Or read in: Engels

Een goed onderhouden, kwalitatieve X300 wordt zeldzamer en zeldzamer.

Deze XJ6 in de schitterende kleur Sapphire Blue Metallic hééft het gewoon; Een in geweldige staat verkerend interieur en exterieur, een onderstel in topconditie, werkelijk alles ademt kwaliteit uit. Geen vreemde beschadigingen, geen parkeerdeukjes, geen doffe lak. Dat zegt iets over de manier waarop deze Jaguar de afgelopen jaren is bereden, gekoesterd in dit geval. Absoluut de investering waard, daar is geen twijfel over mogelijk.

Van oorsprong is de XJ6 in België nieuw geleverd. Gezien de staat van de klassieker hebben wij deze naar Nederland gehaald om verder te perfectioneren, en dat is geslaagd!

De XJ is voorzien van een bij een X300 niet veel voorkomende kleur; Sapphire Blue Metallic. Het interieur is uitgevoerd in prachtig Cream leder, leder in erg goede staat. Natuurlijk vind je wortelnotenhout in overdaad. Het houtwerk ziet er prachtig uit en verkeert in erg nette staat.

Waar de echter tijd nooit stil lijkt te staan is boven je hoofd, bij de hemelbekleding. Vroeg of laat, veel bereden of juist niet, de lijm laat langzaam los. Omdat dit de staat van de auto volledig teniet deed hebben we dit professioneel gerenoveerd. het ziet er werkelijk super uit en kan zo de volgende 18 jaar tegemoet.

De XJ6 oogt bijzonder origineel; Originele Jaguar radio, gereviseerd digitaal klokje, geen ingebouwde carkit, gewoon zoals het hoort.

De motor betreft de betrouwbare 3239CC zes-in-lijn, welke zonder problemen grote aantallen kilometers draait. Onlangs hebben we groot onderhoud uit laten voeren bij onze technische partners. Op niets is bezuinigd.

Tijdens het onderhoud viel op dat de bodem van de XJ erg netjes is en nagenoeg geen roest vertoont, uniek. Zo zijn voetenbakken ‘hard’ en is het subframe achter in goede staat. Vanzelfsprekend zijn hier foto’s van aanwezig. Ook bij de onderste hoeken van de achterruit is geen roest zichtbaar en de wielkastranden ogen strak en origineel. Niet vreemd; de XJ6 heeft in het verleden een Dinitrol behandeling gehad, waardoor in de toekomst roest beperkt blijft.

De automaat schakelt soepel, de wielophanging voelt degelijk aan. Een ‘zingend’ differentieel is een bekende kwaal van de X300 Jaguars en Daimlers. Het differentieel van deze Jaguar is uiteraard muisstil, onhoorbaar. Cruisecontrol en boordcomputer werken zoals het hoort, zoals alle functionaliteiten van deze XJ.

Het chroomwerk op beide bumpers, wat tegenwoordig schaars begint te worden, is eveneens in topconditie. De originele Jaguar Dimple velgen verkeren in nieuwstaat want opnieuw gecoat en de XJ6 staat op vier nette banden met goed profiel. De vorige eigenaar heeft een set heldere koplampen van het type X308 laten monteren; hierdoor is de lichtopbrengst wat groter en oogt het front mooi fris. Natuurlijk is dit desgewenst in overleg weer in originele staat te brengen.

Een X300 wordt vaak gezien als Jaguars’ betrouwbaarste XJ. Door de relatief korte productieperiode begint het model inmiddels ook schaars te worden; een goed exemplaar is steeds moeilijker te vinden. Het spreekt voor zich dat een X300 in deze conditie een goede investering is.

De XJ6 wordt afgeleverd met een vrijwel nieuwe APK, geldig tot November 2023. Uiteraard is de servicemap aanwezig, compleet met volledig ingevuld onderhoudsboekje. Ook onze laatste facturen zijn aanwezig, zo ook digitaal.
De sleutelset bestaat uit twee sleutels en één werkende afstandsbediening.

Een doorsnee autobedrijf maakt auto’s ‘verkoopklaar’. Wij maken onze klassiekers niet klaar voor de verkoop, maar klaar voor de liefhebber. Het verschil? Het minimale lijnrecht tegenover het maximale, dát is het verschil.

Waarom deze XJ6?
Populaire kleurencombinatie
Compleet en goed onderhouden
Onderhoud uitgevoerd onlangs uitgevoerd
Frisse auto om te zien
Goede investering
Klaar voor de liefhebber!

Export.
Jaguar en Daimler liefhebbers bevinden zich over de hele wereld. 35% van ons aanbod vind daarom zijn weg naar onze buurlanden. Vanzelfsprekend verzorgen wij de volledige afhandeling voor u, van aankoopkeuring tot exportdocumenten, al dan niet voorzien van een verzekering. We spreken Nederlands, Engels en Duits.

Technische informatie.
Geregistreerd in: NL, EU
Kenteken: R-399-RX
Oorsprong: BE
Registratie NL: 07-11-2022
Eerste registratie: 04-07-1995
Kilometerstand: 191.588km
APK vervaldatum: 07-11-2023
Cilinderinhoud: 3239m3
Motortype: 6 cilinders in lijn opstelling
Vermogen: 155kW/211PK

Financieel.
Jaguar XJ6 3.2 L6 Executive – Sapphire Blue Metallic – 191.588km – BJ1995

Gereserveerd voor Camiel
Marge auto, geen BTW verrekenbaar

Inruil? Graag!

Contact

Contactformulier

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

ContactgegevensKlaar met invullen? Druk hieronder op 'Verzend'. Je ontvangt binnen 24 uur een reactie!