Or read in: Engels

Slechts 98.810km vanaf nieuw, specialistisch gerestaureerd èn voorzien van fijne accessoires, de ideale Serie 3 voor dagelijks gebruik.

De voorgaande eigenaar houdt van kwaliteit, dat is wel duidelijk. Enige tijd terug kocht hij een prachtige Daimler Century bij ons en ruilde zijn XJ Serie 3 in. Een bijzondere Serie 3, zo bleek. Want hoewel de eerste serie van de XJ mijn favoriet is, was ik direct helemaal enthousiast na het rijden met de deels gerestaureerde 4.2 Saloon Automatic! Wat een heerlijke rijders-klassieker; daar dragen de zorgvuldig uitgekozen accessoires zeker aan bij, daarover later meer, eerst wat historie.

Historie, dat heeft deze Serie 3. In 1981 voor het eerst tenaamgesteld, origineel Nederlands geleverd.  Bij het bereiken van zijn 25-jarige leeftijd werd deze Jaguar grondig aangepakt; een zeer kundig uitgevoerde restauratie was het gevolg. Gelukkig met oog voor originaliteit; zo is het originele lederen interieur behouden gebleven, vandaag de dag nog in bijzonder goede staat. Niet gek, aangezien de kilometerstand destijds slechts 51.000 betrof. Waarom dan een restauratie, vraag je je af? Dat is logisch te verklaren; destijds werd een auto wegenbelastingvrij bij het bereiken van de leeftijd van 25 jaar. Dit tezamen met de gunstigere bijtelling gezien de youngtimer regeling maakten het restaureren van een heerlijke rijdersauto aangenaam.

Terug naar de feiten van vandaag de dag. Na jaren ging de Jaguar over naar een nieuwe eigenaar welke liefhebbend zijn Jaguar onderhield. Op niets werd bezuinigd, getuige de vele facturen van Jaguar-specialisten in de bijbehorende ordner. Enkele hoogtepunten zijn het heerlijke, origineel Jaguar Classic sound system met navigatie, bluetooth en DAB+ alsook de nieuwe airco compressor van het modernere type, dus heerlijk koelend. De ordner zit vol met dit soort heerlijkheden die het plezier of het gemak vergroten, zoals een perfect werkende cruise control. Natuurlijk werd een carrosserie-besparende ingreep zoals een Dinitrol behandeling niet overgeslagen, vandaar dat de Jaguar goed behouden is gebleven.

De Series 3 XJ heeft nog meer bijzondere kenmerken. Bekijk de volledig RVS uitlaat maar eens. Goed, zo kan ik nog wel even doorgaan, maar laten we even naar de staat van de XJ gaan, zeker zo belangrijk.

Zoals gezegd, de vorige eigenaar en zeer zeker ook zijn voorganger houden van kwaliteit. Met onze puntjes op de i hebben wij deze kwaliteit voortgezet, de XJ is nu in optimale conditie. Ook ik hou van kwaliteit; toen de voorbanden versleten bleken koos ik daarom voor Vredestein Sprint Classic en werd het onderhoud vanzelfsprekend weer uitgevoerd door uitsluitend specialisten. Zoals gezegd, de klassieker is in verleden jaren compleet gerestaureerd. Bekijk de afbeeldingen maar eens. Houdt dat beeld vast en bedenk daar een technische staat van eenzelfde hoog niveau bij.

Klaar dus, af. De nieuwe eigenaar gaat volop genieten. Genieten van de soepel schakelende versnellingsbak. Genieten van de heerlijk zittende, zacht lederen stoelen. Genieten van het mooie lakwerk, de strakke koets. En genieten van de heerlijke 4.2 zes-in-lijn. Niet voor niets belandde deze XJ niet in de bedrijfsvoorraad maar op mijn eigen naam.

Natuurlijk, ook deze ruim 40 jaar oude klassieker kent zijn minpuntjes, dat is logisch. In dit geval blijft het beperkt; Geen roest aan de bodem, het meest kritische onderwerp. De bodem is perfect behouden gebleven, is hard en ziet er bijzonder netjes uit. Zo ook de motorruimte, schoon en vrij van roest. Uitsluitend bij de voor- en achterruit alsmede aan de onderkant van het spatscherm rechtsachter zijn wat blaasjes zichtbaar, niet vreemd gezien de leeftijd. Natuurlijk zijn foto’s van deze onderwerpen beschikbaar.

Deze pure historie op wielen wil je hebben. Er is geen enkele reden om deze klassieker niet in je garage te stallen. Kun je toch een reden bedenken? Helemaal prima, dan hou ik de Chestnut Series 3 XJ lekker zelf, toch?

Bijtelling over dagwaarde, wegenbelasting in Nederland: €0,-.

Er valt nog veel te zeggen over deze Jaguar, maar een goed beeld krijg je natuurlijk pas wanneer je de auto bekijkt en rijdt. je bent van harte welkom in Oirschot, de koffie staat klaar.

Wat maakt deze Series 3 bijzonder?
Topkwaliteit restauratie
Bijzondere kleurstelling
In topconditie
Klaar voor dagelijks gebruik
Goede investering

Export.
Jaguar en Daimler liefhebbers bevinden zich over de hele wereld. 50% van ons aanbod vind daarom zijn weg naar onze buurlanden. Vanzelfsprekend verzorgen wij de volledige afhandeling voor u, van aankoopkeuring tot exportdocumenten, al dan niet voorzien van een verzekering. We spreken Nederlands, Engels en Duits.

Technische informatie.
Geregistreerd in: NL
Kenteken: GZ-76-ZV
Oorsprong: NL
Registratie NL: 30-06-1981
Eerste registratie: 30-06-1981
Kilometerstand: 98.810km
APK vervaldatum: 08-05-2025
Cilinderinhoud: 4235cm3
Motortype: 6 cilinders in lijn opstelling
Vermogen: 151kW/205PK

Financieel.
Jaguar XJ Series 3 4.2 Saloon – Chestnut Metallic – 98.810km  – Y1981

Vaste prijs: €18.450,-
Marge auto, geen BTW verrekenbaar.

Inruil? Graag!

Contact

Contactformulier

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

ContactgegevensKlaar met invullen? Druk hieronder op 'Verzend'. Je ontvangt binnen 24 uur een reactie!