Or read in: Engels

Een goede, mooie X308 wordt zeldzamer en zeldzamer.

2020, John meldt zich per e-mail bij mij. Gezien zijn gezondheid wil hij graag zijn Jaguar verkopen. Aan een liefhebber, zo zegt hij. Want John is enorm zuinig op zijn trots, dat bevestigde de staat van de Jaguar direct.

Gelukkig melden zich hier uitsluitend liefhebbers en zo komt de Jaguar van John weer op een goed adres terecht, bij Harold. Harold heeft bijna anderhalf jaar met plezier in zijn Jaguar gereden, nu is het tijd voor iets anders.

Zoals gezegd, John is altijd zuinig op zijn Jaguar geweest. Harold niet minder! Onderhoud werd uitgevoerd bij Hartman, bekend Jaguar specialist. Zo rijdt de XJ, zo oogt de XJ en zo ‘voelt’ de XJ. Geen parkeerschade. Geen achterstallig onderhoud. Geen rotte dorpels of bodemplaat. Alles up-to-date, tot in de puntjes verzorgd. Een heerlijk houten stuurwiel in topconditie. Een prachtige diep donkerbruine pookknop. Af, dat is deze 3.2 V8.

Inderdaad, helemaal af. Rij over een slechte weg en de Jaguar blijft degelijk en stabiel aanvoelen, iets wat nog wel eens anders wil zijn als je het gemiddelde aanbod bekijkt. Instabiel weggedrag, afgesleten stuurwiel, hangende hemel, beschadigde bestuurdersstoel… Zo anders is deze XJ. Het laatste onderhoud werd 3.000km geleden uitgevoerd.

Dan het optische deel, ook belangrijk. Bijvoorbeeld de hemelbekleding, niet hangend maar in topconditie. De stoelen in de mooie kleur Cashmere zien er netjes uit, geen gekke beschadigingen te zien in het interieur. Parkeerdeukjes of hagelschade? Nee hoor.

Originele Jaguar Radio? Check. Lichtsensor? Jazeker. Volledig elektrische stoelen? Ook dat. Houten stuur en houten pookknop, al eerder genoemd. Geweldig toch?

Bekijk de motorruimte en het valt direct op dat het er ook daar bijzonder keurig uitziet. Natuurlijk hebben we gecontroleerd of de kettingspanner modificatie is uitgevoerd. Goed nieuws; de bovenste kettingspanners en -geleiders zijn vervangen, niet geheel toevallig bij een specialist uit ons netwerk. Het gaat dus om een gedeeltelijke modificatie. De airconditioning koelt zoals het hoort, dat is prettig.

Gewoon een heel erg goed voorbeeld van een liefhebbersauto, deze X308.

De carrosserie van de Jaguar ziet er erg netjes uit. Er is geen roest zichtbaar aan de wielkastranden of aan de spatschermen. De bekende zwakke punten vooraan bij de dorpel zijn professioneel gerestaureerd. Ik moet zeggen, dat ziet er perfect uit, dat zie je nog wel eens anders.

De complete servicemap is bij de auto gevoegd. De Jaguar is nieuw geleverd op 1 februari 2000. Het onderhoud is schitterend opeenvolgend uitgevoerd. Tijdens de laatste beurt, 3.000km geleden, zijn de bobines vernieuwd en zijn er vier nieuwe banden gemonteerd.

De XJ wordt afgeleverd met een kersverse APK en 1 sleutelset. Een tweede set is eventueel tegen meerprijs te bestellen en door ons te leveren.

Er valt nog veel te zeggen over deze Jaguar, maar een goed beeld krijg je natuurlijk pas wanneer je de auto bekijkt en rijdt. je bent van harte welkom in Oirschot, de koffie staat klaar.

Waarom deze XJ Executive?
Compleet en goed onderhouden
Historie is bij ons bekend
Bovenste spanners gemodificeerd
Erg frisse auto om te zien
NAP rapport

Export.
Jaguar en Daimler liefhebbers bevinden zich over de hele wereld. 35% van ons aanbod vind daarom zijn weg naar onze buurlanden. Vanzelfsprekend verzorgen wij de volledige afhandeling voor u, van aankoopkeuring tot exportdocumenten, al dan niet voorzien van een verzekering. We spreken Nederlands, Engels en Duits.

Technische informatie.
Geregistreerd in: NL, EU
Kenteken: 92-DV-GK
Oorsprong: NL
Registratie NL: 01-02-2000
Eerste registratie: 01-02-2000
Kilometerstand: 271.103km
APK vervaldatum: 27-07-2022
Cilinderinhoud: 3248m3
Motortype: 8 cilinders in V opstelling
Vermogen: 174kW/237PK

Financieel.
Jaguar XJ 3.2 V8 Executive – Westminster Blue – 271.103km – BJ2000

Vaste prijs: € 7.290,-
Marge auto, geen BTW verrekenbaar

Inruil? Graag!

Contact

Contactformulier

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

ContactgegevensKlaar met invullen? Druk hieronder op 'Verzend'. Je ontvangt binnen 24 uur een reactie!