Or read in: Engels

Nu al legendarisch. De laatste volledig handgebouwde Aston, tegelijkertijd het eerste model uit een nieuw tijdperk voor het beroemde merk. V12 Vanquish.

Een chassis uit verlijmd aluminium en carbonfiber, ontwikkeld in samenwerking met Lotus. Een heerlijke V12, 5935cc inhoud. Een fabelachtig motorgeluid. De V12 Vanquish zal beeldbepalend zijn voor het Britse merk, nu en in de toekomst.

Het gaat om een Vanquish van de eerste generatie. Een heerlijk en onderscheidend Claret lederen interieur, Cairngorm Grey exterieur. Een perfecte combinatie. Linn sound system, 2+2, volledig lederen interieur. Op de optielijst van de Vanquish zijn alle vakjes aangevinkt.

De Vanquish straalt chique kracht uit. Een autoliefhebber uit ons netwerk omschreef het verschil met een DB9 treffend: ‘Een Vanquish oogt alsof zijn spierballen haast uit zijn smoking puilen!’ En zo is het. Die krachtige heuppartij aan de achterzijde, de ventilatieroosters op de motorkap, de luchtinlaten aan elke flank… Allen functioneel, allen stijlvol en krachtig. Vergis je niet; dit design is inmiddels bijna 25 jaar oud en nog steeds oogt het tijdloos!

En dan die aandrijflijn; een krachtige, natuurlijk ademende V12 met daaraan een semi-sequentiële versnellingsbak, puur genot! Geen zware koppeling zoals bij een DB7 of V8 Vantage manual. Geen substantieel vermogensverlies zoals bij een conventionele automaat. Een snel schakelende, met flippers aan het stuur te bedienen sequentiële gearbox.

Het geluid bij terugschakelen, prachtig. Britse heritage, genieten tot en met.

Belangrijk bij het beoordelen van een klassieker van dit kaliber is een realistische blik. Laat je niet leiden door emoties en indrukken, zelfs niet door een ogenschijnlijk lage prijs. Feiten en documentatie zijn doorslaggevend. Zoek naar een goed onderhouden exemplaar met een schone historie, niet te veel eigenaren. Bij voorkeur origineel Nederlands geleverd, documentatie op orde. Ook hier vinkt de V12 alle vakjes aan; Geleverd door Cito Aston Martin Eindhoven, slechts 2 eigenaren in totaliteit. Beiden kochten zij de Vanquish bij dezelfde onderneming.

De huidige eigenaar heeft de Vanquish momenteel maar liefst  18 jaar in bezit, dat is veelzeggend. Niet voor niets is er in December 2022, slechts 1.000km terug nog extensief onderhoud uitgevoerd door een bekende specialist in het zuiden van het land. De volledige aandrijflijn is onder de auto uit geweest, er is enorm veel werk verricht. Dit alles om de Aston betrouwbaar te houden, klaar voor de toekomst. Het gaat om een enorme lijst werkzaamheden, waarop veel voor dit model typische zaken aangepakt zijn. Totale kostenpost ruim €20.000,-, uiteraard rekeningen ter inzage en aanwezig bij overdracht.

Met en kilometerstand van slechts 23.000 en dergelijk groot onderhoud onlangs uitgevoerd is het overvloedig om aan te geven dat alle zaken functioneren zoals het hoort en er geen gebreken zijn.

Wereldwijd zijn kenners en specialisten het over één ding eens; de Vanquish is een mijlpaal in de geschiedenis van Aston Martin. Een mijlpaal die vandaag de dag wellicht nog wat onderschat wordt. Het productieaantal van slechts 1503 voor de eerste generatie Vanquish tezamen met zijn historische status staan garant voor een rooskleurige toekomst.

Er valt nog veel te zeggen over deze bijzondere klassieker en youngtimer, maar een goed beeld krijg je natuurlijk pas wanneer je de auto bekijkt en rijdt. je bent van harte welkom in Oirschot, de koffie staat klaar.

Wat is de aantrekkingskracht van deze klassieker?
Het mooiste design in de autogeschiedenis
Interieur en exterieur in erg goede staat
Mooie kleurencominatie
Interessante belegging
Origineel Nederlands
Historie bekend
Frisse, strakke auto om te zien

Export.
Klassieker liefhebbers bevinden zich over de hele wereld. 35% van ons aanbod vind daarom zijn weg naar onze buurlanden. Vanzelfsprekend verzorgen wij de volledige afhandeling voor u, van aankoopkeuring tot exportdocumenten, al dan niet voorzien van een verzekering. We spreken Nederlands, Engels en Duits.

Technische informatie.
Geregistreerd in: NL, EU
Kenteken: 55-LF-LD
Oorsprong: NL
Registratie NL: 06-12-2002
Eerste registratie: 06-12-2002
Kilometerstand: 23.172km
APK vervaldatum: 19-05-2025
Cilinderinhoud: 5935cm3
Motortype: 12 cilinders in V opstelling
Vermogen: 345kW/469PK

Financieel.
Aston Martin V12 Vanquish 2+2 – Cairngorm Grey Metallic – 23172km – Y2002

Vaste prijs: €79.900,-
Marge auto, geen BTW verrekenbaar

Inruil? Graag!

Contact

Contactformulier

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

ContactgegevensKlaar met invullen? Druk hieronder op 'Verzend'. Je ontvangt binnen 24 uur een reactie!