Or read in: Engels

De XJ Series 1; een goed exemplaar is inmiddels zeldzaam geworden.

Over een Series 1 XJ bestaat geen twijfel; deze ís gewoon mooi! De grote kunststof bumpers op een Series 3, De zwart getinte achterlichten op een wat latere XJS, dit zijn zaken welke bij deze types nog wel eens in twijfel worden getrokken. Over de allereerste XJ zijn de meningen echter niet verdeeld, en dat is niet gek!

Want kijk nou eens naar de vormgeving van die achterlichten, of eigenlijk de gehele achterpartij. Heb je ooit zoiets gezien? We hebben het over een forse sedan, maar de slanke elegantie straalt er van af. Voor een groot deel ook te danken aan de destijds nog ranke chromen bumpers; dat zag je later niet meer. De grote achterruit, ook uniek. En die uitlaten; niet logisch zijn zij na het verlaten van de achtersteven naar buiten gedraaid. Niet logisch, maar o zo mooi.  Goed, zo kan ik nog wel even doorgaan, maar laten we even naar de staat van de XJ gaan, zeker zo belangrijk.

Het gaat om een deels gerestaureerde Series 1. Schitterend lakwerk, natuurlijk is er geen roest zichtbaar. Ook is duidelijk te zien dat het ‘voorwerk’ goed is geweest. Het plaatwerk ziet er strak uit, geen vreemde welvingen. Deuren sluiten netjes aan, de lijnen kloppen. Maar het belangrijkst als het gaat om klassiekers van deze leeftijd; een ogenschijnlijk ‘hard’ schutbord, hard plaatwerk en harde bodemplaat. Kan dat nog? Ja, dat kan, zolang de eigenaar de XJ maar met liefde behandelt en laat behandelen.

Kofferbak? Netjes, de bodem niet verroest. Dorpels? Netjes, geen roest zichtbaar. Echt een auto van en voor een liefhebber, dat zie je aan alles.

Dan de techniek. Het motorblok loopt mooi en stil. Starten doet de 4200CC zes-in-lijn direct, houd de elektrische choke de eerste kilometers ingeschakeld en je rijdt direct comfortabel en soepel weg.  De staat van deze XJ hebben we dus duidelijk aan zijn vorige eigenaar te danken. In 2020 is er nog voor €1.700,- onderhoud uitgevoerd. om de 4.2 in een zo goed mogelijke conditie te krijgen is in 2021 een grote beurt uitgevoerd tezamen met wat andere reparaties. Zo wil je het graag zien, toch?

De XJ is voorzien van een gas-installatie. Voor de één een plus, voor de ander een min. Voor mij doet een dergelijke installatie geen afbreuk aan een dergelijke bijzondere auto, ik ben blij dat ze überhaupt nog te vinden zijn.

Deze pure historie op wielen wil je hebben. ‘Ik heb hem zelf ook’, zegt een slechte verkoper vaak, maar in dit geval de waarheid. Exact dezelfde kleur; Dark Blue. Dan een 2.8 Manual. Mooi!

Er valt nog veel te zeggen over deze Jaguar, maar een goed beeld krijg je natuurlijk pas wanneer je de auto bekijkt en rijdt. je bent van harte welkom in Oirschot, de koffie staat klaar.

*Toevoeging i.v.m. Covid-19: Voor een eventuele bezichtiging kan ik de klassieker klaarzetten, zodat we op ruime gepaste afstand met elkaar kunnen overleggen wanneer dat gewenst is. Ik neem geen onnodige risico’s. Neem voor een eventuele proefrit je rijbewijs mee.

Wat maakt deze Series 1 bijzonder?
‘Harde’ auto, deels gerestaureerd
Geweldig plaat- en lakwerk
Goed onderhouden klassieker
Aantrekkelijke kleur; Dark Blue
Frisse auto om te zien
Goede investering

Export.
Jaguar en Daimler liefhebbers bevinden zich over de hele wereld. 35% van ons aanbod vind daarom zijn weg naar onze buurlanden. Vanzelfsprekend verzorgen wij de volledige afhandeling voor u, van aankoopkeuring tot exportdocumenten, al dan niet voorzien van een verzekering. We spreken Nederlands, Engels en Duits.

Technische informatie.
Geregistreerd in: NL
Kenteken: DR-07-57
Oorsprong: DE
Registratie NL: 28-05-1997
Eerste registratie: 30-06-1971
Kilometerstand: 116.024km
APK vervaldatum: 01-06-2022
Cilinderinhoud: 4235cm3
Motortype: 6 cilinders in lijn opstelling
Vermogen: 125kW/170PK

Financieel.
Jaguar XJ Series 1 4.2 Aut Saloon – Dark Blue – 116.024km – |BJ1971

Gereserveerd voor Bert

Contact

Contactformulier

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

ContactgegevensKlaar met invullen? Druk hieronder op 'Verzend'. Je ontvangt binnen 24 uur een reactie!