Or read in: Engels

Origineel Nederlands geleverd, Van de tweede eigenaar afkomstig. Een perfect sluitende kilometerhistorie van slechts  171.187 km. Zo vind je ze niet snel!

Het interieur is uitgevoerd in Charcoal leder, het is nog in topconditie. Geen beschadigde stoelwang of een versleten stuurwiel. Ook de hemelbekleding is onlangs gerenoveerd en dus in topconditie.

De 6.0 V12 in Short Wheel Base uitvoering is voor de liefhebber vaak de ultieme samenstelling! Zo zie je ze zelden; géén afgesleten stuur of zitting, een carrosserie in topconditie en een bijzonder fris interieur. Een goed behouden exemplaar met slechts 2 eigenaren in 24 jaar tijd.

Voor zijn tijd vind je bijzonder veel luxe in de Jaguar. Zo is deze uitgevoerd met elektrisch bedienbare stoelen met memory functie voor de bestuurder, Climate Control, Radio met CD wisselaar en cruise control. Wat minder voor de hand liggend zijn bijvoorbeeld het elektrisch in diepte en hoogte verstelbare stuurwiel, natuurlijk ook met memory-functie. Zelfs de hoofdsteunen zijn elektrisch instelbaar.

Natuurlijk zijn er weer bergen werk verzet voordat de Jaguar aan onze eisen voldeed. Een grote onderhoudsbeurt is uitgevoerd, een aantal koelslangen zijn hierbij preventief vervangen. De rubber steun onder de versnellingsbak wil nog wel eens verslijten door het gewicht van de V12 met versnellingsbak. Ook dit rubber is vervangen tijdens de uitgevoerde grote onderhoudsbeurt.

De eerste twee eigenaren van deze bijzondere Jaguar waren liefhebbers, dat zie en merk je aan alles. De onderhoudsboekjes zijn netjes bij de klassieker aanwezig. Zelfs het gereedschapssetje onder de motorkap is volledig compleet!

Natuurlijk hebben we de XJ uitvoerig bekeken en getest. Direct viel op dat het onderstel en de carrosserie in bijzonder goede staat zijn. Dorpels, wielkastranden, alle kritieke delen zijn nagenoeg vrij van roest. Een goed behouden exemplaar, en dat met zijn 24 jaar historie. Niet gek; de Jaguar is bij de laatste en dus tweede eigenaar altijd binnen gestald. Meneer en mevrouw hadden de XJ12 al 11 jaar in hun bezit en waren er bijzonder zuinig op. Onlangs is hun zoon getrouwd in deze XJ en na hun mooie huwelijksreis was het tijd om de XJ12 aan een andere liefhebber te gunnen.

En wat loopt zo’n V12 heerlijk zeg. Het starten alleen al; de zware startmotor gaat rond, de krukas gooit de 12 zuigers in de hoogte en direct slaat de gigantische motor aan. In dit geval gaat het om de 6.0 V12 met injectie. Deze motorvariant is standaard gekoppeld aan de fijne viertraps GM automaat.

Leuk weetje; van de X300 XJ zijn totaal 92.000 stuks geproduceerd. Hoeveel SWB V12 modellen, vraag je je af? Totaal slechts 673 stuks. Ook dat maakt deze Jaguar een waardevaste investering, een gegarandeerde klassieker.

De XJ12 is bij binnenkomst voorzien van een nieuwe APK, uiteraard zonder opmerkingen.

Er valt nog veel te zeggen over deze Jaguar, maar een goed beeld krijg je natuurlijk pas wanneer je de auto bekijkt en rijdt. je bent van harte welkom in Oirschot, de koffie staat klaar.

*Toevoeging i.v.m. Covid-19: Voor een eventuele bezichtiging kan ik de klassieker klaarzetten, zodat we op ruime gepaste afstand met elkaar kunnen overleggen wanneer dat gewenst is. Ik neem geen onnodige risico’s. Neem voor een eventuele proefrit je rijbewijs mee.

Wat beelden van een eerder door ons verkochte XJ12

Export.
Jaguar en Daimler liefhebbers bevinden zich over de hele wereld. 35% van ons aanbod vind daarom zijn weg naar onze buurlanden. Vanzelfsprekend verzorgen wij de volledige afhandeling voor u, van aankoopkeuring tot exportdocumenten, al dan niet voorzien van een verzekering. We spreken Nederlands, Engels en Duits.

Waarom is dit jouw XJ12?
6.0 V12! Daarom.

en verder:
Afkomstig van de tweede eigenaar
Lage kilometerstand
Slechts 673 geproduceerd
Frisse auto om te zien
Perfecte kleurstelling

Technische informatie.
Geregistreerd in: NL
Kenteken: PG-SP-67
Oorsprong: NL
Registratie NL: 28-06-1996
Eerste registratie: 28-06-1996
Kilometerstand: 171.189km
APK vervaldatum: 19-10-2021
Cilinderinhoud: 5993cm3
Motortype: 12 cilinders in V opstelling
Vermogen: 229kW/311PK

Financieel.
Jaguar XJ12 6.0 V12 SWB – Brooklands Green – 171.187km – BJ1996

gereserveerd voor JPhilippe
Marge auto, geen BTW verrekenbaar

Inruil? Graag!

Contact

Contactformulier

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

ContactgegevensKlaar met invullen? Druk hieronder op 'Verzend'. Je ontvangt binnen 24 uur een reactie!