Or read in: Engels

16 jaar oud en tòch in bijna nieuwstaat, is dat mogelijk?

Deze X350 in de schitterende kleur Midnight Mica hééft het gewoon; Een in nieuwstaat verkerend interieur en exterieur, een onderstel in topconditie, werkelijk alles ademt ‘nieuw’ uit. Geen steenslag, geen parkeerdeukjes, geen beschadigingen. Dat zegt iets over de manier waarop deze Jaguar de afgelopen jaren is bereden, gekoesterd in dit geval. Hoe weinig kilometers deze XJ ook heeft gereden, de staat blijft verbazend.

Van oorsprong is de XJ8 in Japan nieuw geleverd. Japan; een waar autoliefhebbend land. De exclusieve auto’s zijn daar doorgaans linksgestuurd, dit garandeert nog meer exclusiviteit aldaar. De liefhebber rijdt met handschoentjes, Jaguar’s staan daar doorgaans binnen geparkeerd. Zoek je iets bijzonders, dan houdt je je ogen open in Japan, zo werkt dat op youngtimer gebied. De tweede eigenaar heeft hem geïmporteerd in Nederland. De eerste eigenaar moet een echte liefhebber zijn geweest, net zoals de huidige eigenaar,  hier klant van het eerste uur. Alles straalt liefhebberij uit.

De XJ is voorzien van een niet veel voorkomende kleur; Midnight Mica. Het interieur is uitgevoerd in prachtig Champagne leder, leder dat haast nooit aangeraakt lijkt te zijn. Natuurlijk vind je wortelnotenhout in overdaad. Hout dat normaal gesproken zijn diepe kleur en glans verliest, dit door de invloed van UV-licht. Niet bij deze XJ, het houtwerk ziet er prachtig uit en verkeert in nieuwstaat.

Detail; open een willekeurige deur en je ziet een blauwe folie op de dorpellijst. Deze folie, aanwezig bij afleveren aan de eerste eigenaar, beschermt tot op heden de mooie gepolijste instaplijsten. Kortom; er is zo sporadisch gebruik gemaakt van het achtercompartiment dat die enkele keer instappen deze folie niet gedeerd heeft en de deuren zelden geopend zijn. Zou de eerste eigenaar überhaupt de achterdeuren ooit gebruikt hebben? De tijd lijkt wel te hebben stilgestaan.

Waar de echter tijd nooit stil lijkt te staan is boven je hoofd, bij de hemelbekleding. Vroeg of laat, veel bereden of juist niet, de lijm laat langzaam los. Omdat dit de staat van de auto teniet doet is dit enige tijd geleden in opdracht van de eerste eigenaar elders gerenoveerd, de nieuwe hemelbekleding kan zo de volgende 16 jaar tegemoet.

De motor betreft de betrouwbare 3555CC V8, welke zonder problemen grote aantallen kilometers draait. Deze versie van de Jaguar AJV8 is standaard voorzien van de verbeterde kettingspanners en – geleiders en behoeft dus geen modificatie.

De automaat schakelt soepel, de wielophanging voelt degelijk aan. De standaard aanwezige luchtvering zorgt ervoor dat de XJ stabiel en toch comfortabel aanvoelt.

Zoals gezegd; de kilometerstand is bijzonder laag. Los van wat dit doet met de technische staat van de Jaguar, heeft dit ook invloed op de optische staat van de X350. Verweerde chromen lijsten? niet bij deze XJ. Aluminium corrosie op deuren, achterpartij of spatschermen? Nee hoor. Blauw verkleurde portierlijsten? Prachtig zwart. Het mag duidelijk zijn, de staat van deze X350 is bijzonder goed!

Een X350 is een interessante XJ. De aluminium, zelfdragende carosserie zorgt voor een laag gewicht, lager dan zijn voorganger. De hedendaagse techniek maakt het een ideale reisauto voor lange afstanden. Het motorblok is de doorontwikkelde versie van de toch al betrouwbare AJV8. Daarbij komt nog eens dat de X350 doorgaans bijzonder interessant zakelijk te rijden is; de Youngtimer regeling zorgt voor een lage bijtelling, de ondernemer spreekt dit direct aan.

De XJ8 wordt afgeleverd met een kersverse APK. Uiteraard is de servicemap aanwezigen bestaat de sleutelset uit 2 originele inklapbare sleutels.

Vooruit, er moet toch iets te klagen zijn, zou je zeggen? Eigenlijk heb ik niets op kunnen merken, los van een af en toe aanwezig bijgeluid bij het rijden op een oneffen wegdeel. Juist bij een dergelijke stille en comfortabele auto valt dit wat meer op en dus verhelpen we dit voordat de XJ wordt afgeleverd.

Er valt nog veel te zeggen over deze X350, maar een goed beeld krijg je natuurlijk pas wanneer je de auto bekijkt en rijdt. je bent van harte welkom in Oirschot, de koffie staat klaar.

Waarom juist deze Jaguar?

Bijzonder lage kilometerstand
Unieke staat, ‘mint condition’
Afkomstig van de tweede eigenaar
Betrouwbare  3.5 achtcilinder
BTW verrekenbaar
Youngtimer regeling

Export.
Jaguar en Daimler liefhebbers bevinden zich over de hele wereld. 35% van ons aanbod vind daarom zijn weg naar onze buurlanden. Vanzelfsprekend verzorgen wij de volledige afhandeling voor u, van aankoopkeuring tot exportdocumenten, al dan niet voorzien van een verzekering. We spreken Nederlands, Engels en Duits.

Technische informatie.
Geregistreerd in: NL, EU
Kenteken: H-384-NZ
Oorsprong: Japan
Registratie NL: 19-06-2020
Eerste registratie: 16-08-2004
Kilometerstand: 84.598km
APK vervaldatum: 17 juni 2021
Cilinderinhoud: 3555cm3
Motortype: 8 cilinders in V opstelling
Vermogen: 190kW/258PK

Financieel. 
Jaguar XJ 3.5 V8 Executive – Midnight Mica – 84.598km – BJ 2004

Gereserveerd voor Michaël
35% bijtelling op dagwaarde, Youngtimer regeling

Inruil? Graag!

Contact

Contactform

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

Contact detailsIf you have entered the above information correctly, click on 'Send' below. If you do not automatically get to the next screen, check if any fields are missing. You will receive a response within 24 hours.