Or read in: Engels

Zoek ze maar eens; Origineel Nederlands, nog geen 145.000km ervaring, CATS onderstel èn Antracite Metallic!

Op 9 augustus 1999 door de Nederlandse Jaguar dealer geleverd en uitsluitend door specialisten onderhouden, tot op de dag van vandaag. Nou vooruit: tot op 8 juli 2020, de dag van de laatste onderhoudsbeurt.

Deze Antracite Metallic XK8 is in een schitterende conditie. Bekijk het houten dashboard en je ziet dat de XK hoofdzakelijk binnen gestald is; het hout is nog mooi donker van kleur en niet door de zon verbleekt. Slechts 141.873km achter de rug in de afgelopen 21jaar! Genoeg om de auto in goede conditie te houden, maar te weinig om de kilometerstand hard op te laten lopen. Waar vind je ze nog?

Een in geweldige staat verkerend interieur en exterieur, een onderstel in topconditie, werkelijk alles ademt fitheid uit. Deze XK werd door de vorige eigenaar bij mij ingeruild op een bijzonder mooie XJ V8. Door verandering in de privé sfeer was meer ruimte een vereiste. Deze verandering was onvoorzien; juist daarvoor had Michel zeer uitgebreid onderhoud laten uitvoeren. Op niets is bespaard; Volledige kettingspanner modificatie, renovatie van het koelsysteem, hemelbekleding renovatie, groot onderhoud, alles werd aangepakt. Niet voor niets dat deze XK geweldig rijdt! Het aanwezige CATS onderstel brengt het rijden op een hoger niveau.

Stap in de Jag en je geniet van het mooiste dashboard uit de jaren 90. Het interieur is uitgevoerd in Ivory leder. Natuurlijk vind je wortelnotenhout in overdaad, ook de pookknop en het stuurwiel zijn ervan voorzien. De zitting, het stuurwiel… alsof de tijd heeft stilgestaan.

Het is wel duidelijk ; het gaat om een goed behouden exemplaar.

Natuurlijk hebben we de XK even van onderen bekeken, op de brug. Zoals te verwachten bij deze kilometerstand ziet alles er tip top uit. Sterker nog; body en chassis zijn erg hard, het subframe achter hangt keurig op de juiste plek en motor en versnellingsbak zijn netjes droog aan de onderzijde. Uniek!

Je merkt het ook aan alles wanneer je met deze Jaguar rijdt; de auto is in topconditie. Het zijn de kleine dingen waardoor dit opvalt. Zo stuurt de auto snaarstrak, zonder enige vorm van speling op de delen van het onderstel. De versnellingsbak wisselt soepel en bijna ongemerkt van verzet en de motor loopt mooi rond, zoals het hoort.

Zoals vermeld is de laatste onderhoudsbeurt uitgevoerd op 8 juli 2020, in opdracht van mij. Waarom? Omdat iets goeds vaak ook nog beter kan. De carterpakking was niet meer in topconditie, en een nieuw oliefilter tezamen met verse olie kan nooit kwaad, toch?

Zijn er dan geen minpunten, vraag je je af? OK, het kleine roestblaasje op het linker- achterscherm is noemenswaardig. De lak is netjes maar je ziet dat er wat roest opkomend is. Gelukkig is dit goed te verhelpen. Verder staat de XK op een set nette winterbanden. Geen probleem, maar ook dat is het vermelden waard. Goed om te weten is dat we een set 20″ BBS Montreal velgen beschikbaar hebben, origineel Jaguar! (+€1.650,-)

De sleutelset is helemaal compleet; 2 stuks zwarte sleutels met afstandsbediening. De complete servicemap is bij de auto gevoegd. Veel facturen zijn aanwezig en natuurlijk is het onderhoudsboekje netjes afgestempeld.

Er valt nog veel te zeggen over deze Jaguar, maar een goed beeld krijg je natuurlijk pas wanneer je de auto bekijkt en rijdt. je bent van harte welkom in Oirschot, de koffie staat klaar.

Waarom juist deze XK8?
Bijzonder lage kilometerstand
Verkeert in bijzonder goede conditie
Sluitende onderhoudsgeschiedenis
Perfecte kleurencombinatie
Gerenoveerde hemelbekleding
Sluitende NAP registratie

Export.
Jaguar en Daimler liefhebbers bevinden zich over de hele wereld. 35% van ons aanbod vind daarom zijn weg naar onze buurlanden. Vanzelfsprekend verzorgen wij de volledige afhandeling voor u, van aankoopkeuring tot exportdocumenten, al dan niet voorzien van een verzekering. We spreken Nederlands, Engels en Duits.

Technische informatie.
Geregistreerd in: NL, EU
Kenteken: 65-DG-ND
Oorsprong: NL
Registratie NL: 09-08-1999
Eerste registratie: 09-08-1999
Kilometerstand: 141.873km
APK vervaldatum: 14-02-2021
Cilinderinhoud: 3996cm3
Motortype: 8 cilinders in V opstelling
Vermogen: 209kW/284PK

Financieel.
Jaguar XK8 4.0 V8 Coupe – Antracite Metallic – 141.873km – BJ1999

Vaste prijs: € 11.990,-
Marge auto, geen BTW verrekenbaar

Inruil? Graag!

Contact

Contactformulier

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

ContactgegevensKlaar met invullen? Druk hieronder op 'Verzend'. Je ontvangt binnen 24 uur een reactie!