Or read in: Engels

Van de derde eigenaar afkomstig. Geleverd door Henleys Jaguar te Londen. Een perfect sluitende kilometerhistorie van slechts 98.488 mijl ofwel 157.500km. Zo vind je ze niet snel!

Het autobedrijf waarvan ik de XJ12 overnam had deze ingeruild op een bijzondere oldtimer. De tweede eigenaar woonde zelf in Luxemburg en is met de V12 naar Nederland gereden om de oldtimer te bekijken. Daar is de deal direct beklonken en meneer vertrok met zijn nieuwe aanwinst naar Luxemburg, de V12 achterlatend.

Het interieur is uitgevoerd in Nimbus grijs leder, het is nog in topconditie. De hemelbekleding is door ons aangepakt en dus ook weer in topconditie, uiteraard in de originele kleur. Ook de panelen van het elektrische schuifdak zijn opnieuw bekleed en kunnen er dus weer jaren tegen.

De 6.0 V12 in Short Wheel Base uitvoering is voor de liefhebber vaak de ultieme samenstelling! Zo zie je ze zelden; géén afgesleten stuur of zitting, een perfect gerestaureerde hemelbekleding en een bijzonder fris interieur. Een goed behouden exemplaar met slechts 3 eigenaren in 24 jaar tijd.

Voor zijn tijd vind je bijzonder veel luxe in de Jaguar. Zo is deze uitgevoerd met elektrisch bedienbare stoelen met memory functie voor de bestuurder, Climate Control, Radio met CD wisselaar en cruise control. Wat minder voor de hand liggend zijn bijvoorbeeld het elektrisch in diepte en hoogte verstelbare stuurwiel, natuurlijk ook met memory-functie. Zelfs de hoofdsteunen zijn elektrisch instelbaar.

Natuurlijk zijn er weer bergen werk verzet voordat de Jaguar aan mijn eisen voldeed. Zo is er een gerestaureerd klokje gemonteerd in het interieur; deze zijn immers altijd stuk. De radio is vervangen voor een perfect werkend, origineel exemplaar. Verder hebben we nog een nieuwe, originele airco radiator laten monteren, een kostbare ingreep maar in dit geval was het nodig. Ook het rubber onder de versnellingsbak is vervangen.

Zoals gezegd komt deze V12 uit Londen en is daarmee rechtsgestuurd. Geloof me, dit is geen enkele belemmering tijdens dagelijks gebruik, ik heb er zelf met groot plezier in rondgereden.

De eerste twee eigenaren van deze bijzondere Jaguar waren liefhebbers, dat zie en merk je aan alles. Zelfs de typische ronde tax papers uit de UK zitten nog in de servicemap, welke verder erg compleet is met alle boekjes, papieren en stickers. Zelfs het gereedschapssetje onder de motorkap is volledig compleet! Het afgelopen jaar is er bijzonder veel onderhoud verricht aan de XJ12. Zo is de airco radiator vervangen voor een nieuw exemplaar en is het complete airconditioning systeem geserviced. De rubber steun onder de versnellingsbak wil nog wel eens verslijten door het gewicht van de V12 met versnellingsbak. Ook dit rubber is vervangen tijdens de uitgevoerde grote onderhoudsbeurt. Vier nieuwe banden zijn destijds gemonteerd, deze hebben inmiddels 5.000 kilometer achter de rug.

En wat loopt zo’n V12 heerlijk zeg. Het starten alleen al; de zware startmotor gaat rond, de krukas gooit de 12 zuigers in de hoogte en direct slaat de gigantische motor aan. In dit geval gaat het om de 6.0 V12 met injectie. Deze motorvariant is standaard gekoppeld aan de fijne viertraps GM automaat.

Leuk weetje; van de X300 XJ zijn totaal 92.000 stuks geproduceerd. Hoeveel SWB V12 modellen, vraag je je af? Totaal slechts 673 stuks. Ook dat maakt deze Jaguar een waardevaste investering, een gegarandeerde klassieker.

De staat van de Jaguar is over het algemeen bijzonder goed. Klein aandachtspuntje is de wielkast linksachter, deze verdient wat vakwerk. Natuurlijk kunnen we hier via onze partners in voorzien, maar graag laat ik dit soort optische gebreken zichtbaar voor potentiële kopers om daarna samen tot een passende oplossing te komen, geheel naar wens van de klant. Dit houdt de communicatie open en eerlijk! Overkomelijk is wat steenslag aan de voorzijde en een lichte kras op de achterbumper, linksachter.

De XJ12 is bij binnenkomst voorzien van een nieuwe APK, uiteraard zonder opmerkingen.

Er valt nog veel te zeggen over deze Jaguar, maar een goed beeld krijg je natuurlijk pas wanneer je de auto bekijkt en rijdt. je bent van harte welkom in Oirschot, de koffie staat klaar.

*Toevoeging i.v.m. Covid-19: Wij zijn zeer landelijk gelegen, er is geen drukte bij ons in de omgeving, slechts een en al rust. Voor een eventuele bezichtiging kan ik de Harley klaarzetten, zodat we op ruime gepaste afstand met elkaar kunnen overleggen wanneer dat gewenst is. Ik neem geen onnodige risico’s. Neem voor een eventuele proefrit je rijbewijs èn identiteitsbewijs mee.

Waarom juist deze XJ?
6.0 V12! Daarom.

en verder:
Afkomstig van de derde eigenaar
Bijzonder lage kilometerstand
Sluitende onderhoudsgeschiedenis
Zeer compleet uitgerust
Frisse auto om te zien
Gerestaureerde hemelbekleding in nieuwstaat
Perfecte kleurstelling

Export.
Jaguar en Daimler liefhebbers bevinden zich over de hele wereld. 35% van ons aanbod vind daarom zijn weg naar onze buurlanden. Vanzelfsprekend verzorgen wij de volledige afhandeling voor u, van aankoopkeuring tot exportdocumenten, al dan niet voorzien van een verzekering. We spreken Nederlands, Engels en Duits.

Technische informatie.
Geregistreerd in: NL, EU
Kenteken: TR-119-R
Oorsprong: UK
Registratie NL: 09-10-2018
Eerste registratie: 08-01-1996
Kilometerstand: 157.500km
APK vervaldatum: 04-03-2021
Cilinderinhoud: 5993cm3
Motortype: 12 cilinders in V opstelling
Vermogen: 229kW/311PK

Financieel.
Jaguar XJ12 6.0 V12 RHD – Steel Grey Metallic – 157.500km – BJ1996

Vaste prijs: €4.690,-
Marge auto, geen BTW verrekenbaar

Inruil? Graag!

Contact

Contactformulier

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

ContactgegevensKlaar met invullen? Druk hieronder op 'Verzend'. Je ontvangt binnen 24 uur een reactie!