Or read in: Engels

De Mini, wie houdt er niet van? Misschien wel de meest iconische auto ooit geproduceerd. Rij er mee, en je bent verkocht!

De klassieke Mini’s zijn tot in het jaar 2000 geproduceerd. Van carburateur naar injectie, en van enorm smal naar ‘Sportspack’ breed. Veel gezocht zijn de Limited Edition modellen. De Kensington is zo’n limited edition, voorzien van een heerlijk groot vouwdak en prachtige lederen bekleding.

Het is duidelijk; deze Mini is exact zoals je ze graag ziet! Origineel en onverprutst. Nederlands geleverd, slechts 64.892km en in goede staat.

Ook de motor heeft de nodige aandacht gehad, dat merk je tijdens het rijden en dat zie je als je er goed naar kijkt. Zo hebben we onlangs de volledige kop laten reviseren, een kostbare klus. Niet alleen is de kop gevlakt en is de pakking vernieuwd, ook hebben we de klepjes in laten slijpen en zijn deze vanzelfsprekend ook opnieuw gesteld. Daarnaast is er groot onderhoud uitgevoerd en zijn dynamo en accu vernieuwd. Twee nieuwe voorbanden en de Mini staat er weer veilig bij. De 1275cc start direct na inschakelen van de startmotor en loopt heerlijk. Een behoorlijk aantal kilometers heb ik er inmiddels mee gereden, en dat bevalt super!

De met leer beklede stoelen, compleet met contrasterende bies, zitten perfect. Natuurlijk zijn de stoelen nog in erg goede staat gezien de kilometerstand, welke overigens gegarandeerd is door het aanwezige NAP rapport en natuurlijk het onderhoudsboekje.

De lichte en directe besturing is het gevolg van het lage gewicht en het lage zwaartepunt. De korte wielbasis en de op de uiterste hoeken geplaatste wielen maken het een wendbare auto, de Mini wordt logischerwijs vaak vergeleken met een kart.

En bekijk dat interieur nou eens… Hoe simpel en mooi kan het zijn! Een mooi wortelnotenhouten dashboard, beige lederen bekleding, de zon op je hoofd… heerlijk!

Na het grote onderhoud is de Mini voorzien van een nieuwe APK, waar deze zonder opmerkingen doorheen kwam. Hoewel er aan de buitenzijde wat roest te zien is op bijvoorbeeld A-panelen en op de paravaan, is de onderzijde netjes en hard. Foto’s van onderzijde zijn natuurlijk beschikbaar.

Het vouwdak is origineel voor de Kensington en werkt perfect. Het is elektrisch bediend middels een schakelaar tegen het dak.

Zijn er geen nadelen, vraag je je af? Nou, eigenlijk zijn er maar twee dingen te noemen; Eerst de reeds genoemde roest op enkele buitenpanelen. Dit is typisch voor klassieke Mini’s, maar het is het vermelden waard. Ten tweede het ontbreken van enkele delen van de hemelbekleding, omdat deze wat verkleurd was. We hebben al een nieuwe stof besteld, deze zit bij de prijs inbegrepen.

Klassieke Mini’s worden zeldzamer en prijziger. Er zijn weinig klassiekers waar je meer ‘waar voor je geld’ krijgt dan met een Mini; op en top rijplezier!

Goed, ik kan nog wel uren doorgaan, beter is dat je even komt kijken en rijden. Je bent van harte welkom in Oirschot, de koffie staat klaar!

Waarom deze Mini?
Groot onderhoud gehad
Gereviseerde cilinderkop
Origineel Nederlands
Vouwdak
Limited Edition ‘Kensington’
lage kilometerstand met NAP
Volledige documentatie aanwezig
Één en en al genieten!

Export.
Jaguar en Daimler liefhebbers bevinden zich over de hele wereld. 35% van ons aanbod vind daarom zijn weg naar onze buurlanden. Vanzelfsprekend verzorgen wij de volledige afhandeling voor u, van aankoopkeuring tot exportdocumenten, al dan niet voorzien van een verzekering. We spreken Nederlands, Engels en Duits.

Technische informatie.
Geregistreerd in: NL, EU
Kenteken: PF-BT-19
Oorsprong: NL
Registratie NL: 06-06-1996
Eerste registratie: 06-06-1996
Kilometerstand: 64.892km
APK vervaldatum: 26-04-2023
Cilinderinhoud: 275cm3
Motortype: 4 cilinders in lijn opstelling
Vermogen: 39kW/53PK

Financieel.
Mini Cooper 1.3i Kensington – Anthracite Metallic – 64.892km – BJ1996

Vaste prijs: €7.890,-
Marge voertuig, geen BTW verrekenbaar

Inruil? Graag!

Contact

Contactformulier

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

ContactgegevensKlaar met invullen? Druk hieronder op 'Verzend'. Je ontvangt binnen 24 uur een reactie!