Or read in: Engels

Deze S-Type zal je verbazen. Neem er in plaats en het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan. Na wat kilometers weet je weet het zeker. Deze S is in een bijzonder goede conditie! Helemaal af.

Inderdaad, helemaal af. Zo rijdt deze sportieve S-type ook. Rij over een slechte weg en de Jaguar blijft degelijk en stabiel aanvoelen, iets wat nog wel eens anders wil zijn als je het gemiddelde aanbod bekijkt. Instabiel weggedrag, afgesleten stuurwiel, hangende hemel, beschadigde bestuurdersstoel… Zo anders is deze S-Type. Bijvoorbeeld de hemelbekleding, niet hangend maar in goede conditie. De speciale, volledig elektrisch bedienbare sportstoelen zien er bijzonder netjes uit, geen gekke beschadigingen te zien in het interieur. En wat ìs dat interieur mooi! De schitterende en sportieve aluminium inleg matcht perfect met het geperforeerde leer op de elektrisch bedienbare stoelen. Zelfs het stuurwiel is elektrisch verstelbaar! De 18 inch originele Jaguar BBS velgen met erg goede Michelin banden maken het geheel af.

2005 was het jaar waarin deze S werd afgeleverd door de Jaguar dealer. Het is wel duidelijk als je door het serviceboekje bladert; op onderhoud is de laatste 18 jaar niet bezuinigd! Vijf pagina’s vol met onderhoudsbeurten telt dit exemplaar inmiddels, het gros van alle beurten is uitgevoerd door de erkende Jaguar dealer en specialist. Tijdens de inspectie was dit ook direct aan de staat van de S te zien. Veel delen aan het onderstel bleken al preventief vervangen, het ziet er netjes en verzorgd uit. Een kwaliteit die je uitsluitend kunt evenaren wanneer je niet je portemonnee laat spreken, maar je verstand.

Aanvullend aan de goed onderhouden staat van deze S-type hebben wij een grote onderhoudsbeurt uit laten voeren bij Coventry BV, één van Nederlands’ beste Jaguar specialisten als het gaat om techniek. De grote beurt was omvangrijk en bevat veel preventieve werkzaamheden om de betrouwbaarheid te maximaliseren. Vanzelfsprekend is de factuur voorhanden.

Klaar voor een nieuwe liefhebber die zuinig omgaat met zijn Jaguar, net als de twee voorgaande eigenaren. Met een zorgvuldigheid zoals je die niet vaak meer ziet, getuige de staat van de auto.

Bekijk de motorruimte en het valt direct op dat het er daar bijzonder keurig uitziet. Kwaliteit. Je ziet dat niet alleen aan de motorruimte af, je voelt en merkt het aan alles. Heerlijk sturend, stabiel op hogere snelheden, geen vreemde kraakjes of bijgeluiden, gewoon een heerlijke 2.5 V6 S-Type in een smakelijke, sportieve uitvoering. Je moet je eens afvragen wat je daadwerkelijk nog meer nodig hebt als het om een auto gaat, toch?

De airconditioning koelt zoals het hoort, dat is prettig. De boordcomputer geeft een uiterst bescheiden verbruik aan van 8.7 liter op 100 kilometer. Zo wil je het toch zien?

Aanvullend op het uitgevoerde groot onderhoud is de accu vernieuwd en het onderstel uitgelijnd. De S is professioneel gepoetst, zowel van binnen als van buiten.

Sportstoelen met het mooie ‘two-tone’ grijs lederen interieur. Verder vermeld de optielijst een elektrische parkeerrem, stoelverwarming, een lichtsensor, parkeersensoren voor en achter en niet te vergeten een prachtig touchscreen waarmee je de radio met CD èn het originele Jaguar navigatiesysteem bedient!

Een set originele klapsleutels van het destijds nieuwe type word meegeleverd. De map met originele documenten is aanwezig, compleet met het eerder genoemde en volledig ingevulde onderhoudsboekje.

De S-type wordt afgeleverd met een kersverse APK. De carrosserie van de Jaguar ziet er erg netjes uit. Geen grote beschadigingen zijn er zichtbaar. Er laat geen blanke lak los, een vaak voorkomend probleem.

Zijn er dan geen nadelen, vraag je je af? Natuurlijk valt er altijd iets te benoemen, hoe onbenullig ook. Zo zit er een klein deukje in de achterklep en zijn de mooie BBS velgen wat gecorrodeerd. Het opbergvakje voor je zonnebril gaat niet meer open. Dat was het!

Vergis je overigens niet in de gemiddelde conditie van het aanbod in S-Type. Ik vergeet het zelf wel eens bijna; er is een gigantisch kwaliteitsverschil. Versleten stoelen, deuken, krassen, dat soort zaken. Zowel het interieur als het exterieur van deze S-Type hebben een lange behandeling ondergaan. Duurzaamheid is wat telt! Juist dat duurzame onderhoud maakt ons aanbod uniek. Een Jaguar met achterstallig onderhoud kan je veel hoofdpijn bezorgen. Rijden met een goed onderhouden Jaguar zoals deze S-type bezorgt je geen hoofdpijn maar een lach op je gezicht. Dat is waar wij het voor doen!

Er valt nog veel te zeggen over deze Jaguar, maar een goed beeld krijg je natuurlijk pas wanneer je de auto bekijkt en rijdt. je bent van harte welkom in Oirschot, de koffie staat klaar.

Waarom deze S-Type?
Bijzonder compleet en goed onderhouden
Grote servicebeurt zojuist uitgevoerd
Slechts 2 voorgaande eigenaren
Professioneel gepoetst
In frisse staat
Facelift model, oa het ‘mooie interieur’
Complete uitvoering
Bijtellingsvriendelijk

Export.
Jaguar en Daimler liefhebbers bevinden zich over de hele wereld. 35% van ons aanbod vind daarom zijn weg naar onze buurlanden. Vanzelfsprekend verzorgen wij de volledige afhandeling voor u, van aankoopkeuring tot exportdocumenten, al dan niet voorzien van een verzekering. We spreken Nederlands, Engels en Duits.

Technische informatie.
Geregistreerd in: NL, EU
Kenteken: 64-LRR-8
Oorsprong: BE
Registratie NL: 11-06-2010
Eerste registratie: 18-01-2005
Kilometerstand: 243.253km
APK vervaldatum: 23-03-2024
Cilinderinhoud: 2497cm3
Motortype: 6 cilinders in V opstelling
Vermogen: 147kW/200PK

Financieel.
Jaguar S-Type 2.5 Sport – Quartz Metallic – 243.253km – Y2005

Vaste prijs: €6.790,- incl. 21%BTW
BTW verrekenbaar voor ondernemers
Youngtimer regeling, 35% bijtelling over dagwaarde

Inruil? Graag!

Contact

Contactformulier

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

ContactgegevensKlaar met invullen? Druk hieronder op 'Verzend'. Je ontvangt binnen 24 uur een reactie!