Or read in: Engels

De Mini, wie houdt er niet van? Misschien wel de meest iconische auto ooit geproduceerd. Rij er mee, en je bent verkocht!

De klassieke Mini’s zijn tot in het jaar 2000 geproduceerd. Van carburateur naar injectie, en van enorm smal naar ‘Sportspack’ breed. Vrijwel elke trotse eigenaar kleedde zijn of haar Mini zelf helemaal aan, maakte deze eigen. Zo ook met deze Mini Special 1100.

Het is duidelijk; deze Mini is geheel op smaak gebracht! Ingetogen spatbordverbredertjes, heerlijk 10 inch stalen velgen en een prachtig cognac kleurig interieur, om maar wat te noemen. Het plaatwerk is jaren geleden volledig gerenoveerd en voorzien van nieuwe, frisse metallic lak. De klassieke grill gemonteerd,  rubberen snelsluiters op de motorkap. Een mooi samengestelde Mini als je het mij vraagt! Daarom twijfelde ik ook geen moment toen deze te koop kwam, hier in het dorp Oirschot.

Ook de motor heeft de nodige aandacht gehad, dat merk je tijdens het rijden en dat zie je als je er goed naar kijkt. Natuurlijk is er altijd nog wat aan te doen, we hebben het immers over een klassieker uit 1977. Een behoorlijk aantal kilometers heb ik er inmiddels mee gereden, en dat bevalt super!

De choke een beetje open en een draai aan de sleutel. Zonder morren start de Mini. Na een paar kilometer gaat de choke dicht, we pruttelen rustig verder. Wat direct opvalt is dat de versnellingsbak bijzonder goed en zuiver schakelt, dat is nog wel eens anders. Geen zingende synchromesh, geen morrend terugschakelen, gewoon zoals het hoort! De eerste versnelling is niet gesynchroniseerd, de overige 3 zijn dat wel en dat is prettig.

De lichte en directe besturing is het gevolg van het lage gewicht en het lage zwaartepunt. De korte wielbasis en de op de uiterste hoeken geplaatste wielen maken het een wendbare auto, de Mini wordt logischerwijs vaak vergeleken met een kart.

En bekijk dat interieur nou eens… Hoe simpel en mooi kan het zijn! Cognac-kleurig kunstleer met een mooie roomwitte bies, matchend met de roomwitte 1o inch velgjes. De schitterende tellers in het eitje, voorzien van een mooie houten omlijsting. En dan dat stuurwiel… Deze Mini is helemaal af.

Bij Mini’s is het belangrijk om goed op de roestduivel te letten. Paravaan, A-delen, aansluiting van voorspatborden, de bekende ‘banaan áan de achterzijde… Bekijk de foto’s maar eens goed. Je zult zien dat bij deze Mini alles in bijzonder goede staat is. Een enkel klein blaasje op het linker portier en op de rechterzijde van de paravaan, maar dat was het dan wel. Ook de onderkant is in nette staat, je kunt daar wel zien dat er het een en ander gelast is. De blauwe metallic lak contrasteert mooi met het roomwitte dak. Het lakwerk is van hoge kwaliteit. Er is wat kleurverschil op te merken bij de beide portieren, maar dat is minimaal.

Klassieke Mini’s worden zeldzamer en prijziger. Er zijn weinig klassiekers waar je meer ‘waar voor je geld’ krijgt dan met een Mini; op en top rijplezier!

Goed, ik kan nog wel uren doorgaan, beter is dat je even komt kijken en rijden. Je bent van harte welkom in Oirschot, de koffie staat klaar!

Waarom deze Mini?
Origineel Nederlands
gerestaureerd
Leuk samengesteld
Een en al genieten!

Export.
Jaguar en Daimler liefhebbers bevinden zich over de hele wereld. 35% van ons aanbod vind daarom zijn weg naar onze buurlanden. Vanzelfsprekend verzorgen wij de volledige afhandeling voor u, van aankoopkeuring tot exportdocumenten, al dan niet voorzien van een verzekering. We spreken Nederlands, Engels en Duits.

Technische informatie.
Geregistreerd in: NL, EU
Kenteken: 38-RU-29
Oorsprong: NL
Registratie NL: 01-06-1977
Eerste registratie: 01-06-1977
Kilometerstand: 96.658km
APK vervaldatum: 03-08-2022
Cilinderinhoud: 1098cm3
Motortype: 4 cilinders in lijn opstelling
Vermogen: 33kW/45PK

Financieel.
Mini Special 1100 Manual – Blue Metallic – 96.658KM – BJ1977

Vaste prijs: €9.950,-
Marge voertuig, geen BTW verrekenbaar

Inruil? Graag!

Contact

Contactformulier

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

ContactgegevensKlaar met invullen? Druk hieronder op 'Verzend'. Je ontvangt binnen 24 uur een reactie!