Or read in: Engels

XJ-SC, de XJS in Targa trim, handgeschakeld. Bijzonder, zeldzaam.

Een heerlijke Jaguar. Om te zien, om te rijden. Deze XJS is anders. het Targa dak met zijn twee verwijderbare delen maakt het een aparte ervaring. De handgeschakelde vijfversnellingsbak voegt daar de nodige extra beleving aan toe; het ideale recept voor sportief genieten in een klassieke Jaguar! De huidige, tweede eigenaar geniet al bijna 20 jaar van deze bijzondere XJ-SC.

Slechts twee jaar was de Targa in productie, de productieaantallen zijn dus erg laag. Een handvol is in Nederland geleverd, waaronder dit exemplaar. De tweede eigenaar kocht de Jaguar bijna 20 jaar geleden bij Jagpoint en heeft de XJS daar zoals vermeld elk jaar laten onderhouden, in het voorjaar. Natuurlijk zijn alle facturen voorhanden. Enkele highlights uit de onderhoudsgeschiedenis; In 2018 is de XJSC voorzien van nieuwe remschijven en blokken achter, een kostbare aangelegenheid. In 2019 is de ECU ofwel de motor computer gereviseerd, in 2020 zijn de banden vernieuwd. Verder is er een goed werkende cruise control ingebouwd en is in 2015 de airco compressor vervangen.

Op het rijden is niets aan te merken, de XJSC stuurt heerlijk, het mooie Nardi stuur in je handen. Geen trillingen, geen rammeltjes. De koppeling pakt goed op, de handmatige versnellingsbak schakelt soepel.  Gewoon een fijn en goed sturende XJS welke nog jaren voor veel plezier kan zorgen!

Mede door de aanschaf van een Jaguar F-Type is het nu tijd voor de XJ-SC om bij een nieuwe liefhebber terecht te komen, hij of zij zal de derde eigenaar zijn sinds 1985.

De XJ-SC is nog in dezelfde originele staat als bij aanschaf door de tweede eigenaar, hij wilde graag de originele staat behouden. Hoewel bodem en techniek goed op orde zijn, is het plaat- en lakwerk in wat mindere conditie. Zo is het spatbord rechtsvoor dof, zijn er op verschillende plekken roestblaasjes te zien en is op te merken dat de Jaguar een keer volledig is overgespoten. Bedenk je wel dat het belangrijk is dat met name bodem, chassis en techniek bepalend zijn voor een klassieker;  roestig plaatwerk is relatief eenvoudig aan te pakken terwijl het vernieuwen van bodemdelen een tijdrovende en moeilijke klus kan zijn. Dit spreekt in het voordeel van deze XJ-CS.

De bank in combinatie met de veiligheidsgordels achterin maakt het een echte 2+2 targa, ideaal voor een klein gezin! Het interieur is in prima staat, echter is de lederen bekleding op sommige plekken dun of gescheurd.

Voor mij is dat echter niet het belangrijkste, er is immers wat aan te doen. Belangrijker is dat het gaat om een originele auto met slechts 2 eigenaren. Het targa dak maakt het bijzonder, de vijfbak maakt hem zelfs uniek. Een collectors’ item, rijklaar. Of je nu aan de slag wilt gaan met de optische zaken of je wilt direct rijden, in beide gevallen is optimaal genieten gegarandeerd.

Er valt nog veel te zeggen over deze Jaguar, maar een goed beeld krijg je natuurlijk pas wanneer je de auto bekijkt en rijdt. je bent van harte welkom in Oirschot, de koffie staat klaar.

Waarom juist deze XJ-SC?
Bijzondere uitvoering; Targa, handgeschakeld
Goed onderhouden
Nagenoeg volledig originele staat
Waardevaste investering

Export.
Jaguar en Daimler liefhebbers bevinden zich over de hele wereld. 50% van ons aanbod vind daarom zijn weg naar onze buurlanden. Vanzelfsprekend verzorgen wij de volledige afhandeling voor u, van aankoopkeuring tot exportdocumenten, al dan niet voorzien van een verzekering. We spreken Nederlands, Engels en Duits.

Technische informatie.
Geregistreerd in: NL
Kenteken: NK-89-PG
Oorsprong: NL
Registratie NL: 04-07-1985
Eerste registratie: 04-07-1985
Kilometerstand: 199.403km
APK vervaldatum: 20-05-2024
Cilinderinhoud: 3590cm3
Motortype: 6 cilinders in lijn opstelling
Vermogen: 165kW/224PK

Financieel.
Jaguar XJ-SC Targa 3.6 Manual – Poseidon Green Metallic – 199.403km – Y1985

Vaste prijs: € 12.990,- 
Marge transactie, geen BTW verrekenbaar

Inruil? Graag!

Contact

Contactformulier

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

ContactgegevensKlaar met invullen? Druk hieronder op 'Verzend'. Je ontvangt binnen 24 uur een reactie!