Or read in: Engels

Meteorite Silver, Charcoal interieur met Birdseye Maple houtfineer, een mooie combinatie.

Deze XJ kennen we inmiddels ook alweer vele jaren. De huidige eigenaar kocht de XJ 3.2 hier alweer 3 jaar geleden, inmiddels zijn we 15.000km verder en is er een Daimler Eight aangeschaft. Tijd voor de Jaguar om bij een nieuwe liefhebber terecht te komen.

Het is een sportief ogende XJ, met een heerlijk interieur. Het ‘Birdseye maple’ houtfineer is perfect matchend met het zwarte geperforeerde leer op de sportstoelen en het stuurwiel. De zilver metallic lak laat ook de carosserie sportief ogen, anders dan het veel vaker geziene blauw of groen.

1998 was het jaar waarin deze XJ afgeleverd werd door de RAC te Rotterdam. Vier pagina’s vol met onderhoudsbeurten telt dit exemplaar inmiddels, vrijwel alle beurten zijn uitgevoerd door de dealer welke de Jaguar nieuw geleverd heeft. Bijzonder toch!

Aanvullend aan de goed onderhouden staat van deze XJ hebben wij in 2020 een grote beurt uit laten voeren bij Coventry BV, één van Nederlands’ beste Jaguar specialisten. Preventief werden bovendien de waterpomp, thermostaat, kleppendeksel-pakkingen en subframe rubbers vervangen. Vervolgens heeft de huidige eigenaar het onderhoud voortgezet. In de loop van de jaren zijn bijvoorbeeld de remschijven en -blokken vernieuwd naast het reguliere onderhoud.

Natuurlijk hebben we destijds gecontroleerd of de kettingspanner modificatie is uitgevoerd. Goed nieuws; de complete modificatie is uitgevoerd, bovenste en onderste spanners en geleiders zijn dus vervangen. Foto’s hiervan zijn uiteraard voorhanden.

In 2020 is de hemelbekleding gerenoveerd, deze is dus nog in nieuwstaat.

Het zal je niet ontgaan zijn dat de XJ bijzonder interessant is geprijsd. Het verhaal hierachter is simpel; de enkele aandachtspunten welke de XJ heeft worden door de huidige eigenaar niet meer aangepakt, dat is voor de nieuwe eigenaar. Waar gaat het dan om, vraag je je af? Niet om urgente zaken; de XJ rijdt geweldig, vertoont geen gebreken. Het gaat om wat minder urgente zaken, namelijk minimale roest op het linker- achterscherm. Een klein deukje op de rechter- achterdeur. Een kleine onderhoudsbeurt. Een trillende buitenspiegel. Dat was het wel, in grote lijnen.

Mijn handen jeuken om er aan te beginnen, de huidige eigenaar kiest op dit moment voor deze benadering. De kans is groot dat ik te zijner tijd de XJ van hem overneem, maar tot die tijd heb jij de kans om voor deze interessante prijs een XJ te rijden met een goede historie, in goede staat en ‘uit een vertrouwd nest’.

Dat deze met BTW belaste XJ extra interessant is voor ondernemers hoef ik vast niet uit te leggen. Met veel plezier brengen wij de XJ voor je naar een nog hoger niveau, waarbij de onderhoudskosten direct en volledig ten laste komen van je resultaat, de BTW verrekenbaar. Bijtelling over de dagwaarde, lees aanschafwaarde.

De XJ wordt afgeleverd met een kersverse APK. De sleutelset bestaat uit 1 zwarte sleutel met afstandsbediening.

De complete servicemap is bij de auto gevoegd. De Jaguar is nieuw geleverd op 1 mei 1998.

Er valt nog veel te zeggen over deze Jaguar, maar een goed beeld krijg je natuurlijk pas wanneer je de auto bekijkt en rijdt. je bent van harte welkom in Oirschot, de koffie staat klaar.

Waarom deze XJ Executive?
Goede geschiedenis, bekende auto
Kettingspanner modificatie reeds uitgevoerd
Birdseye Maple houtfineer, zwart leder
Frisse auto om te zien
Aantrekkelijk geprijsd
NAP rapport correct
Bijtellingsvriendelijk en BTW verrekenbaar, interessant voor ondernemers

Export.
Jaguar en Daimler liefhebbers bevinden zich over de hele wereld. 35% van ons aanbod vind daarom zijn weg naar onze buurlanden. Vanzelfsprekend verzorgen wij de volledige afhandeling voor u, van aankoopkeuring tot exportdocumenten, al dan niet voorzien van een verzekering. We spreken Nederlands, Engels en Duits.

Technische informatie.
Geregistreerd in: NL, EU
Kenteken: TH-SX-89
Oorsprong: NL
Registratie NL: 1 mei 1998
Eerste registratie: 1 mei 1998
Kilometerstand: 221.378km
APK vervaldatum: 9 februari 2024
Cilinderinhoud: 3248cm3
Motortype: 8 cilinders in V opstelling
Vermogen: 174kW/237PK

Financieel.
Jaguar XJ 3.2 V8 Executive – Meteorite Silver – 221.378km – BJ1998

Gereserveerd voor Harald

 
BTW auto, BTW verrekenbaar voor ondernemers

Inruil? Graag!

Contact

Contactformulier

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

ContactgegevensKlaar met invullen? Druk hieronder op 'Verzend'. Je ontvangt binnen 24 uur een reactie!