Or read in: Engels

Daimler, SWB, een unieke combinatie.

Deze Daimler Eight is bijzonder, want Short Wheel Base. Slechts enkele honderden exemplaren zijn er gebouwd. Want eerlijk is eerlijk; een logische combinatie is het niet. Níet de extra 10cm beenruimte achterin, maar wèl het originele lijnenspel, zoals de X308 bedoeld is. Slanker, lager, mooier, als je het mij vraagt. De investering waard, daar is geen twijfel over mogelijk.

Van oorsprong is de Eight in Duitsland nieuw geleverd. Via liefhebbers in Nederland gekomen, en door liefhebbers onderhouden. Jagpoint droeg in 2021 zorg voor de distributie modificatie en overig technisch onderhoud, wij zorgden in dat jaar voor de optische puntjes op de i; hemelbekleding en het interieur werden onder handen genomen.

De Eight is voorzien van een niet veel voorkomende kleur; Anthracite Metallic. Het interieur is uitgevoerd in prachtig Cashmere leder, leder in bijzonder nette staat. Prachtig maar vooral ook bijzonder uniek. Natuurlijk vind je wortelnotenhout in overdaad. Hout dat normaal gesproken zijn diepe kleur en glans verliest, dit door de invloed van UV-licht. Niet bij deze Daimler, het houtwerk ziet er prachtig uit en verkeert in topconditie.

Bekijk eens die chromen koplamp sproeiers… prachtig! Zeldzaam ook.

Bijzonder is dat alles functioneert zoals het bedoeld is. Dat is geen toeval, maar gewoon het gevolg van vakkundige arbeid. Niet werkende memory van bestuurdersstoel en stuurwiel, een uitgeleefd interieur, of niet automatisch inschakelende verlichting… voor een liefhebber is dit vermoeiend, en voor ons is dat dus juist de uitdaging! Aan alles is gedacht.

De huidige eigenaar betreft een ondernemer. Aangezien hij binnenkort zal pensioneren is het boekhoudkundig tijd om de Jaguar te verkopen. Voor ons geen nieuws; tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden hier begin dit jaar was deze planning al voorhanden, een veel voorkomende situatie en het is altijd leuk om klanten dan weer terug te zien.

Uiteraard is de servicemap aanwezig, compleet met volledig ingevuld onderhoudsboekje.

Vooruit, er moet toch iets te klagen zijn, zou je zeggen? Eerlijk is eerlijk; het rechter- achterspatscherm verdient wat aandacht, daar is onder de lak wat roestvorming zichtbaar. Minimaal, maar het vermelden waard. Natuurlijk bekijk ik graag samen met de nieuwe eigenaar de oplossingen hiervoor.

Er valt nog veel te zeggen over deze Eight, maar een goed beeld krijg je natuurlijk pas wanneer je de auto bekijkt en rijdt. je bent van harte welkom in Oirschot, de koffie staat klaar.

Waarom deze Daimler Eight?
Short wheel base, erg zeldaam
Distributie reeds gemodificeerd
Afkomstig van de tweede eigenaar
Volledig klaargemaakt voor dagelijks gebruik
Goede investering

Export.
Jaguar en Daimler liefhebbers bevinden zich over de hele wereld. 35% van ons aanbod vind daarom zijn weg naar onze buurlanden. Vanzelfsprekend verzorgen wij de volledige afhandeling voor u, van aankoopkeuring tot exportdocumenten, al dan niet voorzien van een verzekering. We spreken Nederlands, Engels en Duits.

Financieel.
Daimler Eight SWB 4.0 V8 – Anthracite Metallic – 235.651km – BJ1998

Gereserveerd voor Pieter

Marge auto, geen BTW verrekenbaar

Inruil? Graag!

Contact

Technische informatie.
Geregistreerd in: NL, EU
Kenteken: XL-765-D
Oorsprong: DE
Registratie NL: 24-01-2019
Eerste registratie: 07-04-1998
Kilometerstand: 235.651km
APK vervaldatum: 17-06-2022
Cilinderinhoud: 3996cm3
Motortype: 8 cilinders in V opstelling
Vermogen: 209kW/284PK

Contactformulier

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

ContactgegevensKlaar met invullen? Druk hieronder op 'Verzend'. Je ontvangt binnen 24 uur een reactie!