Or read in: Engels

Daimler. Double Six. Series 3. Savoy Grey lakwerk, Savile Grey leder; een geweldige combinatie!

Een goede Series 3 Jaguar, laat staan een Daimler, is tegenwoordig moeilijk te vinden. Verbaasd was ik toen de huidige eigenaar met de Double Six langs reed, want de goede staat valt direct op, dat zie je in een oogopslag. Niet gek, als je het verhaal hoort. Meer dan 30 jaar is deze Daimler in de familie, sinds 1992. 1992 was het jaar dat vader de Daimler kocht, als eerste eigenaar. Bijzonder!

Dat er goed en zuinig met de Double Six is omgesprongen merk je aan alles. Geen missende details, geen opvallende gebreken. Alles gewoon zoals het hoort. De Savile Grey lederen bekleding in nette staat. Een werkend schuifdak, een mooi lopende 5.3 V12. Een werkende airconditioning en kachel. Zelfs twee lamswollen matten zijn nog aanwezig! Zo zien we dat graag.

Wellichtnog belangrijker is de staat van de Series 3 wanneer we kijken naar roest. De familie heeft de goede keuze gemaakt om de Daimler al vroeg te laten voorzien van een Dinitrol behandeling; dit beschermt holle ruimten en gevoelig plaatwerk tegen vocht en dus tegen roest. het resultaat mag er zijn! Geen roest zichtbaar op spatschermen, dorpels of aan de onderzijde. Ook het plaatwerk onder de achterruit is vrij van roest. Uitsluitend op het plaatwerk van het schuifdak zijn wat blaasjes zichtbaar, gelukkig gemakkelijk aan te pakken.

Vergis je niet; inmiddels hebben we het over echte klassiekers, oldtimers. Een auto van 30 jaar oud in deze staat is niet vanzelfsprekend. Hoewel misschien wel elke Series 3 XJ er op de foto goed uit kan zien, zijn de verschillen enorm. Deze verschillen worden gemaakt door de berijder en diens keuze van garagist. Een specialist kent de zwakke punten van de klassieker en speelt hier perfect op in. Zo ook als het gaat om deze Daimler; gerenommeerd specialist Jagpoint in De Bilt heeft de Daimler onder zijn hoede gehad. Werp een blik op de motorruimte en je ziet dit specialisme direct. Zo springt direct de nieuwe airco pomp in het oog, geschikt voor het moderne gas van vandaag de dag. Geen vreemde olie lekkages, geen lekke pakkingen en geen inferieure reparaties op te merken, zo hoort het!

Aanvullend is er afgelopen maand groot onderhoud uitgevoerd; 12 nieuwe bougies, nieuwe filters en vloeistoffen. Zelfs de brandstofleidingen boven op het blok zijn preventief vernieuwd, gezien de leeftijd werden deze poreus. Voorruit rubbers zijn vernieuwd in verband met een minimaal lek in het oude rubber.

Vooruit, er moet toch iets op te merken zijn, zou je zeggen? Natuurlijk zijn er wat kleine zaken te vermelden. Er is een klein roestblaasje zichtbaar op het schuifdak en momenteel de cruise control niet. Dit tezamen met wat kleine gebruikerssporen na 30 jaar zijn de mindere punten van deze Double Six, wat rest is puur genieten!

Er valt nog veel te zeggen over deze Daimler, maar een goed beeld krijg je natuurlijk pas wanneer je de auto bekijkt en rijdt. je bent van harte welkom in Oirschot, de koffie staat klaar.

Waarom deze Daimler Double Six?
In bijzonder goede staat
Origineel en compleet
Afkomstig van de eerste eigenaar
Volledig klaar voor dagelijks gebruik
Goede investering

Export.
Jaguar en Daimler liefhebbers bevinden zich over de hele wereld. 35% van ons aanbod vind daarom zijn weg naar onze buurlanden. Vanzelfsprekend verzorgen wij de volledige afhandeling voor u, van aankoopkeuring tot exportdocumenten, al dan niet voorzien van een verzekering. We spreken Nederlands, Engels en Duits.

Technische informatie.
Geregistreerd in: NL, EU
Kenteken: FJ-JB-42
Oorsprong: NL
Registratie NL: 17-07-1992
Eerste registratie: 17-07-1992
Kilometerstand: 185.618km
APK vervaldatum: 17-03-2025
Cilinderinhoud: 5344cm3
Motortype: 12 cilinders in V opstelling
Vermogen: 180kW/245PK

Financieel.
Daimler Double Six 5.3 V12 – Savoy Grey – 185.618km – Y1992

Verkocht aan Olivier, België

Contact

Contactformulier

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

ContactgegevensKlaar met invullen? Druk hieronder op 'Verzend'. Je ontvangt binnen 24 uur een reactie!