Or read in: Engels

Zoek ze maar eens; Antracite Metallic, Charcoal interieur, slechts 144.403km èn in topconditie!

Tegenwoordig is het haast zoeken naar een speld in een hooiberg, als het om een klassieke Jaguar gaat. Tenminste, wanneer je gaat voor kwaliteit. En juist dát zoeken wij, jij en ik.

Dan mailt Ben. Ben is de trotse eigenaar van een prachtige XK8, welke hij al 16 jaar in bezit heeft. Geweldig! Bij de eerste ontmoeting straalde het enthousiasme er direct van af; tientallen foto’s van de XK tijdens verschillende reizen, de facturen netjes geordend, zelfs de APK rapporten zijn present. Zo zie ik dat graag, natuurlijk. Wat ik ook graag zie, zijn de foto’s van de Jaguar bij aankoop, terug in 2008. Ben kocht zijn XK8 in Florida, bij de BMW dealer. Het transport naar Nederland werd door hemzelf geregeld, waarna de Jaguar direct naar befaamd Jaguar specialist Jagpoint werd vervoerd. Dezelfde specialist verzorgde vervolgens 16 jaar lang het onderhoud. Er werd op niets bezuinigd, werkelijk alle aandachtspunten werden de afgelopen jaren geadresseerd.

Door specialisten en dealers onderhouden, tot op de dag van vandaag. Nou vooruit: tot op 17 mei 2024, de dag van de laatste onderhoudsbeurt.

Dat onderhoud, dat telt. Wat vaak over het hoofd wordt gezien, is dat de Jaguars en Daimlers uit de jaren ’90 inmiddels ware klassiekers zijn. Dit zorgt er voor dat je uiterst precies te werk moet gaan wanneer je een op zoek gaat naar een net exemplaar. Dit geldt ook voor ons. Ongeacht het imponerende uiterlijk vertoon kan er een berg miserie verborgen zitten; roest en achterstallig onderhoud; schering en inslag.

Neem dan XK uit dit verhaal. De vorige eigenaar zorgde goed voor zijn XK, dat straalde er aan alle kanten af. Geen vreemde beschadigingen, geen roest, geen achterstallig onderhoud. De tijd in het droge en zonovergoten Florida heeft de XK duidelijk goed gedaan; we hebben geen enkel spoor van roest kunnen ontdekken, uniek!

Goed, na inkoop begint het mooiste werk; de XK nog verder perfectioneren voor de volgende liefhebber. De drie raamstijlen aan de binnenzijde zijn opnieuw bekleed, om maar een detail te noemen. De originele houten pookknop werd gerenoveerd en oogt weer als nieuw. Het volledige interieur is uitvoerig gereinigd en verzorgd. Over enkele dagen wordt de carrosserie nog volledig gedetailed. Nodig? Nee hoor. Mooi? Jazeker!

Zelfs het houtwerk is gepolijst. Een klassieker in deze conditie is dat waard, en dat weet de liefhebber te waarderen!

Stap in de Jag en je geniet van het mooiste dashboard uit de jaren 90. Het interieur is uitgevoerd in Charcoal leder. Natuurlijk vind je wortelnotenhout in overdaad, ook de pookknop en het stuurwiel zijn ervan voorzien. De zitting, het stuurwiel… alsof de tijd heeft stilgestaan. Het is wel duidelijk ; het gaat om een goed behouden exemplaar.

Je merkt het ook aan alles wanneer je met deze Jaguar rijdt; de auto is in topconditie. Het zijn de kleine dingen waardoor dit opvalt. Zo stuurt de auto snaarstrak, zonder enige vorm van speling op de delen van het onderstel. De versnellingsbak wisselt soepel en bijna ongemerkt van verzet en de motor loopt mooi rond, zoals het hoort.

Zelfs de originele cover voor de cabrioletkap is aanwezig, uiteraard ook in Charcoal. Een windstopper wordt bij de auto geleverd, op de foto’s overigens niet zichtbaar.

Zijn er dan geen minpunten, vraag je je af? Ik kan er oprecht geen bedenken. Om toch wat te noemen; de voorbanden zijn vrij recent en van het merk Michelin, de achterbanden zijn wat ouder en van het merk Bridgestone. Geen probleem, maar het vermelden waard. Was dat het? Ja, dat was het. Vergelijk dat eens met het gemiddelde aanbod en je zult versteld staan.

De sleutelset bestaat uit 2 sleutels met afstandsbediening. De volledige servicemap, onderhoudsfacturen en historie zijn bij de Jaguar aanwezig.

Momenteel is deze prachtige XK mijn eigen dagelijkse auto, een heerlijke toerauto. In de tussentijd wordt de XK telkens wat meer naar mijn zin gemaakt; zo heb ik onlangs de schaalverdeling van de teller unit aangepast; je leest deze nu af in kilometers in plaats van in mijlen, mooi toch?

Er valt nog veel te zeggen over deze Jaguar, maar een goed beeld krijg je natuurlijk pas wanneer je de auto bekijkt en rijdt. je bent van harte welkom in Oirschot, de koffie staat klaar.

Waarom juist deze XK8 Convertible?
Bijzonder lage kilometerstand
Verkeert in bijzonder goede conditie
Sluitende onderhoudsgeschiedenis
Perfecte kleurencombinatie
Distributie reeds gemodificeerd
Sluitende kilometerregistratie

Export.
Jaguar en Daimler liefhebbers bevinden zich over de hele wereld. 50% van ons aanbod vind daarom zijn weg naar onze buurlanden. Vanzelfsprekend verzorgen wij de volledige afhandeling voor u, van aankoopkeuring tot exportdocumenten, al dan niet voorzien van een verzekering. We spreken Nederlands, Engels en Duits.

Technische informatie.
Geregistreerd in: NL, EU
Kenteken: 34-HDV-6
Oorsprong: USA
Registratie NL: 25-10-2008
Eerste registratie: 28-02-2001
Kilometerstand: 144.403km
APK vervaldatum: 25-04-2025
Cilinderinhoud: 3996cm3
Motortype: 8 cilinders in V opstelling
Vermogen: 216kW/294PK

Financieel.
Jaguar XK8 4.0 V8 Convertible – Anthracite Metallic – 144.403km – Y2001

Vaste prijs: €22.750,-
Marge auto, geen BTW verrekenbaar

Inruil? Graag!

Contact

Contactformulier

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

ContactgegevensKlaar met invullen? Druk hieronder op 'Verzend'. Je ontvangt binnen 24 uur een reactie!