Or read in: Engels

De XJ40, misschien wel Jaguars’ meest besproken design. Inmiddels zeldzaam geworden.

Love it or hate it, zo werkt dat met de XJ40. Gelukkig maar, want ze zijn schaars aan het worden. Een groot publiek drijft de prijs alleen maar op, toch? Schaars zijn ze, en al helemaal in deze staat en uitvoering. Want bijzonder gekleurd in Jade Green. Een fris interieur, met minimale tekenen van gebruik. Maar nog veel belangrijker; een ogenschijnlijk ‘hard’ schutbord, hard plaatwerk en harde bodemplaat. Kan dat nog? Ja, dat kan, zolang de eigenaar de XJ40 maar met liefde behandelt en laat behandelen.

Deze Sovereign in de schitterende kleur Jade Green hééft het gewoon; Een in topconditie verkerend interieur en exterieur, een onderstel in degelijke staat, werkelijk alles ademt originaliteit uit.  Geen parkeerdeukjes, geen achteraf ingebouwde apparatuur, geen opsmuk. Wèl een originele en perfect werkende radio, een koelende airconditioning, volledig werkende interieurverlichting, vrij van mankementen.

Dat zegt iets over de manier waarop deze Jaguar de afgelopen jaren is bereden, gekoesterd in dit geval. Absoluut de investering waard, daar is geen twijfel over mogelijk.

Van oorsprong is de XJ 4.0 Sovereign in Nederland nieuw geleverd, door Cito Jaguar te Eindhoven. In totaal zijn er drie eigenaren bekend.

Het interieur is uitgevoerd in prachtig Parchment leder, leder dat nog in bijzonder goede conditie is. Prachtig maar vooral ook bijzonder uniek. Natuurlijk vind je wortelnotenhout in overdaad. Hout dat normaal gesproken zijn diepe kleur en glans verliest, dit door de invloed van UV-licht. Niet bij deze XJ40, het houtwerk ziet er prachtig uit.

Sovereign, De meest complete uitvoering in Jaguar-lijn. Electrische stoelbediening, airconditioning, cruise control, boordcomputer, al deze zaken zijn aanwezig. Ook het exterieur onderscheidt zich van de XJ6 door meer chroom en andere velgen, onder andere.

Goed, hoe rijdt deze XJ? Ongeacht het uiterlijk vertoon van een Jaguar of Daimler blijft dit altijd een verrassing, in dit geval positief. De automaat schakelt soepel, de wielophanging voelt degelijk aan. Een ‘zingend’ differentieel is een bekende kwaal van de XJ40 Jaguars en Daimlers. Het differentieel van deze Jaguar is uiteraard muisstil, onhoorbaar.

Onder de achterruit is geen roest zichtbaar. Vier spatbord randen zijn vrij van roest, de dorpels zijn origineel en hard. Slechts enkele minimale beschadigingen en een klein puntje van zichtbare roest op een dorpel rechtsvoor verraden zijn leeftijd.

Het chroomwerk op beide bumpers, wat tegenwoordig schaars begint te worden, is eveneens in topconditie. Koplampen zijn vrij van barsten, evenals alle knipperlichten en andere lichtunits.

Het spreekt voor zich dat een XJ40 in deze conditie een goede investering is.

De Sovereign wordt afgeleverd met een kersverse APK, geldig tot december 2022. Uiteraard is de servicemap aanwezig, compleet met volledig ingevuld onderhoudsboekje. De Jaguar is perfect onderhouden, er is geen onderhoudsbeurt overgeslagen.

Er valt nog veel te zeggen over deze XJ, maar een goed beeld krijg je natuurlijk pas wanneer je de auto bekijkt en rijdt. je bent van harte welkom in Oirschot, de koffie staat klaar.

Waarom deze XJ40 Sovereign?
XJ40… Daarom!
Sovereign uitvoering
Bijzonder lage kilometerstand
Afkomstig van de derde eigenaar
Sluitende onderhoudsgeschiedenis
Frisse auto om te zien
Perfecte kleurstelling
Zeldzamer en zeldzamer

Export.
Jaguar en Daimler liefhebbers bevinden zich over de hele wereld. 35% van ons aanbod vind daarom zijn weg naar onze buurlanden. Vanzelfsprekend verzorgen wij de volledige afhandeling voor u, van aankoopkeuring tot exportdocumenten, al dan niet voorzien van een verzekering. We spreken Nederlands, Engels en Duits.

Technische informatie.
Geregistreerd in: NL, EU
Kenteken:GR-GR-31
Oorsprong: NL
Registratie NL: 18 juni 1993
Eerste registratie: 18 juni 1993
Kilometerstand: 125.739km
APK vervaldatum: 30 november 2021
Cilinderinhoud: 3980cm3
Motortype: 6 cilinders in lijn opstelling
Vermogen: 166kW/226PK

Financieel.
Jaguar XJ40 4.0 Sovereign – Jade Green Metallic – 125.739km – BJ1993

Vaste prijs: €9.990,- 
Marge auto, geen BTW verrekenbaar voor ondernemers

Inruil? Graag!

Contact

Contactformulier

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

ContactgegevensKlaar met invullen? Druk hieronder op 'Verzend'. Je ontvangt binnen 24 uur een reactie!