Or read in: Engels

Overal leder en aluminium, een immense 5.0 V8 en klassieke Jaguar lijnen, mooier wordt het niet!

Liefhebbersauto’s, dat verkopen we hier. De huidige eigenaar is een echte liefhebber. Al even was hij de trotse bestuurder van deze XK, gekocht bij een bekende Jaguar specialist welke de XK zelf naar Nederland heeft gehaald.

Onlangs viel de keuze op de volledig gerenoveerde Daimler Century uit onze collectie. Voor mij een unieke kans om deze mooie XK aan te kunnen bieden!

Want wat is deze XK mooi. Het prachtige Ultimate Black. Leer in de kleur Charcoal. Aluminum inleg.

Op onderhoud is niet bespaard. Dat hoor, zie en voel je aan alles. Rij over een slechte weg en de Jaguar blijft degelijk en stabiel aanvoelen, iets wat nog wel eens anders wil zijn als je het gemiddelde aanbod bekijkt. Instabiel weggedrag, afgesleten stuurwiel, hangende hemel, beschadigde bestuurdersstoel… Zo anders is deze XK. De volledige onderhoudshistorie is gevuld door Jaguar dealers en specialisten. Geen enkele universele garage heeft aan deze XK gewerkt, een groot pluspunt. Een jaar geleden werd het gehele koelsysteem aangepakt; waterpomp en vele leidingen werden vernieuwd,.In Mei 2022 is in opdracht van ons een grote beurt uitgevoerd, ook de voorste wiellagers zijn vernieuwd tijdens dit onderhoud. Een kostenplaatje van ruim €2.900,-.

Goed, even terug naar het interieur van deze XK. Want wat is dat heerlijk uitgevoerd. Het matte, antraciet zwarte leder is haast in nieuwstaat. Uiteraard elektrisch verstelbare stoelen, voorzien van memory functie. Genieten tot en met.

Prachtige, origineel Jaguar Caravela velgen in 19inch, voorzien van goede Michelin banden welke nieuw zijn gemonteerd in 2019. Xenon koplampen. Zelfs Jaguar Smart Key System is aanwezig, waardoor je keyless de XK opent en start, een enorm gemak.

Een heerlijke XK met in mijn ogen de fijnste motor. 515Nm en 385PK is ruim bemeten. Ga voorzichtig met het gaspedaal om en je rijdt heerlijk comfortabel. Het verbruik blijft dan relatief beperkt, gemiddeld stond dit na 10 jaar op 11 liter per 100km, wat neer komt op 1 liter per 9km. ‘Winter mode’ zorgt er voor dat het ook met glad wegdek goed en veilig rijden is.

Hou je van wat meer snelheid en dynamiek dan is de XK een bijzonder snelle Coupe. ‘Dynamic mode’ garandeert een later opschakelende versnellingsbak en stuggere vering. Tractiecontrol is uitschakelbaar, een waar feest barst los! De discreet bulderende V8 drijft het Michelin rubber tot zijn limiet en daar voorbij, de achterpartij zoekt naar grip. Heerlijk rijden!

Bijzonder; De XK is iets verlaagd door befaamd Jaguar tuner Arden GmbH. TüV papieren hiervan zijn aanwezig.

De documentatiemap is bij de auto gevoegd. Er zijn twee sleutels aanwezig.

Er valt nog veel te zeggen over deze Jaguar, maar een goed beeld krijg je natuurlijk pas wanneer je de auto bekijkt en rijdt. je bent van harte welkom in Oirschot, de koffie staat klaar.

Waarom deze XK 5.0?
Populaire combinatie van kleur, motortype en uitvoering
Compleet en goed onderhouden
Groot onderhoud uitgevoerd in Mei 2022
Koelsysteem modificatie reeds uitgevoerd
Frisse auto om te zien

 

Export.
Klassieker liefhebbers bevinden zich over de hele wereld. 35% van ons aanbod vind daarom zijn weg naar onze buurlanden. Vanzelfsprekend verzorgen wij de volledige afhandeling voor u, van aankoopkeuring tot exportdocumenten, al dan niet voorzien van een verzekering. We spreken Nederlands, Engels en Duits.

Technische informatie.
Geregistreerd in: NL, EU
Kenteken: PJ-756-Z
Oorsprong: BE
Registratie NL: 10-07-2017
Eerste registratie: 29-03-2011
Kilometerstand: 149.419km
APK vervaldatum: 13-04-2023
Cilinderinhoud: 4997cm3
Motortype: 8 cilinders in V opstelling
Vermogen: 283kW/385PK

 

Financieel.
Jaguar XK Coupe 5.0 V8 – Ultimate Black Mica – 149.419km – BJ2011

Vaste prijs: € 25.950,-
Margeregeling, geen BTW verrekenbaar

Inruil? Graag!

Contact

Contactformulier

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

ContactgegevensKlaar met invullen? Druk hieronder op 'Verzend'. Je ontvangt binnen 24 uur een reactie!