Or read in: Dutch

Ook deze Volvo XC60 kochten we van bekenden, dat is leuk èn vertrouwd inkopen.

Wat is dat toch fijn, een auto die je al jaren kent over kunnen nemen. Je kent de historie, je kent de eventuele aandachtspunten en nog belangrijker, je weet hoe er met de auto is omgesprongen.

Al is deze auto gekocht van een liefhebber, ook de Volvo gaat direct naar de merkgerichte technisch specialist. Dit keer toevallig dicht bij huis: Auto Polar te Oirschot. Uitsluitend Volvo, vind je bij Auto Polar. Ideaal! Beschrijf de auto en de bijbehorende kilometerstand en een echte specialist kan je direct de aandachtspunten noemen. Zo ook bij de Volvo, een aan de telefoon beschreven licht rammeltje linksachter werd direct geadresseerd: subframe rubbers waarschijnlijk. Inderdaad, dat bleek het ook te zijn. Bij een specialist sta je zelden voor verrassingen, je weet waar je aan toe bent.

En dat bleek; Met de Volvo hebben we inmiddels zelf 7.000km gereden als tweede auto, tot groot plezier! Geen pijntje, geen rammeltje, geen problemen. Gewoon een Volvo zoals een Volvo bekend staat; betrouwbaar.

Tel daar nog eens de onberispelijke staat bij op en je hebt het perfecte reismaatje. Want wat ziet de XC60 er nog geweldig uit! Meer dan eens werd de leeftijd op enkele jaren geschat, terwijl met het bouwjaar 2009 de XC inmiddels toch echt 14 jaar oud is. Een stuurwiel in nieuwstaat, niet afgesleten. Een stoel in topconditie, zowel qua zit als qua verschijning. Glimmende lichtunits, niet dof en versleten. Prachtige 19 inch velgen, origineel Volvo. Overigens wordt een extra set lichtmetaal met winterbanden meegeleverd. Deukjes? Nee hoor. Amper. Niet gek, we hebben de Volvo enkele maanden geleden volledig laten polijsten en waxen, dat helpt zeker mee.

De tand des tijds heeft weinig vat gehad op de mooie XC60. Trouwens, over tijd gesproken; ook voor ondernemers is de Volvo een perfecte optie; volgend jaar bereikt deze namelijk de leeftijd van 15 jaar, waarmee de XC in de categorie youngtimer valt wat neerkomt op bijtelling over dagwaarde in plaats van nieuwwaarde.

De heerlijke D5 vijfcilinder diesel bewijst zich al sinds jaar en dag. Veel trekkracht, veel vermogen en een heerlijk geluid. De automaat staat ook bekend als ‘bulletproof’ en schakelt soepel.

Zijn er nog minpunten, vraag je je af? We hebben het er vandaag even over gehad, maar hebben niets kunnen vinden. Helemaal niets. Alles functioneert naar behoren, er zijn momenteel geen zaken die aandacht behoeven. Gewoon een heerlijke reisauto, die ik met veel plezier aan wie dan ook wil verkopen, zonder zorgen.

Goed, voor diegene die het op de foto niet kan zien en toch benieuwd is; de Volvo is uitgerust met xenon verlichting, een heerlijk soundsysteem met 6-cd wisselaar in het dashboard, mooie lederen bekleding in topstaat, 19 inch velgen, meesturende koplampen, cruise control, regensensor en zo nog veel meer. Belangrijk? Misschien, maar voor mij tellen de zaken waarover deze tekst hoofdzakelijk gaat veel meer; geschiedenis, betrouwbaarheid en algehele staat.

De XC60 wordt afgeleverd met een nieuwe APK. De boordmap is volledig compleet, facturen van onderhoud zijn voorhanden en er is één sleutel aanwezig.

Er valt nog veel te zeggen over deze Volvo, maar een goed beeld krijg je natuurlijk pas wanneer je de auto bekijkt en rijdt. je bent van harte welkom in Oirschot, de koffie staat klaar.

Waarom deze XC60?
Tot in de puntjes onderhouden
Geheel origineel
Interieur en exterieur in topstaat
Uitgebreide documentatie aanwezig
Compleet uitgerust
Frisse auto om te zien en te rijden

Export.
Liefhebbers van Britse klassiekers bevinden zich over de hele wereld. 50% van ons aanbod vind daarom zijn weg naar onze buurlanden. Vanzelfsprekend verzorgen wij de volledige afhandeling voor u, van aankoopkeuring tot exportdocumenten, al dan niet voorzien van een verzekering. We spreken Nederlands, Engels en Duits.

Technische informatie.
Geregistreerd in: NL, EU
Kenteken: 60-HKH-8
Oorsprong: NL
Registratie NL: 21-01-2009
Eerste registratie: 21-01-2009
APK vervaldatum: 10-01-2024 (nieuw bij aflevering)
Kilometerstand: 334.303km
Cilinderinhoud: 2400cm3
Motortype: 5 cilinders in lijn opstelling
Vermogen: 120kW/163PK

Financieel.
Volvo XC60 2.4D AWD Geartronic Momentum – Saville Grey – 334.303km – Y2009

Verkocht aan Jan, Nederland

Inruil? Graag!

Contact

Contactformulier

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

ContactgegevensKlaar met invullen? Druk hieronder op 'Verzend'. Je ontvangt binnen 24 uur een reactie!