Or read in: Engels

Daimler… Hoe roemrucht ook, vandaag de dag worden er geen Daimlers meer geproduceerd. Een unieke youngtimer!

Hoe bijzonder is dan deze Daimler uit de serie X358, de laatste serie. Slechts enkele honderden exemplaren zijn er gebouwd, wereldwijd. In dit geval voorzien van de zeer potente 4.2 V8, voorzien van supercharger. Deze betrouwbare krachtbron brengt, op 4 hengsten na, 400PK naar de achterwielen.

En wat is zo’n Daimler bijzonder. Met een nieuwprijs om en nabij €170.000,- mag je dat ook wel verwachten. Stoelventilatie. Verwarming van stoelen en achterbank, zelfs het bijzondere volledig wortelnotenhouten stuurwiel is verwarmd. Adaptieve cruise control, prachtige uitklapbare tafeltjes achterin. Twee separate zetels waar normaal gesproken een achterbank te vinden is, natuurlijk ook elektrisch verstelbaar. Multimedia in de hoofdsteunen. Het geluidssysteem bedien je zelfs vanaf de achterbank. En dan die schitterende schapenwollen mattenset, gelukkig nog in erg goede staat.

Een originele Jaguar BBS Sepang set velgen in de maat 20″, van origine op deze Daimler geleverd, is in de prijs inbegrepen. De set wordt momenteel volledig gerenoveerd en is dus straks in nieuwstaat. De leaper op de motorkap is verwijderd, evenals de chromen omlijsting van de koplampen.

Deze Daimler Super V8 in de schitterende kleur Midnight Mica hééft het gewoon; Een in nieuwstaat verkerend interieur en exterieur, een onderstel in topconditie, werkelijk alles ademt ‘nieuw’ uit. Geen steenslag, geen parkeerdeukjes, op een enkel krasje na geen beschadigingen. Dat zegt iets over de manier waarop deze Daimler de afgelopen jaren is bereden, gekoesterd in dit geval. De staat blijft verbazend.

De eerste eigenaar moet een echte liefhebber zijn geweest, net zoals de huidige eigenaar,  hier klant van het eerste uur. Alles straalt liefhebberij uit.

De Super V8 is voorzien van een niet veel voorkomende kleur; Midnight Mica. Het interieur is uitgevoerd in prachtig Barley leder, leder dat haast nooit aangeraakt lijkt te zijn. Natuurlijk vind je wortelnotenhout in overdaad. Hout dat normaal gesproken zijn diepe kleur en glans verliest, dit door de invloed van UV-licht. Niet bij deze Super V8, het houtwerk ziet er prachtig uit en verkeert in nieuwstaat.

De motor betreft de betrouwbare 4196CC V8, welke zonder problemen grote aantallen kilometers draait. Deze versie van de Jaguar Daimler AJV8 is standaard voorzien van de verbeterde kettingspanners en – geleiders en behoeft dus geen modificatie.

De automaat schakelt soepel, de wielophanging voelt degelijk aan. De standaard aanwezige luchtvering zorgt ervoor dat de Daimler stabiel en toch comfortabel aanvoelt.

De Daimler is het grootste deel van zijn leven binnen gestald, en dat straalt ervan af. Verweerde chromen lijsten? niet bij deze SV8. Aluminium corrosie op deuren, achterpartij of spatschermen? Nee hoor. Blauw verkleurde portierlijsten? Prachtig zwart. Het mag duidelijk zijn, de staat van deze X358 is bijzonder goed!

Een X358 is een interessante XJ. De aluminium, zelfdragende carrosserie zorgt voor een laag gewicht, lager dan zijn voorganger. De hedendaagse techniek maakt het een ideale reisauto voor lange afstanden. Het motorblok is de doorontwikkelde versie van de toch al betrouwbare AJV8.

Enkele weken geleden is de Daimler volledig klaargemaakt voor de liefhebber. Groot onderhoud is uitgevoerd. de totale kosten omvatten ruim €3.000,-. Alleen op deze wijze willen we onze klassiekers afleveren, klaar voor vele zorgeloze kilometers.

Er valt nog veel te zeggen over deze Daimler Super V8, maar een goed beeld krijg je natuurlijk pas wanneer je de auto bekijkt en rijdt. je bent van harte welkom in Oirschot, de koffie staat klaar.

Waarom juist deze Daimler?
Bijzonder zeldzaam
Unieke staat, ‘mint condition’
Afkomstig van de tweede eigenaar
Betrouwbare  4.2 achtcilinder

Export.
Jaguar en Daimler liefhebbers bevinden zich over de hele wereld. 35% van ons aanbod vind daarom zijn weg naar onze buurlanden. Vanzelfsprekend verzorgen wij de volledige afhandeling voor u, van aankoopkeuring tot exportdocumenten, al dan niet voorzien van een verzekering. We spreken Nederlands, Engels en Duits.

Technische informatie.
Geregistreerd in: NL, EU
Kenteken: GJ-475-X
Oorsprong: Duitsland
Registratie NL: 5 juni 2015
Eerste registratie: 21 juni 2007
Kilometerstand: 154.245km
APK vervaldatum: 19 juli 2022
Cilinderinhoud: 4196cm3
Motortype: 8 cilinders in V opstelling
Vermogen: 291kW/396PK

Financieel. 
Daimler Super V8 4.2 V8 LWB X358 Midnight Metallic – 154.245km – BJ2007

Reserved for Jeroen

Marge, geen BTW verrekenbaar.
Bijtellingsvriendelijk vanaf 2022; 35% over de dagwaarde.

Inruil? Graag!

Contact

Contactform

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

Contact detailsIf you have entered the above information correctly, click on 'Send' below. If you do not automatically get to the next screen, check if any fields are missing. You will receive a response within 24 hours.