Or read in: Engels

De XJS, misschien wel de ‘nieuwe E-Type’? Hoe dan ook een goed exemplaar is inmiddels zeldzaam geworden.

Love it or hate it, zo werkt dat met de XJS. Gelukkig maar, want ze zijn schaars aan het worden dus een groot publiek drijft de prijs alleen maar op, toch? Schaars zijn ze, en al helemaal in deze staat. Een exterieur met slechts lichte gebruikerssporen, netjes en compleet. Maar nog veel belangrijker; een ogenschijnlijk ‘hard’ schutbord, hard plaatwerk en harde bodemplaat. Kan dat nog? Ja, dat kan, zolang de eigenaar de XJS maar met liefde behandelt en laat behandelen.

De staat van deze XJS hebben we dus duidelijk aan zijn eigenaar te danken. Eigenaresse, in dit geval. Deze mevrouw woont in het zuiden van ‘the States’, net boven New Orleans. Een relatie van mij heeft de XJS naar Nederland gehaald.

Goed, tot zo ver de geschiedenis van de Jaguar. Wat is zo’n XJS geweldig mooi! Het interieur straalt gewoon jaren ’80, jaren ’90 uit, prachtig. Jaren 80 en 90 in een wel heel luxe uniform want overal hout en beige tinten. De mooie en fijne stoelen zijn elektrisch te verstellen, zo ook de spiegels.

Oké, de tand des tijds heeft het interieur wat aangetast, zo is de bekleding van de passagiersstoel gescheurd. Ook zijn er wat scheurtjes in de laklaag op het houtwerk te zien.

Het cabriodak daarentegen ziet er spik en span uit. Het canvas is in bijzonder goede conditie en vertoont geen slijtage. het grijze stiksel is nog mooi schoon. Het kan haast niet anders of dit dak is al eens opnieuw bekleed. Dat komt de staat ten goede!

Kofferbak? Netjes schoon, de bodem niet verroest. Dorpels? Netjes, geen roest zichtbaar. Bumpers? Helemaal in orde, inclusief het chroomwerk. Echt een auto van en voor een liefhebber, dat zie je aan alles.

Klein aandachtspuntje is de wielkast rechtsvoor, de daar zichtbare beschadiging in de lak verdient wat vakwerk. Natuurlijk kunnen we hier via onze partners in voorzien, maar graag laat ik dit soort optische gebreken zichtbaar voor potentiële kopers om daarna samen tot een passende oplossing te komen, geheel naar wens van de klant. Dit houdt de communicatie open en eerlijk!

Dan de techniek. Het motorblok loopt mooi en stil. het onderstel kent wel wat aandachtspunten. Hoewel de achterste draagarmen onlangs zijn vernieuwd, is aan de voorzijde wel wat speling voel- en hoorbaar. Verder is de ABS pomp een bekend euvel; ook in deze XJS brandt het ABS-lampje wat vaak duidt op een defecte pomp. Onoverkomelijk? Nee. Deze XJS is de investering absoluut waard!

En wat loopt zo’n zes-in-lijn heerlijk zeg. Deze motorvariant is standaard gekoppeld aan de fijne en als ‘bulletproof’ bekend staande viertraps automaat.

Het gaat zoals gezegd om een uit Amerika afkomstige XJS. De invoerrechten zijn reeds betaald. Wat resteert is een bezoek aan het RDW, mocht de XJS in Nederland blijven. BPM is nihil, de kosten voor invoer in Nederland bedragen daardoor ongeveer €350,-.

Er valt nog veel te zeggen over deze Jaguar, maar een goed beeld krijg je natuurlijk pas wanneer je de auto bekijkt en rijdt. je bent van harte welkom in Oirschot, de koffie staat klaar.

*Toevoeging i.v.m. Covid-19: Wij zijn zeer landelijk gelegen, er is geen drukte bij ons in de omgeving, slechts een en al rust. Voor een eventuele bezichtiging kan ik de klassieker klaarzetten, zodat we op ruime gepaste afstand met elkaar kunnen overleggen wanneer dat gewenst is. Ik neem geen onnodige risico’s. Neem voor een eventuele proefrit je rijbewijs èn identiteitsbewijs mee.

Waarom juist deze XJS?
Bijzonder ‘harde’ auto, goede basis
Relatief lage mijlenstand
Aantrekkelijke kleur; Jet Black
Frisse auto om te zien
Cabriodak in topstaat

Export.
Jaguar en Daimler liefhebbers bevinden zich over de hele wereld. 35% van ons aanbod vind daarom zijn weg naar onze buurlanden. Vanzelfsprekend verzorgen wij de volledige afhandeling voor u, van aankoopkeuring tot exportdocumenten, al dan niet voorzien van een verzekering. We spreken Nederlands, Engels en Duits.

Technische informatie.
Geregistreerd in: USA
Kenteken: –
Oorsprong: USA
Registratie NL: –
Eerste registratie: 1993
Kilometerstand: 119.500km/74.631mijl
APK vervaldatum: –
Cilinderinhoud: 3980cm3
Motortype: 6 cilinders in lijn opstelling
Vermogen: 166kW/226PK

Financieel.
Jaguar XJS 4.0 L6 Convertible – Jet Black – 74.631 miles – BJ 1993

Vaste prijs: € 14.990,- incl. 21% BTW
BTW auto, BTW verrekenbaar voor ondernemers

Inruil? Graag!

Contact

Contactformulier

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

ContactgegevensKlaar met invullen? Druk hieronder op 'Verzend'. Je ontvangt binnen 24 uur een reactie!