Or read in: Engels

Topaz Metallic, Sport trim, complete distributiemodificatie voor aflevering uitgevoerd èn in geweldige conditie; helemaal af toch?

Inderdaad, helemaal af. Zo rijdt deze XJ ook. Rij over een slechte weg en de Jaguar blijft degelijk en stabiel aanvoelen, iets wat nog wel eens anders wil zijn als je het gemiddelde aanbod bekijkt. Instabiel weggedrag, afgesleten stuurwiel, hangende hemel, beschadigde bestuurdersstoel… Zo anders is deze XJ. Niet vreemd als je het verhaal van deze sportieve XJ kent.

Onlangs kocht ik deze XJ Sport van een echte liefhebber, nadat ik zijn Daimler afgelopen jaar overnam. Nieuw geleverd in België aan de eerste eerste eigenaar. Deze koos voor een prachtige samenstelling van het Sport pakket; Ivory leder, Topaz Metallic, het Harman Kardon sound system en het bijzondere 17 inch Celtic lichtmetaal. Deze Celtic velgen zijn ook nu nog voorzien van de juiste banden; Pirelli P-Zero’s met goed profiel. Ook de velgen zijn in bijzonder nette staat, geen vreemde beschadigingen of corrosie aanwezig.

Typisch voor de Sport zijn de heerlijk zittende, van geperforeerd leer voorziene sportstoelen. Precies genoeg steun rond je middel en bij je schouderbladen, dat maakt deze XJ nóg meer rijdersauto!

Ook typisch voor deze uitvoering zijn de matzwarte raamlijsten. Doorgaans laat deze zwarte mattering los, maar niet bij dit exemplaar. Mooi om te zien zijn de originele coachlines; de met de hand aangebrachte belijning op beide flanken. Is er al eens een deel volledig herspoten, dan is deze lijn onderbroken of deels opnieuw aangebracht. Bij deze XJ oogt de belijning volledig origineel!

Zoals gezegd heb ik deze XJ van een bekende klant overgenomen. Gezien het destijds nog uit te voeren onderhoud vond hij dat de Sport bij mij op de juiste plek zou zijn. Direct na binnenkomst zijn we dan ook van start gegaan; de volledige distributie modificatie werd uitgevoerd, tezamen met groot onderhoud en aanpassingen aan het koelsysteem.

Mankeerde er iets aan, vraag je je af? Nee, dat zeker niet, alles functioneerde prima. Maar onderhoud doe je vóórdat iets stuk gaat, dat zorgt voor minder kopzorgen en meer rijplezier! De XJ Sport is daarmee helemaal klaar voor de volgende eigenaar.

Nog even over de staat van het koetswerk en chassis; beiden zijn in erg goede staat. Er is geen roest zichtbaar op de voorschermen, dorpels ogen netjes. Onder de achterruit oogt het plaatwerk origineel en niet aangetast. De onderzijde van de XJ is netjes, zeker gezien de inmiddels respectabele leeftijd van 25 jaar. De hemelbekleding is reeds gerenoveerd, alle zaken werken zoals het hoort, er zijn geen mankementen. Ook het airconditioning systeem heeft onderhoud gehad.

Zijn er dan geen minpunten, vraag je je af? In het uiterste hoekje van het linkerzijscherm is wat onregelmatig lakwerk te zien, ontstaan door roest. Het gaat om een plekje van een vierkante centimeter, maar voor mij het vermelden waard.

De XJ wordt afgeleverd met een kersverse APK. De sleutelset bestaat uit twee sleutels met twee afstandsbedieningen.

De complete servicemap is bij de auto gevoegd, samen met alle andere documenten.

Er valt nog veel te zeggen over deze Jaguar, maar een goed beeld krijg je natuurlijk pas wanneer je de auto bekijkt en rijdt. je bent van harte welkom in Oirschot, de koffie staat klaar.

Waarom deze XJ Sport?
Volledig onderhouden
Unieke samenstelling
Distributie modificatie reeds uitgevoerd
Erg frisse auto om te zien
Lage, gedocumenteerde kilometerstand

Export.
Jaguar en Daimler liefhebbers bevinden zich over de hele wereld. 35% van ons aanbod vind daarom zijn weg naar onze buurlanden. Vanzelfsprekend verzorgen wij de volledige afhandeling voor u, van aankoopkeuring tot exportdocumenten, al dan niet voorzien van een verzekering. We spreken Nederlands, Engels en Duits.

Technische informatie.
Geregistreerd in: NL, EU
Kenteken: S-376-JP
Oorsprong: BE
Registratie NL: 24-02-2023
Eerste registratie: 01-10-1998
Kilometerstand: 157.711km
APK vervaldatum: 24-02-2024
Cilinderinhoud: 3248cm3
Motortype: 8 cilinders in V opstelling
Vermogen: 174kW/237PK

Financieel.
Jaguar XJ Sport 3.2 V8 – Topaz Metallic – 157.711km – Y1998

Verkocht aan Heinrich, Duitsland

Inruil? Graag!

Contact

Contactformulier

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

ContactgegevensKlaar met invullen? Druk hieronder op 'Verzend'. Je ontvangt binnen 24 uur een reactie!