Or read in: Engels

Anthracite Metallic, Executive Sport, complete motorrevisie in ons netwerk uitgevoerd èn 11 jaar binnen gestald, helemaal af toch?

Inderdaad, helemaal af. Zo rijdt deze XJ ook. Rij over een slechte weg en de Jaguar blijft degelijk en stabiel aanvoelen, iets wat nog wel eens anders wil zijn als je het gemiddelde aanbod bekijkt. Instabiel weggedrag, afgesleten stuurwiel, hangende hemel, beschadigde bestuurdersstoel… Zo anders is deze XJ. Niet vreemd als je de geschiedenis van deze sportieve XJ kent.

Een jaar geleden kocht ik deze ‘Black on Black’ XJ van een trotse eigenaar in Uden. Hij had de XJ maar liefst 11 jaar, al deze tijd stond zijn trots binnen gestald. Meneer was zo blij met zijn XJ dat hij na een technisch mankement het complete motorblok heeft laten reviseren, dit alles in 2016. Niet geheel toevallig gebeurde dit bij onze vaste technisch partner Coventry BV te Uden. Normaliter wordt nogal snel gesproken over ‘reviseren’, vaak blijkt dan dat slechts de cilinderkoppen nagezien zijn of dat het blok uit elkaar is geweest. Als wij spreken over een revisie, hebben we het ook over een complete revisie. Vanzelfsprekend is alles vastgelegd met afbeeldingen en facturen.

Dan het optische deel, ook belangrijk. Deze XJ laat wel een indruk achter, heerlijk! Black on Black, want Metallic zwart met het Charcoal interieur, afgewerkt met het perfect matchende ‘Birdseye Maple’ houtfineer. Zwarte raamlijsten, zwarte grille, alles origineel Jaguar, af-fabriek. 17 inch Celtic velgen, door ons voorzien van splinternieuwe Michelin Premacy 4 banden. Typisch voor de Executive Sport zijn de heerlijk zittende, van geperforeerd leer voorziene sportstoelen, in dit geval elektrisch bediend. Precies genoeg steun rond je middel en bij je schouderbladen, dat maakt deze XJ nóg meer rijdersauto!

Zoals gezegd heb ik deze XJ een jaar geleden overgenomen van de vorige eigenaar. Toen Chris, één van onze jaarlijks terugkerende klanten, de aankondiging van dit nieuwe aanbod zag twijfelde hij geen moment en ging voor deze bijzondere verschijning. Nu, een jaar later, heeft hij zijn zinnen gezet op een Daimler Super V8 en ruilt de Antracite Black XJ in.

Een bekende auto dus, dat heb ik graag. Je weet dan exact waar je aan toe bent, kent de historie en kan de nieuwe eigenaar nog beter informeren. Dit geeft zekerheid en vertrouwen.

Deze keer hebben wij aan de goed onderhouden staat van deze XJ een kleine beurt toegevoegd, een grote beurt is immers vorig jaar verricht. Verder is de XJ voorzien van nieuwe banden, uiteraard van A-merk Michelin. Uitsluitend de beste materialen en onderdelen worden gebruikt, gemonteerd door de beste bedrijven. Graag zien we namelijk ook jou weer terug als vaste klant, net als Chris.

De XJ wordt afgeleverd met een kersverse APK. De sleutelset bestaat uit twee sleutels met twee afstandsbedieningen. Beide afstandsbedieningen werken feilloos.

De complete servicemap is bij de auto gevoegd. De Jaguar is nieuw geleverd op 31 juli 2001. Het onderhoud is opeenvolgend uitgevoerd, alles bij Jaguar dealer en specialist. Een groot deel van de facturen is bij de auto aanwezig. Zo ook de factuur betreffende de motorrevisie, totaal meer dan €10.000,-. Beeldmateriaal van de revisie is digitaal beschikbaar.

Er valt nog veel te zeggen over deze Jaguar, maar een goed beeld krijg je natuurlijk pas wanneer je de auto bekijkt en rijdt. je bent van harte welkom in Oirschot, de koffie staat klaar.

Waarom deze XJ Executive?
Motor gereviseerd in 2016 door specialist
Onderhoud uitgevoerd in Juli 2021
Black on black
Afkomstig van de derde eigenaar
Erg frisse auto om te zien
NAP rapport

Export.
Jaguar en Daimler liefhebbers bevinden zich over de hele wereld. 35% van ons aanbod vind daarom zijn weg naar onze buurlanden. Vanzelfsprekend verzorgen wij de volledige afhandeling voor u, van aankoopkeuring tot exportdocumenten, al dan niet voorzien van een verzekering. We spreken Nederlands, Engels en Duits.

Technische informatie.
Geregistreerd in: NL, EU
Kenteken: 29-HJ-TT
Oorsprong: NL
Registratie NL: 31 juli 2001
Eerste registratie: 31 juli 2001
Kilometerstand: 206.683km
APK vervaldatum: 03-09-2022
Cilinderinhoud: 3248cm3
Motortype: 8 cilinders in V opstelling
Vermogen: 174kW/237PK

Financieel.
Jaguar XJ Executive Sport 3.2 V8 – Anthracite Black Metallic – 206.683km – BJ2001

Vaste prijs: € 8.990,-

Inruil? Graag!

Contact

Contactformulier

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

ContactgegevensKlaar met invullen? Druk hieronder op 'Verzend'. Je ontvangt binnen 24 uur een reactie!