Or read in: Engels

Een kwalitatief hoogwaardige auto is in Spanje niet vanzelfsprekend. Wij verzorgen dit van A tot Z.

Nederland is een auto-liefhebbend land. In Spanje hebben andere zaken prioriteit; niet voor niets is het een geweldig vakantieland. Ben je voor regelmatig en voor langere tijd aan de Spaanse kust of op de Balearen, dan wil je als autoliefhebber graag jouw favoriete auto beschikbaar hebben. Een goede Range Rover bijvoorbeeld, of een Jeep Wrangler, beide ideaal voor het bergachtige landschap op bijvoorbeeld Ibiza. Ideaal om de boot mee te traileren en groot genoeg voor het hele gezin.

Ga je in Spanje op zoek naar een dergelijke auto, dan valt het je al snel op dat er wat minder spaarzaam met auto’s wordt omgesprongen.

Spanje, het land van zon, zee en strand. Nederland, het land van de punten en de komma’s. Als het om mobiliteit gaat, zullen wij die twee voor je combineren zodat je mèt je favoriete auto kunt genieten van alles wat Spanje je te bieden heeft!

Hoe doen we dat? Allereerst vind je bij ons een aanbod van doorgaans youngtimers welke rijklaar zijn. Doorgaans zijn dit auto’s afkomstig uit Nederland, België of Duitsland en door ons naar Spanje zijn gebracht. Dit gaat dan om een transactie in Nederland, waarna de auto op jouw naam in Spanje geregistreerd wordt. Wil je graag je huidige auto mee naar Spanje nemen of wil je dat wij een auto voor je verzorgen, dan is dat ook mogelijk. We brengen deze dan naar Spanje en verzorgen het gehele importproces totdat de auto rijklaar is.

Dat klinkt eenvoudig, maar dat is het niet. Spaanse regelgeving verschilt veel van Nederlandse regelgeving. Hoe stipt wij in Nederland ook zijn als het om onze auto’s gaat, zo losbandig is de regelgeving omtrent invoeren in Nederland. Een trekhaak bijvoorbeeld kan in Nederland zonder veel poespas gemonteerd worden, in Spanje kan dat uitsluitend onder bepaalde omstandigheden. In Nederland mag je zonder vermelding een andere maat velgen en zelfs andere maat banden monteren, in Spanje is dat niet zomaar mogelijk. Ook is de wijze van testen en controleren tijdens APK verschillend, waardoor een in Nederland goedgekeurde auto in Spanje weer afgekeurd kan worden. Om dan nog maar niet te spreken over het ellenlange papierwerk voorafgaand aan de keuring en registratie.

Kortom, een klus om je handen aan vol te hebben. En laat dat nou nèt iets zijn waar je niet op zat te wachten op je vakantieadres. Wij verzorgen daarom het complete importproces voor je. De juiste Nederlandse en Spaanse documenten, de toelatingskeuring in Spanje, de aanvraag van het Spaanse kenteken en de daadwerkelijke tenaamstelling. Natuurlijk ook een nieuwe APK,  in het Spaans ‘Inspección Técnica de Vehículos’ afgekort ITV of Iteuve. Desgewenst verzorgen we het transport en de verzekering van het voertuig.

Heb je interesse in één van onze aangeboden Spaanse voertuigen, of wil je graag meer informatie over het importeren van jouw voertuig op Ibiza, Menorca, Mallorca, Formentera of oostkust van Spanje, vul dan onderstaand formulier in.

Contactformulier

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

ContactgegevensKlaar met invullen? Druk hieronder op 'Verzend'. Je ontvangt binnen 24 uur een reactie!