Or read in: Engels

Sapphire Metallic, Cashmere interieur, slechts 102.528km èn in ‘mint condition’. Beter gaat het niet worden.

Inderdaad, helemaal af. Zo rijdt deze XJ ook. Rij over een slechte weg en de Jaguar blijft degelijk en stabiel aanvoelen, iets wat nog wel eens anders wil zijn als je het gemiddelde aanbod bekijkt. Instabiel weggedrag, afgesleten stuurwiel, hangende hemel, beschadigde bestuurdersstoel… Zo anders is deze XJ. Niet vreemd als je zijn geschiedenis bekijkt, slechts 102.528 kilometer achter de rug, en dat bij slechts 1 eigenaar.

Alles aan deze XJ straalt liefhebberij uit; elk detail is in topstaat. Bekijk maar eens de velgen en bijbehorende centrale afdekkappen. Geen krasje te vinden, de mooie klassieke spaken stralen je glanzend tegemoet. Het houtwerk, vaak dof, bekrast en verkleurd, niet in deze XJ. Het houtfineer is één van de minder voor de hand liggende punten waar je een grotendeels binnen gestalde Jaguar aan herkent; door minimale blootstelling aan UV licht is de diepe, donkere glans behouden gebleven.

Ook alle andere kritische punten zijn in topstaat; De onderzijde vrij van serieuze roest. Snaarstrakke wielkastranden, vrij van blaasjes. Dorpels in topstaat. Voor de hand liggend met deze geschiedenis en kilometerstand, maar toch vermeld ik het graag.

En wat oogt zo’n XJ in Sapphire Blue heerlijk, zeker in deze klassieke uitvoering. Het in topstaat verkerende Cashmere leder contrasteert prachtig met het lakwerk. De XJ verkeert geheel in originele staat, dat vind ik belangrijk. Geen in het oog springende toevoegingen of aanpassingen, gewoon exact zoals op de bestellijst van destijds vermeld. Leuk detail; die bestellijst is aanwezig, net zoals de originele aankoopfactuur. Uniek!

Over die bestellijst gesproken; deze Executive is bovendien uitgerust met elektrisch verstelbare stoelen en een lichtsensor.

Toen een bekende en gewaardeerde partij uit ons netwerk mijn interesse in de XJ peilde, twijfelde ik dan ook geen moment. Dit zijn de klassiekers waar je op zit te wachten!

Ik heb het al even genoemd, de geschiedenis van deze V8. Belangrijk om te weten is dat de gehele onderhoudshistorie aanwezig is. Duidelijk is dat er niet op onderhoud is bezuinigd. de hoogtepunten; volledige kettingspanner modificatie is uitgevoerd, de versnellingsbak is gereviseerd en de hemelbekleding is reeds vervangen.

Vertrouwen is goed, controle is beter. Direct na binnenkomst hebben we de XJ uitvoerig bekeken en onderzocht. Vanzelfsprekend troffen we genoemde zaken zoals kettingspanner modificatie aan. Door de tand des tijds waren de koelleidingen en watertoren wat verouderd, deze hebben wij daarom preventief vervangen voor wederom originele onderdelen, aangevuld met een aluminium watertoren. Helemaal klaar voor de volgende liefhebber!

De XJ wordt afgeleverd met een kersverse APK. De sleutelset bestaat uit twee sleutels met twee afstandsbedieningen. Beide afstandsbedieningen werken feilloos. Van onderzijde zijn afbeeldingen beschikbaar, ik verstuur de vele foto’s op verzoek graag per Whatsapp 0031620441159.

De combinatie van de staat, originaliteit en de gegarandeerde kilometerstand maken dit een bijzondere X308 welke absoluut een goede investering is.

Er valt nog veel te zeggen over deze Jaguar, maar een goed beeld krijg je natuurlijk pas wanneer je de auto bekijkt en rijdt. je bent van harte welkom in Oirschot, de koffie staat klaar.

Waarom deze XJ Executive?
Bijzonder lage kilometerstand
Afkomstig van eerste eigenaar
Unieke staat
Mooie kleurencombinatie

Export.
Jaguar en Daimler liefhebbers bevinden zich over de hele wereld. 35% van ons aanbod vind daarom zijn weg naar onze buurlanden. Vanzelfsprekend verzorgen wij de volledige afhandeling voor u, van aankoopkeuring tot exportdocumenten, al dan niet voorzien van een verzekering. We spreken Nederlands, Engels en Duits.

Technische informatie.
Geregistreerd in: NL, EU
Kenteken: 65-DG-HP
Oorsprong: NL
Registratie NL: 28-07-1999
Eerste registratie: 28-07-1999
Kilometerstand: 102.528km
APK vervaldatum: 05-12-2023
Cilinderinhoud: 3248cm3
Motortype: 8 cilinders in V opstelling
Vermogen: 174kW/237PK

Financieel.
Jaguar XJ Executive 3.2 V8 – Sapphire Blue Metallic – 102.528km – Y1999

Verkocht aan Wiktor, Duitsland

Inruil? Graag!

Contact

Contactformulier

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

ContactgegevensKlaar met invullen? Druk hieronder op 'Verzend'. Je ontvangt binnen 24 uur een reactie!