Or read in: Engels

Een goede, mooie X300 wordt zeldzamer en zeldzamer.

Deze XJ6 in de schitterende kleur Jaguar Black hééft het gewoon; Een in geweldige staat verkerend interieur en exterieur, een onderstel in topconditie, werkelijk alles ademt kwaliteit uit. Geen steenslag, geen parkeerdeukjes, geen beschadigingen. Dat zegt iets over de manier waarop deze Jaguar de afgelopen jaren is bereden, gekoesterd in dit geval. Absoluut de investering waard, daar is geen twijfel over mogelijk.

Van oorsprong is de XJ6 in België nieuw geleverd. De tweede eigenaar heeft hem geïmporteerd in Nederland, een veel voorkomende situatie. Alles straalt liefhebberij uit.

De XJ is voorzien van een niet veel voorkomende kleur; Jaguar Black. Het interieur is uitgevoerd in prachtig Cream leder, leder in erg goede staat. Natuurlijk vind je wortelnotenhout in overdaad. Hout dat normaal gesproken zijn diepe kleur en glans verliest, dit door de invloed van UV-licht. Niet bij deze XJ, het houtwerk ziet er prachtig uit en verkeert in nieuwstaat.

Waar de echter tijd nooit stil lijkt te staan is boven je hoofd, bij de hemelbekleding. Vroeg of laat, veel bereden of juist niet, de lijm laat langzaam los. Omdat dit de staat van de auto volledig teniet deed hebben we dit professioneel gerenoveerd. het ziet er werkelijk super uit en kan zo de volgende 18 jaar tegemoet.

Stoelen zijn elektrisch verstelbaar, een prettige optie. De XJ6 oogt bijzonder origineel; Originele Jaguar radio, mooie houten pookknop, geen ingebouwde carkit, gewoon zoals het hoort.

De motor betreft de betrouwbare 3239CC zes-in-lijn, welke zonder problemen grote aantallen kilometers draait. Slechts 2.000km geleden hebben we groot onderhoud uit laten voeren bij onze technische partners. Op niets is bezuinigd. Vervolgens heb ik zelf de volledige 2.000km met deze fijne XJ gereden, wat me erg goed bevallen is.

De automaat schakelt soepel, de wielophanging voelt degelijk aan. Een ‘zingend’ differentieel is een bekende kwaal van de X300 Jaguars en Daimlers. Het differentieel van deze Jaguar is uiteraard muisstil, onhoorbaar.

Het chroomwerk op beide bumpers, wat tegenwoordig schaars begint te worden, is eveneens in nieuwstaat. De originele Jaguar Kiwi velgen zien er netjes uit en de XJ6 staat op vier vrijwel nieuwe Toyo banden met goed profiel.

Een X300 wordt vaak gezien als Jaguars’ betrouwbaarste XJ. Door de relatief korte productieperiode begint het model inmiddels ook schaars te worden; een goed exemplaar is steeds moeilijker te vinden. Het spreekt voor zich dat een X300 in deze conditie een goede investering is.

De XJ6 wordt afgeleverd met een vrijwel nieuwe APK, geldig tot december 2021. Uiteraard is de servicemap aanwezig, compleet met volledig ingevuld onderhoudsboekje. Ook onze laatste facturen zijn aanwezig, zo ook digitaal.
De sleutelset bestaat uit twee sleutels en één werkende afstandsbediening.

*Toevoeging i.v.m. Covid-19: Voor een eventuele bezichtiging kan ik de klassieker klaarzetten, zodat we op ruime gepaste afstand met elkaar kunnen overleggen wanneer dat gewenst is. Ik neem geen onnodige risico’s. Neem voor een eventuele proefrit je rijbewijs mee.

Een doorsnee autobedrijf maakt auto’s ‘verkoopklaar’. Wij maken onze klassiekers niet klaar voor de verkoop, maar klaar voor de liefhebber. Het verschil? Het minimale lijnrecht tegenover het maximale, dát is het verschil. Bekijk en vergelijk onderstaand overzicht, per klassieker samengesteld.

Technisch uitgevoerd onderhoud.

 1. Algehele checkup
 2. Looprol multiriem – Vervangen – Origineel JLR
 3. Oliedruk sensor – Vervangen – Origineel JLR
 4. Multiriem airconditioning – Vervangen – Origineel JLR
 5. Thermostaat met pakking – Vervangen – Origineel JLR
 6. Zes bougies – Vervangen – Origineel JLR
 7. Luchtfilter – Vervangen – Origineel JLR
 8. Koelwaterslang boven – Vervangen – Origineel JLR
 9. Kleppendeksel pakking – Vervangen – Origineel JLR
 10. Bougie afdichtingen X300 – Vervangen – Origineel JLR
 11. Motorolie 8 liter 10W40 – Vervangen – OEM
 12. Koelvloeistof 6 liter – Vervangen – OEM
 13. Dashboard klok digitaal – Gereviseerd
 14. Radio Jaguar AJ9500R – Gereviseerd
 15. Luidspreker LV – Vervangen – (Gebruikt) Origineel JLR
 16. Remote centrale vergrendeling – Gereviseerd
 17. APK keuring

Optisch uitgevoerd onderhoud.

 1. Exterieur gereinigd, gepolijst en gewaxt
 2. Interieur gereinigd
 3. Leder gereinigd, behandeld tegen veroudering
 4. Diverse verlichting dashboard gerepareerd
 5. Houten pookknop gerestaureerd, Origineel JLR
 6. Lichtunit achter vervangen, (gebruikt) Origineel JLR
 7. gevarendriehoek toegevoegd
 8. Houtwerk dashboard gepolijst
 9. Reflector vervangen (gebruikt) Origineel JLR
 10. Mattenset toegevoegd (gebruikt) Origineel JLR
 11. Kentekenplaten vervangen voor nieuw, luxe opdruk
 12. Hemelbekleding gerenoveerd

Waarom deze XJ6?
Populaire combinatie van kleur, motortype en uitvoering
Compleet en goed onderhouden
Groot onderhoud uitgevoerd 2.000km geleden
Frisse auto om te zien
Goede investering
Klaar voor de liefhebber!

Export.
Jaguar en Daimler liefhebbers bevinden zich over de hele wereld. 35% van ons aanbod vind daarom zijn weg naar onze buurlanden. Vanzelfsprekend verzorgen wij de volledige afhandeling voor u, van aankoopkeuring tot exportdocumenten, al dan niet voorzien van een verzekering. We spreken Nederlands, Engels en Duits.

Technische informatie.
Geregistreerd in: NL, EU
Kenteken: G-086-CS
Oorsprong: BE
Registratie NL: 20-02-2020
Eerste registratie: 13-04-1995
Kilometerstand: 176.395km
APK vervaldatum: 01-12-2021
Cilinderinhoud: 3239m3
Motortype: 6 cilinders in lijn opstelling
Vermogen: 155kW/211PK

Financieel.
Jaguar XJ 3.2 L6 Executive – Jaguar Black – 176.395km – BJ1995

Gereserveerd voor Olivier-Bas
Marge auto, geen BTW verrekenbaar

Inruil? Graag!

Contact

Contactformulier

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

ContactgegevensKlaar met invullen? Druk hieronder op 'Verzend'. Je ontvangt binnen 24 uur een reactie!