Or read in: Engels

Glacier White exterieur, Regatta Blue interieur, 4.0 zes in lijn, origineel Nederlands geleverd. Uniek!

Uniek, dat is deze Jaguar in alle opzichten. In 2018 kocht ik deze Glacier White X300, destijds in een nette staat. Hoewel er optisch wat punten aandacht konden gebruiken haalde de bijzondere kleurencombinatie mij direct over. Niet lang daarna meldde zich de nieuwe eigenaar; Wim. Wim was op zoek naar een Jaguar voor dagelijks gebruik, een youngtimer. Logisch, nog steeds biedt de belastingtechnische Youngtimer regeling veel voordelen. In grote lijnen komt het hier op neer; voor het privé gebruik tel je dan geen 25% over de netto cataloguswaarde a €78.901,- bij je bruto inkomen, maar 35% over de dagwaarde, een behoorlijk verschil. Wim had grootse plannen, welke ook perfect tot uitvoer zijn gebracht; het laten installeren van een topkwaliteit gasinstallatie en het technisch in goede staat houden van deze bijzondere XJ. En zo gebeurde het dat Wim maar liefst 50.000 tevreden kilometers met zijn Jaguar reed in iets meer dan 4 jaar tijd! Nieuwe schokbrekers achter, verse subframe rubbers, originele nieuwe radiator, airco compressor… op niets werd bezuinigd!

Goed, tijd gaat voorbij, we zijn inmiddels 5 jaar verder en tijdens het bezorgen van mijn Daimler bij de technisch specialist tref ik Wim, met zijn XJ. Druk doende, want een lichte schade aan de achterbumper. Om het verhaal relatief kort te houden; Wim ziet en rijdt de Daimler, ik ken zijn Jaguar en we komen samen tot een deal!

Eind goed, al goed, toch? Dan komen we ook meteen bij de minpunten van deze XJ, Wim besloot natuurlijk niet zonder reden in te ruilen. De XJ heeft eigenlijk maar 1 minpunt, voor de één onoverkomelijk en voor de ander juist een buitenkans; een wat roestige koets. Ik zeg koets, want ondanks de zichtbare roestplekjes aan de buitenzijde is chassis en onderstel juist ontzettend goed, vrij uniek. Geen gaten in de bodem, geen roestige binnendorpels, geen lekke voetenbakken. Nogmaals, dat is uniek te noemen. Foto’s zijn natuurlijk voorhanden.

Gezien het onderhoud rijdt de Jaguar geweldig, geen gekke bijgeluiden of trillingen. Geen zingend differentieel. Een perfect koelende airconditioning. Een goed lopende motor; de AJ16 6-in-lijn van Jaguar is immers nagenoeg onverwoestbaar, ook met gasinstallatie geïnstalleerd. APK is onlangs vernieuwd, buiten wat zweten op het motorblok vermeld het rapport geen aandachtspunten.

vrijwel alle zaken in het interieur functioneren zoals het hoort. Cruise control, de elektrisch bedienbare stoelen maar ook de bijbehorende memory functie bijvoorbeeld. Een mooie klassiek ogende DAB+ radio met bluetooth, mooi om te zien maar ook makkelijk in het gebruik. Het digitale klokje werkt momenteel niet. Hemelbekleding is netjes, niet hangend.

De kleur is uniek, het interieur is uniek. De topkwaliteit LPG gasinstallatie is prettig, bekijk de LPG prijs maar eens en vergelijk dat met Euro98. De installatie is geplaatst door vooraanstaand LPG installatiebedrijf Agin, totale kosten meer dan €2.500,-.

Wat krijg je dus voor de vriendelijke prijs welke ik voor de Jaguar wil ontvangen? Simpel; een eerlijke, betrouwbare, unieke en kwalitatief hoogwaardige Jaguar. Een duidelijk verleden, volledig gedocumenteerd. Klaar voor veel kilometers of koesteren, wat je wilt.

Wat krijg je niet voor deze prijs? je krijgt geen smetteloze wielkastranden, geen perfect ogend lakwerk. Geen onbeschadigd voorscherm. Maar het belangrijkste is; je krijgt geen ‘kat in de zak’ maar een betrouwbare, goed rijdende klassieke Jaguar, zoals het hoort.

Of je nu direct gaat rijden of graag begint met het opknappen van de minpunten, plezier is gegarandeerd!

Er valt nog veel te zeggen over deze Jaguar, maar een goed beeld krijg je natuurlijk pas wanneer je de auto bekijkt en rijdt. je bent van harte welkom in Oirschot, de koffie staat klaar.

Waarom deze Jaguar?
Goed onderhouden
LPG installatie door Agin
BTW verrekenbaar
Unieke kleurstelling
Betrouwbare 4.0 zescilinder
Historie bekend

Export.
Jaguar en Daimler liefhebbers bevinden zich over de hele wereld. 35% van ons aanbod vind daarom zijn weg naar onze buurlanden. Vanzelfsprekend verzorgen wij de volledige afhandeling voor u, van aankoopkeuring tot exportdocumenten, al dan niet voorzien van een verzekering. We spreken Nederlands, Engels en Duits.

Technische informatie.
Geregistreerd in: NL, EU
Kenteken: JZ-NX-63
Oorsprong: NL
Registratie NL: 27-03-1995
Eerste registratie: 27-03-1995
Kilometerstand: 315.727km
APK vervaldatum: 12-10-2024
Cilinderinhoud: 3980cm3
Motortype: 6 cilinders in lijn opstelling
Vermogen: 177kW/241PK

Financieel.
Jaguar XJ 4.0 Sovereign – Glacier White – 315.727km – Y1995

Verkocht aan Martin, Bulgarije

Inruil? Graag!

Contact

Contactformulier

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

ContactgegevensKlaar met invullen? Druk hieronder op 'Verzend'. Je ontvangt binnen 24 uur een reactie!