? Ja hoor. Zelfs de chromen raamlijsten zijn aanwezig. Schuifdak? jazeker, het gaat zelfs om een prachtig glazen exemplaar. Een houten stuurwiel en pookknop zijn zelfs op een Sovereign een extra, deze Executive heeft ze gewoon. Stoelverwarming op alle vier de zitplaatsen, werkend en wel!

Geen idee hoe destijds de bijtellingsregels voor ondernemers waren, want dat zou zo maar eens de reden geweest kunnen zijn om een Executive zó compleet te laten afleveren. Dat afleveren gebeurde overigens in het jaar 2000, bij Kimman Amsterdam.

Bekijk de motorruimte en het valt direct op dat het er daar bijzonder keurig uitziet. Direct valt het gemodificeerd thermostaathuis op, de oude, kunststof versie wilde na vele jaren nog wel eens scheuren. De airconditioning koelt zoals het hoort, dat is prettig.

De automatische versnellingsbak, hoe zit het daarmee, vraag je je af? Ook hiervoor is duidelijk de lat hoog gelegd; 10 jaar geleden is deze bij de Jaguar dealer vervangen voor een nieuw exemplaar en dat is goed merkbaar wanneer je met deze bijzondere XJ rijdt. Feilloos wisselt de bak van verzet, haast onmerkbaar. Een enorm pluspunt!

De Sovereign wordt afgeleverd met een kersverse APK. De sleutelset is helemaal compleet; 2 stuks zwarte sleutels met afstandsbediening en 1 groene Valet Key, al eerder genoemd. De Jaguar is nieuw geleverd op 11 april 2000.

De complete servicemap is bij de auto gevoegd. Aanvullend is een overzicht van de dealer werkzaamheden voorhanden. De lijst met werkzaamheden omtrent het motorblok maakt het geheel compleet.

Er valt nog veel te zeggen over deze Jaguar, maar een goed beeld krijg je natuurlijk pas wanneer je de auto bekijkt en rijdt. je bent van harte welkom in Oirschot, de koffie staat klaar.

Waarom deze XJ Executive?
Technisch gerenoveerd
Zeer compleet uitgevoerd
Perfecte kleurstelling
Charcoal Black interieur
Frisse auto om te zien
Aantrekkelijk geprijsd
NAP rapport

Export.
Jaguar en Daimler liefhebbers bevinden zich over de hele wereld. 35% van ons aanbod vind daarom zijn weg naar onze buurlanden. Vanzelfsprekend verzorgen wij de volledige afhandeling voor u, van aankoopkeuring tot exportdocumenten, al dan niet voorzien van een verzekering. We spreken Nederlands, Engels en Duits.

Technische informatie.
Geregistreerd in: NL, EU
Kenteken: 87-FK-DJ
Oorsprong: NL
Registratie NL: 11-04-2000
Eerste registratie: 11-04-2000
Kilometerstand: 293.472km
APK vervaldatum: 02-10-2021
Cilinderinhoud: 3248cm3
Motortype: 8 cilinders in V opstelling
Vermogen: 174kW/237PK

Financieel.
Jaguar XJ 3.2 V8 SWB Executive – Sapphire Blue Metallic – 293.472KM – BJ2000

Vaste prijs: € 5.990,-
Marge auto, geen BTW verrekenbaar

Inruil? Graag!

Contact

Contactformulier

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

ContactgegevensKlaar met invullen? Druk hieronder op 'Verzend'. Je ontvangt binnen 24 uur een reactie!