Or read in: Engels

De meest begeerlijke Daimler wereldwijd – Daimler Century 1/100.

Simpelweg onvindbaar. Simpelweg uniek. Een Daimler Century heeft eigenlijk geen woorden nodig, liefhebbers weten genoeg.

1996, 100 jaar historie. Dit werd gevierd met een tweetal bijzondere modellen; de Daimler Century. Geleverd in 4.0 zes-in-lijn en 6.0 V12. Elk model uitgevoerd in Long Wheel Base. Het moest de meest luxueuze, meest compleet uitgevoerde Daimler ooit worden, een bijzonder model. Slechts 100 exemplaren van beide motortypes werden geproduceerd om de exclusiviteit te waarborgen.

Werkelijk alles aan de Daimler Century straalt kwaliteit en luxe uit. De schitterende Turbine velgen, volledig verchroomd. Zwarte Century emblemen, goud ingelegd. Luxe wortelnotenhout van de hoogste kwaliteit, ‘Century’ ingelegd. Vrijwel elk interieurdeel is afgewerkt met het zacht aanvoelende, fijne Analine leder. Een Harman Kardon geluidsinstallatie voorzien van 9 luidsprekers en 240watt vermogen.

Nooit eerder vond je zelfs aan de passagierszijde een memory functie voor de volledig elektrisch verstelbare zetel, wel in de Century modellen. Hoewel de luxe captain chairs achterin eigenlijk pas in 1997 hun intrede deden tijdens het inluiden van het nieuwe type X308, had Daimler met de Century de primeur; in het achtercompartiment vind je de elektrisch verstelbare en verwarmbare separate zetels, voorzien van het typische Daimler logo op elke hoofdsteun. De make-up spiegeltjes, verzonken in de hemelbekleding en licht naar elke zetel gedraaid, maken het geheel af.

Deze Century in de schitterende kleur Jaguar Black hééft het gewoon; Een in topconditie verkerend interieur en exterieur, een onderstel in topconditie, werkelijk alles ademt kwaliteit uit. Geen steenslag, geen parkeerdeukjes, nagenoeg geen beschadigingen. Dat zegt iets over de manier waarop deze Century is bereden, gekoesterd in dit geval. Absoluut de investering waard, daar is geen twijfel over mogelijk.

Van oorsprong is de Century in België nieuw geleverd. De eerste eigenaar had een bijzondere wens; een Century in de kleur Jaguar Black. Bijzonder, want juist in díe kleur werden de Century Six en Double Six niet geleverd.  De uitzondering maakt de regel, en daarmee zijn er volgens het Century register momenteel 4 Century’s wereldwijd bekend in de kleur zwart. Dit is zo’n uniek exemplaar.

Jaren gaan voorbij, tijden veranderen. Met de tijd komt deze bijzondere Century terecht bij een Jaguar specialist te Belgïe, niet toevallig een goede vriend van de eerste eigenaar. Deze specialist gunde ons na jaren deze schitterende Century, wetende dat wij alles op alles zetten om deze bijzondere klassieker in de best mogelijke staat te brengen èn te houden.

Het interieur is uitgevoerd in prachtig Silk White leder, leder dat haast nooit aangeraakt lijkt te zijn. Overal vind je leder, zelfs op de deurpanelen. Prachtig maar vooral ook bijzonder uniek. Natuurlijk vind je wortelnotenhout in overdaad, uiteraard voorzien van een met de hand ingelegd Century logo.

De automaat schakelt soepel, de wielophanging voelt degelijk aan. Een ‘zingend’ differentieel is een bekende kwaal van de X300 Jaguars en Daimlers. Het differentieel van deze Century is uiteraard muisstil, onhoorbaar. Interessant detail; de productiekaart van destijds vermeld als bijzondere extra een sperdifferentieel, wat de wegligging ten goede komt.

Direct viel op dat het onderstel en de carrosserie in bijzonder goede staat zijn. Dorpels, wielkastranden, alle kritieke delen zijn nagenoeg vrij van roest. Een goed behouden exemplaar, en dat met zijn 25 jaar historie. Niet gek; de Century is altijd binnen gestald en heeft bovendien een bijzonder lage kilometerstand, welke vanzelfsprekend geheel aantoonbaar is. Ook erg bijzonder; de lamswollen matten zijn als complete set nog aanwezig! Met name de bestuurderszijde is doorgaans verloren gegaan of simpelweg versleten, niet bij deze Century.

Direct na binnenkomst hebben we samen met onze vaste technische specialisten van Coventry BV te Uden de Daimler beoordeeld en verbeterd. Groot onderhoud werd uitgevoerd, op niets is bezuinigd. Alleen op deze manier kun je de kwaliteit waarborgen, de Daimler is het waard. Ook optisch zijn er veel zaken aangepakt. Om wat hoofdzaken te noemen: Vanzelfsprekend is de hemelbekleding gerenoveerd, deze wil in de loop van de tijd gaan hangen. Ook het digitale klokje is gerenoveerd, de originele radio is gerepareerd natuurlijk is het gehele interieur en exterieur professioneel gereinigd en gedetailed.

Onder de achterruit is geen roest zichtbaar, nieuwstaat. Het chroomwerk op beide bumpers, wat tegenwoordig schaars begint te worden, is eveneens in nieuwstaat. Om over de koplampsproeiers maar niet te spreken, onvindbaar tegenwoordig! Bij deze Century zijn deze netjes intact, zoals het hoort.

Het is duidelijk het gaat om een bijzonder model. Een Daimler Six Century had destijds een prijs van FL247.000,-, de Double Six verliet Coventry voor FL260.000,-. Een bedrag dat in deze tijd vergelijkbaar is met de prijs van een nieuwe Bentley, om maar een voorbeeld te noemen.

Je kunt je voorstellen hoe enorm zeldzaam een Daimler Century is. Wereldwijd zijn er in totaal 200 exemplaren verdeeld. Hoeveel er hier nog van over zijn? Wie zal het weten.

De Century wordt afgeleverd met een kersverse APK. Uiteraard is de servicemap aanwezig. Facturen van het eerder uitgevoerde onderhoud zijn voorhanden. De sleutelset bestaat uit twee zwarte sleutels, één groene valet key, een sleutelcode label en een goed werkende afstandsbediening.

Er valt nog veel te zeggen over deze bijzondere Daimler Century, maar een goed beeld krijg je natuurlijk pas wanneer je de auto bekijkt en rijdt. je bent van harte welkom in Oirschot, de koffie staat klaar.

Waarom juist deze Daimler?
Century. Daarom.
Unieke staat
Bijzondere kleur
Lage kilometerstand
Afkomstig van de eerste eigenaar
Betrouwbare zescilinder
Goede investering

Export.
Jaguar en Daimler liefhebbers bevinden zich over de hele wereld. 35% van ons aanbod vind daarom zijn weg naar onze buurlanden. Vanzelfsprekend verzorgen wij de volledige afhandeling voor u, van aankoopkeuring tot exportdocumenten, al dan niet voorzien van een verzekering. We spreken Nederlands, Engels en Duits.

Technische informatie.
Geregistreerd in: NL, EU
Kenteken: R-453-KJ
Oorsprong: BE
Registratie NL: 22-09-2022
Eerste registratie: 07-06-1996
Kilometerstand: 103.762km
APK vervaldatum: 1 jaar na aflevering
Cilinderinhoud: 3980cm3
Motortype: 6 cilinders in lijn opstelling
Vermogen: 177kW/241PK

Financieel.
Daimler Century Six LWB – Jaguar Black – 103762km – Y1996

Verkocht aan Alexander
Marge transactie, geen BTW verrekenbaar

Inruil? Graag!

Contact

Contactformulier

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

ContactgegevensKlaar met invullen? Druk hieronder op 'Verzend'. Je ontvangt binnen 24 uur een reactie!