Or read in: Engels

De XJS, misschien wel de ‘nieuwe E-Type’? Hoe dan ook een goed exemplaar is inmiddels zeldzaam geworden.

Love it or hate it, zo werkt dat met de XJS. Gelukkig maar, want ze zijn schaars aan het worden dus een groot publiek drijft de prijs alleen maar op, toch? Schaars zijn ze, en al helemaal in deze staat! Een exterieur in topconditie, netjes en compleet. Schitterende chromen koplampunits, complete coachlines en een bijzonder net dak. Maar nog veel belangrijker; een ogenschijnlijk ‘hard’ schutbord, hard plaatwerk en harde bodemplaat. Kan dat nog? Ja, dat kan, zolang de eigenaar de XJS maar met liefde behandelt en laat behandelen.

De staat van deze XJS hebben we dus duidelijk aan zijn eigenaar te danken. Dallas, daar reed deze prachtige Convertible sinds jaar en dag rond. Een relatie van mij heeft de XJS naar Nederland gehaald.

Goed, tot zo ver de geschiedenis van de Jaguar. Wat is zo’n XJS geweldig mooi! Het interieur straalt gewoon jaren ’80, jaren ’90 uit, prachtig. Jaren 80 en 90 in een wel heel luxe uniform want overal hout en leder. En dan die typische telefoon onder de armsteun, geweldig toch? Ook de radio, Sony, is ‘period correct’. De mooie en fijne stoelen zijn elektrisch te verstellen, zo ook de spiegels.

De stoelen zijn in bijzonder nette staat. Het leder is niet uitgedroogd of gescheurd. Duidelijk is dat deze XJS veel binnen gestald is. Dat zie je aan het hout in topconditie en het zachte leer. Een typisch kwaaltje is dat het hout op de middentunnel wat loslaat. Natuurlijk kunnen we dit op verzoek en tegen meerprijs laten herstellen.

Het cabriodak ziet er spik en span uit. Het canvas is in bijzonder goede conditie en vertoont geen slijtage. het grijze stiksel is nog mooi schoon. Het kan haast niet anders of dit dak is al eens opnieuw bekleed. Dat komt de staat ten goede!

Kofferbak? Netjes schoon, de bodem niet verroest. Dorpels? Netjes, geen roest zichtbaar. Bumpers? Helemaal in orde, inclusief het chroomwerk. Echt een auto van en voor een liefhebber, dat zie je aan alles.

Uitsluitend op de achterklep zijn wat kleine krasjes zichtbaar. Natuurlijk kunnen we hier via onze partners in voorzien, maar graag laat ik dit soort optische zaken zichtbaar voor potentiële kopers om daarna samen tot een passende oplossing te komen, geheel naar wens van de klant. Dit houdt de communicatie open en eerlijk!

Dan de techniek. Het motorblok loopt mooi en stil. het onderstel is stil, geen rammeltjes en kraakjes welke op spelingen duiden. Deze XJS is de investering absoluut waard!

En wat loopt zo’n V12 heerlijk zeg. Deze motorvariant is standaard gekoppeld aan de fijne en als ‘bulletproof’ bekend staande drietraps automaat.

Het gaat zoals gezegd om een uit Amerika afkomstige XJS. De invoerrechten zijn reeds betaald. De XJS wordt afgeleverd inclusief Nederlands kenteken of inclusief export documenten.

Er valt nog veel te zeggen over deze Jaguar, maar een goed beeld krijg je natuurlijk pas wanneer je de auto bekijkt en rijdt. je bent van harte welkom in Oirschot, de koffie staat klaar.

*Toevoeging i.v.m. Covid-19: Voor een eventuele bezichtiging kan ik de klassieker buiten klaarzetten, zodat we op ruime gepaste afstand met elkaar kunnen overleggen wanneer dat gewenst is. Ik neem geen onnodige risico’s. Neem voor een eventuele proefrit je rijbewijs mee.

Waarom juist deze XJS?
Bijzonder ‘harde’ auto, goede basis
Relatief lage mijlenstand
Aantrekkelijke kleur; Jet Black
Frisse auto om te zien
Cabriodak in topstaat

Export.
Jaguar en Daimler liefhebbers bevinden zich over de hele wereld. 35% van ons aanbod vind daarom zijn weg naar onze buurlanden. Vanzelfsprekend verzorgen wij de volledige afhandeling voor u, van aankoopkeuring tot exportdocumenten, al dan niet voorzien van een verzekering. We spreken Nederlands, Engels en Duits.

Technische informatie.
Geregistreerd in: USA
Kenteken: –
Oorsprong: USA
Registratie NL: –
Eerste registratie: 1989
Kilometerstand: 125296km/78.351mijl
APK vervaldatum: –
Cilinderinhoud: 5343cm3
Motortype: 12 cilinders in V-opstelling
Vermogen: 208kW/284PK

Financieel.
Jaguar XJS Convertible 5.3 V12 – Jet Black – 78.351mijl – BJ1989

Gereserveerd voor Ronald
Prijs inclusief Nederlands kenteken of export papieren
BTW niet verrekenbaar.

Inruil? Graag!

Contact

Contactformulier

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

ContactgegevensKlaar met invullen? Druk hieronder op 'Verzend'. Je ontvangt binnen 24 uur een reactie!