Or read in: Engels

De meest bijzondere telg uit de XJ lijn, in de meest bijzondere uitvoering. Coupe. Daimler.

Er zijn veel mooie en bijzondere XJ’s, maar de Daimler Sovereign Coupe spant de kroon. Dezelfde wielbasis als de Serie II Saloon van destijds, maar dan uitgevoerd met slechts twee portieren en zogenaamde ‘pillarless’ raamwerk. moeilijk vindbaar, zeker in deze conditie.

Niet voor niets is er enkele jaren terug een artikel gewijd aan juist deze klassieker, met als onderwerp de uitgevoerde volledige restauratie. een jaar lang is er gewerkt om de Daimler in deze staat te krijgen, en dat straalt er van af.

Bekijk nou eens de prachtige daklijn, met het nieuw bekleed vinyl. Het schitterende lakwerk, exact zoals destijds origineel in Squardron Blue. Het interieur uitgevoerd in Biscuit leder, dit alles staat de coupe prachtig. Côte d’Azur, dat straalt de Coupe uit. Het glaswerk aan de flanken volledig naar beneden en toeren door het mooie Cannes of Saint Tropez. Niet dan?

Cannes bereik je niet met elke oldtimer, maar uitsluitend met de besten. Gedegen onderhoud maakt of breekt de ultieme oldtimer-beleving. Met deze reden is er ook bij deze Daimler uitgebreid onderhoud uitgevoerd. Alle technische zaken welke aandacht nodig hadden, zijn door de specialist aangepakt. Vanzelfsprekend is er de APK vernieuwd. Dit alles maakt het instappen en rijden, met deze Coupe. Daar zijn ze voor gemaakt; genieten!

Slechts 16oo Daimler Coupe 4.2 zijn er van de band gerold. Dit lage productieaantal tezamen met het feit dat er al veel verloren zijn gegaan gedurende jaren, maakt de waarde van de Daimler Coupe interessant. Al jaren loopt deze gestaag op. Dit houdt de hobby betaalbaar, toch?

Het lakwerk van de Coupe is in erg goede staat en de kwaliteit van het spuitwerk is hoog, dat zie je tegenwoordig niet vaak meer. De lederen bekleding is werkelijk in nieuwstaat. Uitgevoerd in de mooie kleur Biscuit contrasteert het erg mooi met het zeeblauwe lakwerk.

Het tapijt is origineel en in erg goede staat. Deurrubbers voelen goed aan en vertonen geen scheuren of breuken. De hemelbekleding is tijdens de allesomvattende restauratie uiteraard ook vernieuwd.

Dan de details… De prachtige sierstrips op beide flanken, bijzonder zeldzaam. Het mooie chroomwerk, de goed uitziende, originele velgen. De sierlijke Daimler logo’s en emblemen maken het geheel af.

En wat is het genieten als je met de Coupe rijdt. Het weggedrag is geweldig en absoluut niet te vergelijken met het gros van de aangeboden Jaguars uit die tijd. Vrijwel alle onderdelen zijn vernieuwd of gereviseerd, zo ook schokbrekers en veren. Dit merk je aan alles. Het is een rustige Grand Tourer, deze Daimler. Enorm comfortabel geveerd, maar niet deinend. Voldoende kracht om heerlijk laag in toeren te rijden.

Er zijn slechts tientallen linksgestuurde Daimler Coupe’s geproduceerd. Met deze reden is er internationaal gespeurd naar een goede basis ter restauratie, die werd gevonden in Groot Brittanië. Het gaat dus van origine om een RHD exemplaar, geleverd met Jaguar Daimler Heritage Certificaat. Deze Coupe werd vanaf de bodem opnieuw opgebouwd tot een LHD exemplaar, met een groot oog voor originaliteit en met een schitterend resultaat!

Zoals gezegd is er door de specialisten uit ons netwerk groot onderhoud uitgevoerd en is de Daimler volledig nagezien. Niets werd aan het toeval over gelaten om een heerlijke rijdersauto te garanderen. Deze Daimler zal dan ook niet lang wachten op een nieuwe liefhebber als eigenaar, of eigenaresse. Je zult begrijpen dat ik momenteel zelf met veel plezier de Coupe rijdt, tot het zo ver is.

Je vraagt je wellicht af waarom beeldmateriaal van het interieur ontbreekt. Simpel; momenteel is er nog een moderne autoradio gemonteerd in de Daimler. Dit doet in mijn ogen afbreuk aan het interieur en dus vervangen we deze alvorens we het prachtige interieur vastleggen. Begrijpelijk als je hier geen geduld voor hebt, kom dan de Coupe alvast bekijken bij ons op locatie en verbaas je over de staat!

Er valt nog veel te zeggen over deze unieke Daimler, maar een goed beeld krijg je natuurlijk pas wanneer je de auto bekijkt en rijdt. je bent van harte welkom in Oirschot, de koffie staat klaar.

Waarom deze Daimler Coupe?
Bijzonder zeldzaam
Interieur en exterieur in topstaat
Volledig gerestaureerd
Unieke kleurstelling
Frisse, strakke auto om te zien
Goede investering

Export.
Jaguar en Daimler liefhebbers bevinden zich over de hele wereld. 35% van ons aanbod vind daarom zijn weg naar onze buurlanden. Vanzelfsprekend verzorgen wij de volledige afhandeling voor u, van aankoopkeuring tot exportdocumenten, al dan niet voorzien van een verzekering. We spreken Nederlands, Engels en Duits.

Technische informatie.
Geregistreerd in: NL, EU
Kenteken: 39-YD-32
Oorsprong: GB
Registratie NL: 09-10-2017
Eerste registratie: 09-08-1977
Kilometerstand: 178.491km
APK vervaldatum: 30-06-2023
Cilinderinhoud: 4235cm3
Motortype: 6 cilinders in Lijn opstelling
Vermogen: 172kW/234PK

Financieel.
Daimler Sovereign Coupe 4.2 L6 – Squadron Blue – 178.491km – BJ1977

Vaste prijs: €33.950,-
Marge auto, geen BTW verrekenbaar

Inruil? Graag!

Contact

Contactformulier

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

ContactgegevensKlaar met invullen? Druk hieronder op 'Verzend'. Je ontvangt binnen 24 uur een reactie!