Or read in: Engels

Een goede, mooie X300 wordt zeldzamer en zeldzamer.

Deze XJ6 uit 1997 is één van de laatsten uit de X300 serie. De kleur Spruce green varieert van licht, mosachtig groen tot bijna zwart in de schaduw; bijzonder om te zien. Een in geweldige staat verkerend interieur en exterieur, een onderstel in topconditie, werkelijk alles ademt kwaliteit uit. Dat zegt iets over de manier waarop deze Jaguar de afgelopen jaren is bereden. Absoluut de investering waard, daar is geen twijfel over mogelijk.

De XJ is voorzien van een niet veel voorkomende kleur; Spruce Green Metallic. Het interieur is uitgevoerd in prachtig Oatmeal leder, leder in erg goede staat. Natuurlijk vind je wortelnotenhout in overdaad. Hout dat normaal gesproken zijn diepe kleur en glans verliest, dit door de invloed van UV-licht. Niet bij deze XJ, het houtwerk ziet er prachtig uit en verkeert in nieuwstaat.

Waar de echter tijd nooit stil lijkt te staan is boven je hoofd, bij de hemelbekleding. Vroeg of laat, veel bereden of juist niet, de lijm laat langzaam los. Omdat dit de staat van de auto volledig teniet deed hebben we dit professioneel gerenoveerd. het ziet er werkelijk super uit en kan zo de volgende 18 jaar tegemoet.

De XJ6 oogt bijzonder origineel; Originele Jaguar radio, mooie lederen pookknop, geen ingebouwde carkit, gewoon zoals het hoort. Extra bijzonder zijn de schitterende Dimple velgen in geweldige staat; waar doorgaans het lakwerk loslaat en zijn glans verliest, zien deze originele Jaguar velgen er schitterend uit. De 4 Michelin Pilot Premacy banden maken het geheel af.

De motor betreft de betrouwbare 3239CC zes-in-lijn, welke zonder problemen grote aantallen kilometers draait. Slechts 100km geleden hebben we het benodigde onderhoud uit laten voeren bij onze technische partner Coventry BV.

Tijdens onze algehele check-up kwamen we tot een nare verrassing; in een ver verleden was er wat roest verdoezeld. Verdoezeld, want kit en zelfs aluminiumtape waren gebruikt om het geheel wat te ‘fatsoeneren’. Na contact met de verkopende partij, overigens zeer zeker niet de veroorzaker van deze malaise, zijn we tot een compromis gekomen en uiteraard hebben wij vervolgens deze roest professioneel op de juiste wijze laten aanpakken. Het resultaat? Een schitterende XJ waarbij zijn grootste vijand voorlopig weer verbannen is; roest. Eind goed, al goed, toch?

De automaat schakelt soepel, de wielophanging voelt degelijk aan. Een ‘zingend’ differentieel is een bekende kwaal van de X300 Jaguars en Daimlers. Het differentieel van deze Jaguar is muisstil, onhoorbaar.

Een X300 wordt vaak gezien als Jaguars’ betrouwbaarste XJ. Door de relatief korte productieperiode begint het model inmiddels ook schaars te worden; een goed exemplaar is steeds moeilijker te vinden. Het spreekt voor zich dat een X300 in deze conditie een goede investering is.

De XJ6 wordt afgeleverd met een vrijwel nieuwe APK, geldig tot Februari 2022. Uiteraard is de servicemap aanwezig, compleet met volledig ingevuld onderhoudsboekje. Ook onze laatste facturen zijn aanwezig, zo ook digitaal.
De sleutelset bestaat uit twee sleutels en één werkende afstandsbediening.

*Toevoeging i.v.m. Covid-19: Voor een eventuele bezichtiging kan ik de klassieker klaarzetten, zodat we op ruime gepaste afstand met elkaar kunnen overleggen wanneer dat gewenst is. Ik neem geen onnodige risico’s. Neem voor een eventuele proefrit je rijbewijs mee.

Een doorsnee autobedrijf maakt auto’s ‘verkoopklaar’. Wij maken onze klassiekers niet klaar voor de verkoop, maar klaar voor de liefhebber. Het verschil? Het minimale lijnrecht tegenover het maximale, dát is het verschil. Bekijk en vergelijk onderstaand overzicht, per klassieker samengesteld.

Technisch uitgevoerd onderhoud.

 1. Algehele checkup
 2. Zes bougies – Vervangen – Origineel JLR
 3. Oliedruk filter – Vervangen – Origineel JLR
 4. Luchtfilter – Vervangen – Origineel JLR
 5. Fusee kogel – Vervangen – Origineel JLR
 6. Motorolie 10W40 – Vervangen – OEM JLR
 7. Dashboard klok digitaal – Gereviseerd
 8. Radio Jaguar AJ9500R – Gereviseerd
 9. Remote centrale vergrendeling – Gereviseerd
 10. Delen nieuw plaatwerk bodem – Vervangen
 11. Delen nieuw plaatwerk dorpels – Vervangen
 12. APK keuring

Optisch uitgevoerd onderhoud.

 1. Exterieur gereinigd, gepolijst en gewaxt
 2. Interieur gereinigd
 3. Leder gereinigd, behandeld tegen veroudering
 4. Mattenset toegevoegd (gebruikt) Origineel JLR
 5. Hemelbekleding gerenoveerd
 6. Kentekenplaten vervangen voor nieuw, luxe opdruk

Waarom deze XJ6?
Populaire combinatie van kleur, motortype en uitvoering
Compleet en goed onderhouden
Professioneel laswerk bodem verricht
Frisse auto om te zien
Goede investering
Klaar voor de liefhebber!

Export.
Jaguar en Daimler liefhebbers bevinden zich over de hele wereld. 35% van ons aanbod vind daarom zijn weg naar onze buurlanden. Vanzelfsprekend verzorgen wij de volledige afhandeling voor u, van aankoopkeuring tot exportdocumenten, al dan niet voorzien van een verzekering. We spreken Nederlands, Engels en Duits.

Technische informatie.
Geregistreerd in: NL, EU
Kenteken: RZ-FJ-61
Oorsprong: NL
Registratie NL: 25-07-1997
Eerste registratie: 25-07-1997
Kilometerstand: 161.800km
APK vervaldatum: 03-02-2022
Cilinderinhoud: 3239m3
Motortype: 6 cilinders in lijn opstelling
Vermogen: 155kW/211PK

Financieel.
Jaguar XJ Executive 3.2 L6 – Spruce Green Metallic -161.800km – BJ1997

Vaste prijs: € 7.990,-
Marge auto, geen BTW verrekenbaar

Inruil? Graag!

Contact

Contactformulier

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

ContactgegevensKlaar met invullen? Druk hieronder op 'Verzend'. Je ontvangt binnen 24 uur een reactie!