Or read in: Engels

XJC. De meest bijzondere telg uit de XJ serie, een echt verzamelaarsobject.

Er zijn veel mooie en bijzondere XJ’s, maar de Jaguar Sovereign Coupe spant de kroon. Dezelfde wielbasis als de Serie II Saloon van destijds, maar dan uitgevoerd met slechts twee portieren en zogenaamde ‘pillarless’ raamwerk. moeilijk vindbaar, zeker in deze conditie.

Bekijk nou eens de prachtige daklijn, met het nieuw bekleed vinyl. Het schitterende Dark Blue lakwerk, het interieur uitgevoerd in blauw leder, dit alles staat de coupe prachtig.

Gedegen onderhoud maakt of breekt de ultieme oldtimer-beleving. Met deze reden is er ook bij deze Coupe recent uitgebreid onderhoud uitgevoerd. Alle technische zaken welke aandacht nodig hadden, zijn door de specialist aangepakt. Vanzelfsprekend is er de APK vernieuwd. Dit alles maakt het instappen en rijden, met deze Coupe. Daar zijn ze voor gemaakt; genieten!

Nu we het toch over genieten hebben… Met een oldtimer als deze wil je rijden! Er zijn veel zaken die het genieten van deze Jaguar XJC nog makkelijker maken. Zo is er in het verleden een meer recent motorblok geplaatst, uit een Serie 3 XJ. Geen carburateurs dus, maar een fijne en goed werkende injectie. Ook is er een gasinstallatie geplaatst, de brandstofkosten blijven dus binnen de perken.

Het weggedrag is geweldig en absoluut niet te vergelijken met het gros van de aangeboden Jaguars uit die tijd. Vrijwel alle onderdelen zijn vernieuwd of gereviseerd in het verleden, zo ook schokbrekers en veren. Dit merk je aan alles. Het is een rustige Grand Tourer, deze Jaguar Coupe. Enorm comfortabel geveerd, maar niet deinend. Voldoende kracht om heerlijk laag in toeren te rijden.

Het lage productieaantal tezamen met het feit dat er al veel verloren zijn gegaan gedurende jaren, maakt de waarde van de Jaguar Coupe interessant. Al jaren loopt deze gestaag op. Dit houdt de hobby betaalbaar, toch?

Het lakwerk van de Coupe is in erg goede staat en de kwaliteit van het spuitwerk is hoog, dat zie je tegenwoordig niet vaak meer. De lederen bekleding is werkelijk in goede staat.

Het tapijt is origineel en in erg goede staat. Deurrubbers voelen goed aan en vertonen geen scheuren of breuken. De hemelbekleding is tijdens de allesomvattende restauratie jaren terug uiteraard ook vernieuwd.

Zoals gezegd is er door de specialisten uit ons netwerk groot onderhoud uitgevoerd en is de Jaguar volledig nagezien. Niets werd aan het toeval over gelaten om een heerlijke rijdersauto te garanderen. Deze Coupe zal dan ook niet lang wachten op een nieuwe liefhebber als eigenaar, of eigenaresse. Leuk om te weten; de huidige eigenaar heeft de XJC al tien jaar in zijn bezit!

Zijn er ook nadelen, vraag je je terecht af? Natuurlijk kent een auto van deze leeftijd ook zijn minpuntjes. Hoewel de restauratie uit het verleden van hoge kwaliteit is, vind je toch her en der wat roestvorming aan de onderzijde. Niet ongebruikelijk wanneer het gaat om een Jaguar uit die tijd, dat weten we allemaal. Toch is het voor mij belangrijk om te vermelden. Foto’s zijn uiteraard voorhanden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Er valt nog veel te zeggen over deze unieke Jaguar, maar een goed beeld krijg je natuurlijk pas wanneer je de auto bekijkt en rijdt. je bent van harte welkom in Oirschot, de koffie staat klaar.

Waarom deze Jaguar XJC?
Zeldzaam
Interieur en exterieur in goede staat
Gerestaureerd in het verleden
Origineel Nederlands
Mooie kleurstelling
Frisse, strakke auto om te zien
Goede investering

Export.
Liefhebbers van Britse klassiekers bevinden zich over de hele wereld. 50% van ons aanbod vind daarom zijn weg naar onze buurlanden. Vanzelfsprekend verzorgen wij de volledige afhandeling voor u, van aankoopkeuring tot exportdocumenten, al dan niet voorzien van een verzekering. We spreken Nederlands, Engels en Duits.

Technische informatie.
Geregistreerd in: NL, EU
Kenteken: 13-NP-14
Oorsprong: NL
Registratie NL: 19-10-1976
Eerste registratie: 19-10-1976
APK vervaldatum: 03-08-2025
Kilometerstand: 98.746km
Cilinderinhoud: 4235cm3
Motortype: 6 cilinders in lijn opstelling
Vermogen: 134kW/182PK

Financieel.
Jaguar XJC 4.2 Coupe – Dark Blue – 98.746km – Y1976

Verkocht aan David, België
Margeregeling, geen BTW verrekenbaar

Inruil? Graag!

Contact

Contactformulier

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

ContactgegevensKlaar met invullen? Druk hieronder op 'Verzend'. Je ontvangt binnen 24 uur een reactie!