Hoe bepaal je de prijs van de klassiekers?

Zowel de XK8 als de XJ Jade Green verkocht ik binnen enkele dagen. Toch zijn de Jaguars pas afgelopen weekend opgehaald. Waarom? Simpel; zoveel mensen zoveel wensen! Zo zocht ik voor De XK8 een mooie originele set velgen in 18 inch met winterbanden. Robert wilde graag nog een verse APK en de Jaguar werd nog eens uitgelijnd. Dan nog even wassen nėt voordat de nieuwe eigenaar er is en het is helemaal af!

 
Deze keer, voor de eerste keer, was er wat ‘onduidelijkheid’ over mijn manier van prijzen. Volgens mij hoeft dat niet als alles maar zo duidelijk en transparant mogelijk vermeld wordt. Toch maar weer wat uitleg dan!
 
>INKOOP.
Een verhaal apart. Je weet nooit wat je aantreft, nooit. Dat maakt het juist zo leuk. Ik bekijk alles zo goed mogelijk, rij met de auto en nog het belangrijkst; ik praat met de huidige eigenaar. Dan komen we samen tot een prijs, of niet natuurlijk, maar dat gebeurt zelden.
Of ik dan al weet wat de auto bij verkoop gaat kosten? Geen idee! Dat vinden mensen vaak vreemd. Stap 2 dan maar.
 
>KLAARMAKEN.
Rijden rijden rijden… foutjes zoeken, problemen vinden, goed luisteren en proberen. Vaak loopt het uit op meer dan 100km. Dan inventariseren en op naar de betreffende specialist. Vaak is dit Coventry BV in Uden als het om Jaguar gaat. Kost wat, dat is zo, maar dan heb je ook wat! De Jaguar moet voor veel rijplezier zorgen bij de nieuwe eigenaar, niet voor frustraties. 
Is de auto dan helemaal technisch in orde dan volgt de Klassieker-Welness in de vorm van Company73 in Oirschot, de vakman als het gaat over reconditioneren van klassieke en moderne auto’s!
 
>ADVERTEREN.
Zo, klaar! Bijna ja. De prijs. Ik kijk niet naar de markt, omdat het helemaal niets zegt. Er staat zoveel ‘rommel’ te koop, dit vertroebelt de prijsrange te veel. De kwaliteit van de klassieker en de grootte van de reeds gedane investering bepalen de prijs. Duur? Je betaalt bij mij voor wat je krijgt, je mag dat duur vinden en dan heb je één groot geluk; het aanbod van goedkope klassiekers is groot en je krijgt dan doorgaans óók wat je betaalt, toch? Overigens hoor ik dat eigenlijk nooit hoor, ‘duur’. De klanten weten waarnaar ze gaan kijken en kennen de vaste prijs. Lekker duidelijk. Ik werk met een vaste prijs omdat dit voor veel duidelijkheid zorgt bij koper èn verkoper. Geen lastige onderhandelingsgesprekken, geen misverstanden en geen afleiding van dat waar het om gaat; de klassieker! En verder wil je niet weten wat een vaste prijs aan tijd scheelt;)
 
Goed; foto’s maken, tekst schrijven, verkoopkanalen en website bijwerken, en telefoon in de gaten houden.
 
To be continued..

Bekijk ons aanbod.