Or read in: Engels

Carnival Red Mica, 4.0 L6 en afkomstig van de eerste eigenaar. Een unieke XJ Sport.

De eerste Nederlandse eigenaar was destijds woonachtig in Londen en liet zijn XJ daar afleveren, met Nederlandse specificaties. En wàt voor specificaties; een unieke kleur, de fijnste motorvariant, de mooiste velgen en dat alles in Sport-trim. Vervolgens wisselde deze Sport nooit meer van eigenaar gedurende de komende 25 jaar. Totdat wij deze bijzondere X300 van de eerste eigenaar overnamen.

25 jaar rijden met één en dezelfde auto, dat zegt iets over de manier waarop deze Jaguar de afgelopen jaren is bereden, gekoesterd in dit geval. Absoluut de investering waard, daar is geen twijfel over mogelijk.

De XJ is voorzien van een niet veel voorkomende kleur; Carnival Red Mica. Het interieur is uitgevoerd in prachtig Charcoal leder, leder in erg goede staat. Natuurlijk vind je hout in overdaad, in deze sportieve uitvoering gaat het om esdoorn.

Waar de echter tijd nooit stil lijkt te staan is boven je hoofd, bij de hemelbekleding. Vroeg of laat, veel bereden of juist niet, de lijm laat langzaam los. Omdat dit de staat van de auto volledig teniet deed hebben we dit professioneel gerenoveerd. het ziet er weer netjes uit en kan zo de volgende 10 jaar tegemoet.

De staat van deze XJ is erg goed. Het lakwerk oogt mooi en strak, de bodem ziet er netjes uit. Momenteel zijn er geen zaken die aandacht vereisen.

De XJ Sport oogt natuurlijk zoals het hoort; originele Jaguar radio, een werkend klokje, geen ingebouwde carkit, gewoon zoals destijds nieuw geleverd.

De motor betreft de betrouwbare 3980CC zes-in-lijn, welke zonder problemen grote aantallen kilometers draait. Slechts 500km geleden hebben we groot onderhoud uit laten voeren bij onze technische partners. Op niets is bezuinigd.

De automaat schakelt soepel, de wielophanging voelt degelijk aan. Het onderstel van de Sport uitvoering is iets strakker afgeveerd en geeft de XJ een heerlijk sportief weggedrag. De mooie, originele XJR velgen in 17 inch voorzien van goede banden maken het onderstel en daarbij ook de uitstraling compleet.

Het chroomwerk op beide bumpers, wat tegenwoordig schaars begint te worden, is eveneens in nette staat.

Een X300 wordt vaak gezien als Jaguars’ betrouwbaarste XJ. Door de relatief korte productieperiode begint het model inmiddels ook schaars te worden; een goed exemplaar is steeds moeilijker te vinden. Het spreekt voor zich dat een X300 in deze conditie een goede investering is.

Zijn er dan ook minpunten, vraag je je af? Op het rechter voorscherm is wat roest onder de lak zichtbaar, gelukkig is dit vrij eenvoudig bij te werken.

Uiteraard is de servicemap aanwezig, compleet met volledig ingevuld onderhoudsboekje. Verder is er een map aanwezig met vele documenten, zoals onderhoudsfacturen. Zelfs de originele verkoopfactuur is aanwezig! Ook onze facturen zijn aanwezig, zo ook digitaal.
De sleutelset bestaat uit twee sleutels, een Valet key en twee werkende, originele afstandsbedieningen.

Waarom deze XJ Sport?
Aantrekkelijke combinatie van kleur, motortype en uitvoering
Compleet en goed onderhouden
Afkomstig van de eerste eigenaar
Groot onderhoud uitgevoerd 500km geleden
Frisse auto om te zien
Goede investering
Klaar voor de liefhebber!

Export.
Jaguar en Daimler liefhebbers bevinden zich over de hele wereld. 35% van ons aanbod vind daarom zijn weg naar onze buurlanden. Vanzelfsprekend verzorgen wij de volledige afhandeling voor u, van aankoopkeuring tot exportdocumenten, al dan niet voorzien van een verzekering. We spreken Nederlands, Engels en Duits.

Technische informatie.
Geregistreerd in: NL, EU
Kenteken: RR-DR-60
Oorsprong: NL
Registratie NL: 21-05-1997
Eerste registratie: 02-01-1996
Kilometerstand: 272.039km
APK vervaldatum: 07-09-2022
Cilinderinhoud: 3980m3
Motortype: 6 cilinders in lijn opstelling
Vermogen: 177kW/241PK

Financieel.
Jaguar XJ 4.0 Sport – Carnival Mica – 272.039km – BJ1996

Gereserveerd voor Arne, Duitsland
Marge auto, geen BTW verrekenbaar

Inruil? Graag!

Contact

Contactformulier

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

ContactgegevensKlaar met invullen? Druk hieronder op 'Verzend'. Je ontvangt binnen 24 uur een reactie!