Or read in: Engels

Sovereign, Westminster Blue, Cashmere leder. Dat is Jaguar op en top!

Deze 3.2 V8 Sovereign in de schitterende kleur Westminster Blue hééft het gewoon; Een in erg nette staat verkerend interieur en exterieur, een onderstel in topconditie, geen hangende hemelbekleding en een complete onderhoudshistorie. Absoluut de investering waard, daar is geen twijfel over mogelijk.

Van oorsprong is de Sovereign in België nieuw geleverd. Wij hebben deze na overname van een lokale Jaguar specialist geïmporteerd in Nederland, een veel voorkomende situatie.

Een Jaguar klaar voor de volgende liefhebber, dat is ons doel. Daarom is er direct na binnenkomst groot onderhoud uitgevoerd, waarbij onder andere het thermostaathuis is vervangen voor een aluminium exemplaar; de kuststof exemplaren willen nog wel eens breken na verloop van tijd. De aangrenzende koelleidingen zijn ook preventief vernieuwd. Vanzelfsprekend zijn koelvloeistof, olie en oliefilter vervangen. Aanvullend heeft het aircosysteem een onderhoudsbeurt gehad en is de aircovloeistof afgevuld. Voor alle zekerheid is de accu vervangen, geen onnodige luxe in de koude wintermaanden.

Tijdens het onderhoud was er goed zicht op de reeds uitgevoerde distributie modificatie; een belangrijke maar ook kostbare ingreep. Deze kosten blijven de nieuwe eigenaar dus bespaard.

De Sovereign is voorzien van een niet veel voorkomende kleur; Westminster Blue. De coachlines zijn uitgevoerd in een lichtere tint blauw; een klassieke combinatie. Het interieur is uitgevoerd in prachtig Cashmere leder, ook voorzien van een contrasterende bies.  Natuurlijk vind je wortelnotenhout in overdaad. Hout dat normaal gesproken zijn diepe kleur en glans verliest, dit door de invloed van UV-licht. Niet bij deze Jaguar, het houtwerk ziet er prachtig uit en verkeert in erg nette staat.

De hemelbekleding is door ons gerenoveerd; geen hangende bekleding maar een prachtige luxe, nieuwe ‘alcantara’ stof, professioneel verlijmd.

Dat er de afgelopen 23 jaar niet op onderhoud is bezuinigd, merk je aan alles. Rij met de XJ over slecht wegdek en het onderstel blijft stevig aanvoelen, vrij van rammeltjes, kraakjes en speling. De versnellingsbak schakelt soepel en de stuurinrichting voelt degelijk aan.

Sovereign, de meest luxueuze uitvoering in het Jaguar gamma van destijds. De prachtige lichtmetalen velgen zijn daar onderdeel van, net zoals de RVS raamlijsten en de extra chromen details, zoals de volledig verchroomde grille en de chromen omlijsting van de achterlichten. Verder beschikt een Sovereign standaard over een regen- en een lichtsensor, elektrisch verstelbare stoelen met memory-functie en zelfs elektrisch verstelbare stuurkolom en hoofdsteunen zijn aanwezig.

Zoals gezegd, deze XJ heb ik overgenomen van een Belgische Jaguar specialist. Dat is prettig inkopen, want aan de kwaliteit hoef je dan niet te twijfelen. Zoals aangegeven was de modificatie van de distributie reeds volledig uitgevoerd. Ook zijn enige tijd geleden de kwetsbare punten aan het chassis reeds aangepakt, hierdoor is er geen roest zichtbaar bij bijvoorbeeld dorpels en voetenbakken. Ook de spatbordranden zijn vrij van roest. Enkel in de onderste hoeken van de achterruit zijn wat minuscule blaasjes te zien, niet storend maar toch het vermelden waard. Al met al een bijzonder nette en vooral klassieke verschijning, deze Sovereign!

De servicemap is compleet aanwezig, servicehistorie is vermeld. De sleutelset bestaat uit 2 sleutels en 2 afstandsbedieningen.

Er valt nog veel te zeggen over deze Sovereign, maar een goed beeld krijg je natuurlijk pas wanneer je de auto bekijkt en rijdt. je bent van harte welkom in Oirschot, de koffie staat klaar.

Waarom deze Jaguar XJ Sovereign?
Volledig onderhouden
Distributie modificatie reeds uitgevoerd
Meest complete uitvoering
Volledig klaargemaakt voor dagelijks gebruik
Goede investering

Export.
Jaguar en Daimler liefhebbers bevinden zich over de hele wereld. 35% van ons aanbod vind daarom zijn weg naar onze buurlanden. Vanzelfsprekend verzorgen wij de volledige afhandeling voor u, van aankoopkeuring tot exportdocumenten, al dan niet voorzien van een verzekering. We spreken Nederlands, Engels en Duits.

Technische informatie.
Geregistreerd in: NL, EU
Kenteken: R-773-XP
Oorsprong: BE
Registratie NL: 13-12-2022
Eerste registratie: 28-08-2000
Kilometerstand: 198.328km
APK vervaldatum: 14-12-2023
Cilinderinhoud: 3248cm3
Motortype: 8 cilinders in V opstelling
Vermogen: 174kW/237PK

Financieel.
Jaguar XJ Sovereign 3.2 V8 – Westminster Blue – 198.328km – Y2000

Gereserveerd voor Peter
Marge auto, geen BTW verrekenbaar

Inruil? Graag!

Contact

Contactformulier

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

ContactgegevensKlaar met invullen? Druk hieronder op 'Verzend'. Je ontvangt binnen 24 uur een reactie!