Or read in: Engels

Supercharged, roemrucht. Een Supercharged Jaguar rijdt zoals het klinkt; snel.

Hoe bijzonder is dan deze Jaguar uit de serie X350. Een XJ Super V8 uit deze serie kom je niet vaak tegen. De zeer potente 4.2 V8 in het vooronder, voorzien van supercharger. Deze betrouwbare krachtbron brengt, op 4 hengsten na, 400PK naar de achterwielen.

En wat is zo’n Super V8  bijzonder. Verwarming van stoelen en achterbank, zelfs het bijzondere volledig wortelnotenhouten stuurwiel is verwarmd. Een verstelbare achterbank, zelfs voorzien van Memory functie. Het geluidssysteem bedien je zelfs vanaf de achterbank.

Deze Jaguar Super V8 in de schitterende kleur Lazarite Blue Metallic hééft het gewoon; Een in nieuwstaat verkerend interieur en exterieur, een onderstel in topconditie, werkelijk alles ademt kwaliteit uit. Geen steenslag, geen parkeerdeukjes, op een enkel krasje na geen beschadigingen. Dat zegt iets over de manier waarop deze SV8 de afgelopen jaren is bereden, gekoesterd in dit geval. De staat na zijn eerste 18 jaar blijft verbazend.

De eerste eigenaar moet een echte liefhebber zijn geweest, net zoals de huidige, tweede eigenaar. De Jaguar is afkomstig uit België, waar de huidige eigenaar de Jaguar uit eerste hand overnam.

Alles straalt liefhebberij uit. Logischerwijs rijdt deze Jaguar ook naar behoren. Geen trillingen bij remmen, geen vreemde bijgeluiden bij onregelmatig wegdek. De luchtvering werkt naar behoren. Duidelijk een goed onderhouden XJ; de laatste onderhoudsbeurt werd 3.000km geleden uitgevoerd.

De Super V8 is voorzien van een niet veel voorkomende kleur; Lazurite Blue Metallic. Het interieur is uitgevoerd in prachtig Ivory leder, leder dat haast nooit aangeraakt lijkt te zijn. Natuurlijk vind je wortelnotenhout in overdaad. Hout dat normaal gesproken zijn diepe kleur en glans verliest, dit door de invloed van UV-licht. Niet bij deze Super V8, het houtwerk ziet er prachtig uit en verkeert in nieuwstaat.

De motor betreft de betrouwbare 4196CC V8, welke zonder problemen grote aantallen kilometers draait. Deze versie van de Jaguar AJV8 is standaard voorzien van de verbeterde kettingspanners en – geleiders en behoeft dus geen modificatie.

De automaat schakelt soepel, de wielophanging voelt degelijk aan. De standaard aanwezige luchtvering zorgt ervoor dat de Jaguar stabiel en toch comfortabel aanvoelt.

De Super V8 is het grootste deel van zijn leven binnen gestald, en dat straalt ervan af. Verweerde chromen lijsten? niet bij deze SV8. Aluminium corrosie op deuren, achterpartij of spatschermen? Nee hoor. Blauw verkleurde portierlijsten? Prachtig zwart. Het mag duidelijk zijn, de staat van deze X350 is bijzonder goed!

Een X350 is een interessante XJ. De aluminium, zelfdragende carrosserie zorgt voor een laag gewicht, lager dan zijn voorganger. De hedendaagse techniek maakt het een ideale reisauto voor lange afstanden.

Uiteraard voorzien van een kersverse APK. De servicemap is aanwezig en de sleutelset bestaat uit 2 originele inklapbare sleutels.

De nieuwe eigenaar mag zelf beslissen over de te renoveren hemelbekleding. Wenst hij of zij stof, of toch alcantara? Het renoveren van deze hemelbekleding is in de vaste prijs inbegrepen.

Vooruit, er moet toch iets te klagen zijn, zou je zeggen? OK, de parkeersensoren achter werken niet naar behoren.
Zoals vaker het geval bij X350 modellen, kan de adaptieve cruise control storingen geven. Met deze reden is de adaptieve functie uitgeschakeld en werkt de cruise control op de reguliere manier perfect.

Er valt nog veel te zeggen over deze Jaguar Super V8, maar een goed beeld krijg je natuurlijk pas wanneer je de auto bekijkt en rijdt. je bent van harte welkom in Oirschot, de koffie staat klaar.

Waarom juist deze Jaguar?
Zeldzaam
Unieke, goede staat
Altijd binnen gestald
Goed onderhouden
Afkomstig van de tweede eigenaar
Betrouwbare 4.2 achtcilinder

Export.
Jaguar en Daimler liefhebbers bevinden zich over de hele wereld. 35% van ons aanbod vind daarom zijn weg naar onze buurlanden. Vanzelfsprekend verzorgen wij de volledige afhandeling voor u, van aankoopkeuring tot exportdocumenten, al dan niet voorzien van een verzekering. We spreken Nederlands, Engels en Duits.

Technische informatie.
Geregistreerd in: NL, EU
Kenteken: GB-410-X
Oorsprong: BE
Registratie NL: 11 april 2015
Eerste registratie: 14 oktober 2003
Kilometerstand: 198.839km
APK vervaldatum: 18-12-2021
Cilinderinhoud: 4196cm3
Motortype: 8 cilinders in V opstelling
Vermogen: 291kW/396PK

Financieel. 
Jaguar XJ Super V8 4.2 V8 – Lazurite Blue Metallic – 198.839km -BJ2003

Vaste prijs: €17.950,-
Inclusief gerenoveerde hemelbekleding

Inruil? Graag!

Contact

Contactform

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

Contact detailsIf you have entered the above information correctly, click on 'Send' below. If you do not automatically get to the next screen, check if any fields are missing. You will receive a response within 24 hours.